Teofil Pančić

Teofil Pančić: Prošlost u Srbiji nije prošla

Danas 14.02.2020
Kolumnista i pisac Teofil Pančić izjavio je da u medijima u Srbiji postoji „muk o prošlosti“, jer „prošlost nije prošla“, već su oni koji su devedesetih godina učestvovali u ratnoj propagandi Miloševićeve vlasti i dalje na rukovodećim… »

Teofil Pančić: Prošlost u Srbiji nije prošla

Novi magazin 14.02.2020
Kolumnista i pisac Teofil Pančić izjavio je da u medijima u Srbiji postoji "muk o prošlosti", jer "prošlost nije prošla", već su oni koji su devedesetih godina učestvovali u ratnoj propagandi Miloševićeve vlasti i dalje na rukovodećim pozicijama… »

Sutra tribina „Medijski muk o prošlosti“ u NDNV-u u Novom Sadu

Danas 12.02.2020
Tribina „Medijski muk o prošlosti“ o ulozi medija u reviziji istorije u regionu, porastu populizma, dominantnom nacionalizmu, uništavanju institucija održaće se sutra u Nezavisnom društvu novinara Vojvodine (NDNV) u Novom Sadu. Na tribini će… »

Pančić: Pet miliona u pogrešnom vozu

Slobodna Evropa 01.02.2020
Piše: Teofil Pančić (Mišljenja izrečena u komentaru ne odražavaju nužno stavove RSE) Ne kaže se bez razloga da kada uđete u pogrešan voz, sve usputne stanice su takođe pogrešne. Nema vam, dakle, druge nego napolje, pa u suprotnom pravcu. Ali… »

Prizori iz okupacije

Morava info 28.01.2020
Piše: Teofil Pančić, Vreme Sakriju se ljudi u podrum, zbiju se oko radio aparata, onog starinskog, s magičnim zelenim okom, postave jednog da stražari ako naiđe neko ko ne bi trebalo da zna, i onda se iz radija, kroz krčanje i smetnje, začuje… »

Saši Iliću uručena Ninova nagrada

Blic 27.01.2020
Na svečanosti u Jugoslovenskoj kinoteci piscu Saši Iliću uručena je Ninova nagrada za roman "Pas i kontrabas" u izdanju Orfelina. Ilić je 66. dobitnik prestižne književne nagrade, a priznanje mu je uručio Teofil Pančić, predsednik žirija za… »

Talasi slobode i neslobode ne prestaju da se izmenjuju u polju Ninove nagrade

Danas 27.01.2020
Ninova nagrada za roman godine uručena Saši Iliću za roman "Pas i kontrabas" u izdanju Orfelina Saši Iliću, dobitniku 66. Ninove nagrade za roman „Pas i kontrabas“ u izdanju Orfelina i ediciji Noć republike, uručeno je sinoć ovo priznanje u… »

Saši Iliću uručena Ninova nagrada

Radio 021 27.01.2020
Na svečanosti u Jugoslovenskoj kinoteci piscu Saši Iliću uručena je Ninova nagrada za roman "Pas i kontrabas". Ilić je 66. dobitnik ove književne nagrade, a priznanje mu je uručio Teofil Pančić, predsednik žirija. Osim Pančića, u žiriju su… »

Saši Iliću uručena Ninova nagrada za roman "Pas i kontrabas"

Telegraf 27.01.2020
Ilić je 66. dobitnik prestižne književne nagrade, a priznanje mu je uručio Teofil Pančić. Na svečanosti u Jugoslovenskoj kinoteci piscu Saši Iliću uručena je Ninova nagrada za roman "Pas i kontrabas" u izdanju Orfelina. Ilić je 66. dobitnik… »

Uručena NIN-ova priznanja, Obradović izrazio podršku i zahvalnost N1

N1 Info 27.01.2020
Sadašnja redakcija trudiće se da budućim generacijama ostavi NIN da se nikada ničega ne postide, rekao je večeras glavni i odgovorni urednik tog nedeljnika Milan Ćulibrk na svečanosti na kojoj je piscu Saši Iliću uručena NIN-ova nagrada za… »

Vesti dana »