Teofil Pančić

Promocija knjige i tribina "Antibirokratska revolucija: ostavinska rasprava" večeras u Radio kafeu

Radio 021 09.06.2021
Promocija knjige "Antibirokratska revolucija: ostavinska rasprava" održaće se u četvrtak, 10. juna u novosadskom Radio kafeu (Svetozara Miletića 45). U razgovoru u Novom Sadu, čiji je suorganizator Vojvođanski kulturni klub "Vasa Stajić"… »

Teofil Pančić: Fabrikovanje zaborava

Slobodna Evropa 09.06.2021
Nakon izricanja pravosnažne presude, to jest kazne doživotnog zatvora za zločin genocida, ratne zločine i zločine protiv čovečnosti, osuđenik Ratko Mladić pustio je suzu, „mušku, najtežu“, kako bi rekao pesnik. Gledano iz njegove… »

Tribina Antibirokratska revolucija: Ostavinska rasprava 10. juna u Novom Sadu

Danas 04.06.2021
Tribina Antibirokratska revolucija: Ostavinska rasprava održaće se u Novom Sadu 10. juna u Radio kafeu 021 (Svetozara Miletića 45) s početkom u 19 časova. Tribina je sastavni deo serije razgovora Antibirokratska revolucija: Ostavinska rasprava koju… »

Praznični broj u prodaji od srede

Vreme 27.04.2021
U novom broju: • SLUČAJ "PALMA": Životni stil vladajuće kaste • Filip Švarm: PALMA I IVICA NA IVICI • Teofil Pančić: Čaršavi tajni, vrline javne • Jovana Gligorijević: ZAKON ĆUTANJA U AFERAŠKOM AMBIJENTU • Dragan Ilić: KAFANA KOD… »

Piše Ivan Mrđen: „Ciriški zec“ u Cetinjskoj 1

Nova 16.04.2021
Redakcija NIN-a raspisala je ovih dana novi konkurs za NIN-ovu nagradu, za najbolji roman objavljen na srpskom jeziku u 2021. godini. Uz poziv zainteresovanim piscima i izdavačima da svoje romane, prvi put objavljene u ovoj kalendarskoj godini, pošalju… »

Ninova nagrada Basari

Novi magazin 31.01.2021
Dobitnik Ninove nagrade za 2020. je Svetislav Basara za roman Kontraendorfin u izdanju Lagune. Žiri (Marija Nenezić, Branko Kukić, Ivan Milenković, Marjan Čakarević i Teofil Pančić) je birao među sedam naslova koji su se našli u najužem izboru… »

Kako radi Ninov žiri i kako komentariše prigovore na svoja „čitanja“

Danas 28.01.2021
Nismo božiji izaslanici nego iskusni čitači Iščekivanje ko će dobiti Ninovu nagradu, ko je ušao u širi, a ko u uži izbor za ovo priznanje, tradicionalno je deo januarskih čarolija, isto koliko i prigovori i komentari o tome kako žiri ovog… »

Nova Basarina faza

Nova 26.01.2021
"Kontraendorfin” donosi nešto bitno kvalitativno novo, čega nije bilo ranije, i to se vidi, kaže Marjan Čakarević, član žirija za Ninovu nagradu, o motivima da glasa za to da se prestižno priznanje za roman 2020. godine dodeli Svetislavu Basari… »

Ninova nagrada za roman Svetislava Basare

Zoom UE 26.01.2021
BEOGRAD – Dobitnik Ninove nagrade za 2020. godinu je Svetislav Basara za roman „Kontraendorfin“ u izdanju Lagune. Žiri u sastavu Marija Nenezić, Branko Kukić, Ivan Milenković, Marjan Čakarević i Teofil Pančić birao je među sedam naslova… »

U „Kontraendorfinu“ nema nikakve politike

Danas 26.01.2021
Ninova nagrada za roman godine po drugi put pripala Svetislavu Basari za knjigu "Kontraendorfin" u izdanju Lagune Svetislav Basara dobitnik je Ninove nagrade za roman „Kontraendorfin“ u izdanju Lagune, saopštio je predsednik Žirija ovog priznanja… »

Vesti dana »