Teofil Pančić

Ninova nagrada Basari

Novi magazin 31.01.2021
Dobitnik Ninove nagrade za 2020. je Svetislav Basara za roman Kontraendorfin u izdanju Lagune. Žiri (Marija Nenezić, Branko Kukić, Ivan Milenković, Marjan Čakarević i Teofil Pančić) je birao među sedam naslova koji su se našli u najužem izboru… »

Kako radi Ninov žiri i kako komentariše prigovore na svoja „čitanja“

Danas 28.01.2021
Nismo božiji izaslanici nego iskusni čitači Iščekivanje ko će dobiti Ninovu nagradu, ko je ušao u širi, a ko u uži izbor za ovo priznanje, tradicionalno je deo januarskih čarolija, isto koliko i prigovori i komentari o tome kako žiri ovog… »

Nova Basarina faza

Nova 26.01.2021
"Kontraendorfin” donosi nešto bitno kvalitativno novo, čega nije bilo ranije, i to se vidi, kaže Marjan Čakarević, član žirija za Ninovu nagradu, o motivima da glasa za to da se prestižno priznanje za roman 2020. godine dodeli Svetislavu Basari… »

Ninova nagrada za roman Svetislava Basare

Zoom UE 26.01.2021
BEOGRAD – Dobitnik Ninove nagrade za 2020. godinu je Svetislav Basara za roman „Kontraendorfin“ u izdanju Lagune. Žiri u sastavu Marija Nenezić, Branko Kukić, Ivan Milenković, Marjan Čakarević i Teofil Pančić birao je među sedam naslova… »

U „Kontraendorfinu“ nema nikakve politike

Danas 26.01.2021
Ninova nagrada za roman godine po drugi put pripala Svetislavu Basari za knjigu "Kontraendorfin" u izdanju Lagune Svetislav Basara dobitnik je Ninove nagrade za roman „Kontraendorfin“ u izdanju Lagune, saopštio je predsednik Žirija ovog priznanja… »

Danas saznajemo ko je dobitnik NIN-ove nagrade

Telegraf 25.01.2021
Ove godine, zbog epidemiološke situacije koja je i dalje visokorizična, proglašenje dobitnika najznačajnijeg književnog priznanja za roman napisan na srpskom jeziku, biće organizovano onlajn. NIN-ov žiri, u sastavu Marija Nenezić, Branko Kukić… »

Svetislav Basara dobitnik NIN-ove nagrade: "Kontraendorfin" proglašen za roman godine

Telegraf 25.01.2021
Proglašenje dobitnika najznačajnijeg književnog priznanja za roman napisan na srpskom jeziku, održano je onlajn. Svetislav Basara, sa delom "Kontraendorfin", dobitnik je 67. NIN-ove nagrade za roman godine. Žiri, u sastavu Marija Nenezić, Branko… »

Basara 67. dobitnik Ninove nagrade

Pirotske vesti 25.01.2021
Svetislav Basara je 67. dobitnik Ninove nagrade za roman “Kontraendorfin”. U užem izboru našli su se i romani “Sloboda dovora” Vladana Matijevića, “Ljudi bez grobova” Enesa Halilovića, “Što na podu spavaš” Darka Cvijetića… »

Svetislav Basara dobitnik NIN-ove nagrade

WDR 25.01.2021
Svetislav Basara dobitnik je 67. NIN-ove nagrade za roman “Kontraendorfin”, saopštio je danas žiri ove prestižne književne nagrade. Žiri u sastavu: Teofil Pančić (predsednik), Marija Nenezić, Branko Кukić, Ivan Milenković i Marjan… »

NIN-ovu nagradu dobio 'Kontraendorfin' Svetislava Basare

Slobodna Evropa 25.01.2021
Dobitnik NIN-ove nagrade za 2020. godinu je "Kontraendorfin" Svetislava Basare, saopšteno je na video konferenciji. "Kontraendorfin" je izabran među sedam romana koji su ušli u uži izbor za NIN-ovu nagradu, a po odluci žirija u sastavu: Teofil… »

Vesti dana »