Teofil Pančić

Izbor za NIN-ovu nagradu za roman godine: U uži krug ušlo 17 romana, među njima i četiri prvenca

Blic 13.01.2021
Objavljen je uži izbor od 17 romana za NIN-ovu nagradu, saopštio je danas žiri. Žiri radi u sastavu - Marija Nenezić, Ivan Milenković, Marjan Čakarević, Branko Kukić i Teofil Pančić (predsednik žirija). Stručni žiri načinio je drugu… »

Za NIN-ovu nagradu 17 romana u užem izboru

Dnevnik 13.01.2021
BEOGRAD: Objavljen je uži izbor od 17 romana za NIN-ovu nagradu, saopštio je danas žiri. Žiri radi u sastavu - Marija Nenezić, Ivan Milenković, Marjan Čakarević, Branko Kukić i Teofil Pančić (predsednik žirija). Stručni žiri načinio je… »

U užem izboru za Ninovu nagradu 17 romana

Radio 021 13.01.2021
U užem izboru za Ninovu nagradu našlo se 17 romana, saopštila je danas redakcija tog nedeljnika. Žiri u sastavu Marija Nenezić, Ivan Milenković, Marjan Čakarević, Branko Kukić i predsednik žirija Teofil Pančić načinio je drugu selekciju… »

U užem izboru za Ninovu nagradu 17 romana

N1 Info 13.01.2021
U užem izboru za Ninovu nagradu našlo se 17 romana, saopštila je redakcija tog nedeljnika. Žiri u sastavu Marija Nenezić, Ivan Milenković, Marjan Čakarević, Branko Kukić i predsednik žirija Teofil Pančić načinio je drugu selekciju romana koji… »

U užem izboru za NIN-ovu nagradu 17 romana

Danas 13.01.2021
NIN-ov žiri u sastavu Marija Nenezić, Ivan Milenković, Marjan Čakarević, Branko Kukić i Teofil Pančić (predsednik žirija), načinio je drugu selekciju romana koji konkurišu za roman godine za 2020. U užem izboru za NIN-ovu nagradu (spisak… »

17 romana u užem izboru za Ninovu nagradu

Nova 13.01.2021
U užem izboru za Ninovu nagradu za roman godine našlo se 17 naslova. Na konkurs za Ninovu nagradu za najbolji roman objavljen u 2020. godini u redakciji NIN-a stiglo je rekordnih 212 romana. Žiri NIN-a u sastavu Marija Nenezić, Ivan Milenković… »

Iz Bačke eparhije s ljubavlju

Danas 06.01.2021
Učili su me da je Vojvodina bastion tolerancije i jedina kopča Srbije sa modernom zapadnom civilizacijom, jer tu „srpski svet“ dolazi u bliski kontakt sa kulturom srednje Evrope koju je prihvatio, sebi prilagodio i istu baštini već nekoliko… »

Romani Enesa Halilovića i Šabana Šarenkapića nominovani za NIN-ovu nagradu

Sandžak press 06.01.2021
Romani književnika iz Novog Pazara, Enesa Halilovića i Šabana Šarenkapića, “Ljudi bez gobova” i “Kvartida”, nominovani su u širi izbor za prestižnu Ninovu književnu nagradu za najbolji roman u 2020. godinu. Po prvi put su se u nominaciji… »

Objavljen spisak nominovanih za Ninovu nagradu

Danas 05.01.2021
Žiri u sastavu Marija Nenezić, Ivan Milenković, Marjan Čakarević, Branko Kukić i Teofil Pančić (predsednik žirija), načinio je prvu selekciju i odabrao naslove za širi izbor, saopšteno je danas. Kako se precizira u saopštenju u NIN-u od… »

Trojica Čačana u trci za ovogodišnju Ninovu nagradu

Morava info 05.01.2021
ČAČAK – U širem izboru za za ovogodišnju Ninovu nagradu za roman godine nalaze se knjige trojice autora iz Čačka. Reč je o najnovijim delima Vladana Matijevića “Sloboda govora“, Sava Stijepovića “Prekrasne ruševine“ i Nenada… »

Vesti dana »