Teofil Pančić

Bitka za Beograd

Vreme 18.08.2020
Vlast koja je u stanju da zarad interesa investitora i stanara soliterčina niklih na Savi ukine železničku stanicu, u stanju je da na svaki zamisliv način osakati Beograd i funkcionalno i estetski, o čemu je na ovom mestu pisao Teofil Pančić pod… »

Skup koji se ne može rasturiti

Morava info 26.07.2020
Piše: Teofil Pančić, Vreme Kad zabraniš ljudima da se okupljaju u realnom prostoru, oni počnu da se okupljaju na internetu. To im, za sada, ne možeš zabraniti, mada se možda radi i na tome, jer uostalom i na internetu ima virusa, kao i u oflajn… »

Neće moći: Hram za respiratore

Večernje novosti 19.07.2020
DOMAĆI zapadoljupci vole da, kad god im je to u interesu, citiraju onaj navodni Čerčilov odgovor na predlog saradnika u jeku Drugog svetskog rata da budžetska sredstva namenjena kulturi preusmeri za ratni napor: "A šta ćemo, onda, da branimo?"… »

Pančić: Vučić na tronu - komotno, ali žulja

Slobodna Evropa 25.06.2020
Piše: Teofil Pančić (Mišljenja izrečena u komentaru ne odražavaju nužno stavove RSE) Jedan stari šlager kaže da je onaj ko je na vrhu osuđen na usamljenost (It's Lonely At the Top), i to je Aleksandar Vučić prethodnih dana mogao jako dobro da… »

Pančić: O izborima bez izbora - srećniji ili pametniji

Slobodna Evropa 18.06.2020
Piše: Teofil Pančić (Mišljenja izrečena u komentaru ne odražavaju nužno stavove RSE) U nedelju će biti održani najčudniji izbori otkad je Srbija ponovo zemlja višepartijske demokratije. Biće to izbori na kojima se unapred zna pobednik, što bi… »

Poražavajuće posledice dehumanizacije

Vreme 19.05.2020
Prošle nedjelje je izvjesni građanin nazvao redakciju: protestirao je što se nalazi na fotografiji objavljenoj u "Vremenu". Nije ga zanimala činjenica da je fotografiju snimio fotoreporter Tanjuga i da ju je mogao objaviti svaki klijent ove agencije… »

Žutiranje ispod stola

Morava info 17.05.2020
Piše: Teofil Pančić, Vreme Da li je Demokratska stranka poslednja stranka u ovoj zemlji koja je osnovana iz nekih autentično političkih, intelektualnih i etičkih motiva, i sa nekom koliko-toliko koherentnom ideologijom? A osnovana je 3. februara… »

Pančić: Ima li politike posle korone?

Slobodna Evropa 30.04.2020
Piše: Teofil Pančić (Mišljenja izrečena u komentaru ne odražavaju nužno stavove RSE) Srbija kao da je, u političkom smislu, provela nedelje pandemije korona virusom u nekoj vrsti hibernacije. To po sebi nije čudo niti naročiti izuzetak od… »

Zlatni med i otrovni žalac

Danas 15.03.2020
Aforizmi Brojni rumunski pisci kratke forme pretenduju da stvore moderne poslovice i izreke, a ne da karikiraju, parodiraju i dovode u sumnju tradicionalne sentence i maksime. Tako Alina Breže smatra da je “aforizam iskra koja osvetljava tamu… »

Pančić: Evo stranke, traže se birači

Slobodna Evropa 12.03.2020
Piše: Teofil Pančić (Mišljenja izrečena u komentaru ne odražavaju nužno stavove RSE) Što se vlasti u Srbije tiče, dileme nema: 26. aprila biće održani parlamentarni i lokalni izbori (potonji ne i u Beogradu, osim za gradske opštine), kao i… »

Vesti dana »