Teofil Pančić

Teofil Pančič u Radio kafeu: Čitanje nije privilegija, već pitanje odluke

Radio 021 06.03.2020
Prostor koji smo nekada zvali Jugoslavija i dalje dobro egzistira kao jedinstveni književni prostor. Mi pišemo i govorimo jezikom koji razumemo. Zato su Miljenko Jergović i Ante Tomić i naši savremeni pisci, smatra Teofil Pančić, koji je bio gost… »

Danas u Novom Sadu - četvrtak, 5. mart

Radio 021 05.03.2020
Danas u Radio kafeu gostuje Teofil Pančić, Zemlja gruva svira u Domu kulture... 15 časova Scenlab radionica za srednjoškolce posvećena kreiranju scenskog događaja održava se od 15 časova u Scenskoj laboratoriji "Borislav Gvojić" na FTN-u. 16… »

Urednici „SEEcult“ uručena nagrada „Tanja Petrović“

Cenzolovka 28.02.2020
Portal za kulturu Jugoistočne Evrope "SEEcult.org" ovogodišnji je dobitnik Nagrade za izuzetan doprinos afirmisanju kulture i umetnosti u medijima, Fondacije "Tanja Petrović". Urednici portala Vesni Milosavljević priznanje je uručio prošlogodišnji… »

Uručena nagrada „Tanja Petrović"

Politika 27.02.2020
Za doprinos afirmisanju kulture i umetnosti u medijima nagrada je ove godine pripala sajtu za kulturu „SEEcult”, a plaketa za entuzijazam u kulturi dodeljena je gimnazijskom pozorištu iz Lebana. Portal za kulturu Jugoistočne Evrope „SEEcult” je… »

Nagrada "Tanja Petrović" uručena laureatima

Blic 27.02.2020
Na današnjem skupu u Jugoslovenskoj kinoteci Nagrada „Tanja Petrović“ , koja je pripala Portalu za kulturu jugoistočne Evrope SEEcult, uručena je urednicima tog medija Vesni Milosavljević i Miroljubu Marjanoviću. Uručio ju je prologodišnji… »

Urednici SEEcult uručena nagrada "Tanja Petrović"

Dnevnik 27.02.2020
BEOGRAD: Portal za kulturu Jugoistočne Evrope SEEcult.org je ovogodišnji dobitnik Nagrade za izuzetan doprinos afirmisanju kulture i umetnosti u medijima, Fondacije "Tanja Petrović", a urednici Portala Vesni Milosavljević priznanje je uručio… »

Moj život u knjigama: Teofil Pančić

Buro 24.02.2020
Pisac, kolumnista, kritičar i novinar Teofil Pančić govori za Buro. o literaturi koja je na njega bitno uticala. Naravno, ovo je jedan pregled, jer je nemoguće kada je o strastvenim čitačima reč pobrojati najvažnije, a kamoli sve važne knjige… »

Polemika tomića i Kecmanovića: Da li je Teofil Pančić srpski Krleža?

Kurir 23.02.2020
Polemike o Teofilu Pančiću, koji je sporno ime u žiriju za Ninovu nagradu, ne stišavaju se, a u njegovu odbranu stao je pisac i scenarista Ante Tomić. On smatra bojkot ovog priznanja „pljuvanjem uz vetar“, a Vladimira Kecmanovića opisuje kao… »

Teofil Pančić danas u Radio kafeu: "Ono smo što čitamo"

Radio 021 19.02.2020
U okviru ciklusa "Govorim, dakle postojim" danas, 5. marta u Radio kafeu gost će biti Teofil Pančić, novinar, pubicista, teoretičar kulture. Pančić, koji je ujedno i urednik kulturne rubrike u listu "Vreme" i član žirija za dodelu ovogodišnje… »

Poruka koja ne sluti na dobro dolazi iz susedne zemlje

Alo 14.02.2020
Kolumnista i pisac Teofil Pančić izjavio je da u medijima u Srbiji postoji "muk o prošlosti", jer "prošlost nije prošla", već su oni koji su devedesetih godina učestvovali u ratnoj propagandi Miloševićeve vlasti i dalje na rukovodećim pozicijama… »

Vesti dana »