Teofil Pančić

Uručena NIN-ova priznanja, Obradović izrazio podršku i zahvalnost N1

N1 Info 27.01.2020
Sadašnja redakcija trudiće se da budućim generacijama ostavi NIN da se nikada ničega ne postide, rekao je večeras glavni i odgovorni urednik tog nedeljnika Milan Ćulibrk na svečanosti na kojoj je piscu Saši Iliću uručena NIN-ova nagrada za… »

Saši Iliću uručena Ninova nagrada

RTS 27.01.2020
Na svečanosti u Jugoslovenskoj kinoteci piscu Saši Iliću uručena je Ninova nagrada za roman "Pas i kontrabas" u izdanju "Orfelina". Saša Ilić je 66. dobitnik prestižne književne nagrade, a priznanje mu je uručio Teofil Pančić, predsednik… »

Vladimir Kecmanović: Ninova nagrada je upokojena, nije mi žao, red je da se dostojno isprati

Kurir 26.01.2020
Pisac ne mora da ima nikakvu školu. Nije bitno ni to što je Teofil Pančić završio bog te pita kakav andrak, iako bi za kritičara morao da ima formalno književno obrazovanje. Da nisu završili ni osnovne škole, a da nisu cenzori i denuncijanti… »

Pančić: Dveri, demokrate i guranje pod tepih

Slobodna Evropa 24.01.2020
Piše: Teofil Pančić (Mišljenja izrečena u komentaru ne odražavaju nužno stavove RSE) Tri decenije nakon povratka višestranačkog sistema u Srbiju, čemu su bitno doprineli i osnivači, to jest obnavljači Demokratske stranke, među njima i njen… »

Pančić: Svako ima pravo da se ljuti

Danas 22.01.2020
Novinar i kolumnista nedeljnika Vreme Teofil Pančić ocenio je da se bojkotu NIN-ove nagrade pridaje značaj koji ne bi trebalo da ima i da „svako ima pravo da se ljuti“. On je za N1 rekao da među potpisnicima bojkota nagrade ima onih koji imaju… »

Teofil namestio drugaru ninovu nagradu: Dva pajtaša, autor i urednik, oba u finalu, a predsednik Pančić - treći pajtaš!

Kurir 22.01.2020
Tajna veza Dva pajtaša Ilić i Bodirogić, autor i urednik u ediciji, oba u finalu čiji predsednik je treći pajtaš. I posle se čude ljudi što ćemo da je ubuduće bojkotujemo, kaže niški pisac. Polemike oko Saše Ilića, novog dobitnika Ninove… »

Pančić: Književnost drži pažnju kad je deo fajta; Pantić: Sve nam je neregularno

N1 Info 21.01.2020
"Niko ne može da ostane imun na okolnosti u kojima živimo, zatrpani smo neoborivim činjenicama da je sve neregularno, institucije, čak i fudbalsko prvenstvo, život je neregularan. Književnost može da bude neka vrsta azila, ali čim izađete na… »

Saša Ilić, dobitnik Ninove nagrade: Pisao sam ovaj roman četiri godine

Blic 21.01.2020
Ukupno, podsetimo, u konkurenciji je bio 201 roman, u najužem izboru ih je bilo pet, a predsednik žirija koji je doneo odluku, Teofil Pančić je u obrazloženju naveo: “Roman Saše Ilića kompleksna je priča o prožimanju prošlosti i sadašnjosti… »

Saša Ilić dobitnik Ninove nagrade: Niko nije hteo da objavi ni vest o knjizi, a sad se svi pitaju ko sam!

Kurir 21.01.2020
Novi glas književnosti. Pisac rođen u Jagodini kaže da je roman „Pas i kontrabas“ pisao četiri godine i da je ovakva odluka važnija za samu nagradu nego za njega lično. Saša Ilić 66. je dobitnik Ninove nagrade, za roman „Pas i kontrabas“… »

Teofil Pančić odgovorio piscima: Svima bih dao Ninovu nagradu

Politika 20.01.2020
Predsednik žirija za dodelu NIN-ove nagrade Teofil Pančić kazao je, komentarišući grupu pisaca koja je uputila otvoreno pismo kojim su od svojih izdavača tražili da svoja dela „više ne prijavljuju za NIN-ovu nagradu”, rekao da mu je „bilo… »

Vesti dana »