Tesla

Aerodrom „Nikola Tesla“ najprometniji u regionu

Sputnik pre 6 dana
Beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ ove godine našao se među 100 najprometnijih u Evropi, pokazuju podaci Međunarodnog saveta aerodroma. Beogradski aerodrom zauzeo je 94. mesto sa 2.612.981 putnikom, 27.879 polazaka aviona i 8.786 tona tereta… »

Vukosavljević: Ponovljeni pokušaj falsifikata Hrvatske, kite se tuđim perjem, Tesla nije Hrvat

Telegraf pre 7 dana
Ministar kulture kaže da je prosto neverovatno da po ko zna koji put iz Hrvatske dolaze pokušaji da se veliki srpski pronalazač i naučnik Nikola Tesla predstavi kao Hrvat. Ponovljeni pokušaj falsifikata Hrvatske o Nikoli Tesli je model kićenja… »

Vukosavljević: Ko zna koji pokušaj da se Tesla predstavi kao Hrvat

N1 Info pre 7 dana
Ministar kulture Vladan Vukosavljević osudio je najavu Hrvatske da na Svetskoj izložbi u Dubaiju naredne godine predstavi velikog srpskog naučnika Nikolu Teslu kao jednu od najistaknutijih ličnosti te zemlje, što smatra svojatanjem tuđe istorije i… »

“Nikola Tesla pripada srpskom narodu”, ili novo-staro pitanje: Čiji je (naš) Tesla?

Nedeljnik pre 7 dana
Profimedia Ministarstvo kulture i informisanja Srbije najoštrije je osudilo nameru Hrvatske da na Svetskoj izložbi “Dubai ekspo” 2020. Nikolu Teslu predstavi kao hrvatskog naučnika i inovatora, prenos B92. Javni servis je preneo informaciju da će… »

Zašto ne dolazi Bolton, papa pozdravio izbor žene na čelo EK i ponovo pitanje “čiji je Tesla”: Vaš brifing za subotu

Nedeljnik pre 7 dana
Foto: Profimedia POČASNI KONZULAT TAJLANDA ZATEČEN DODELOM SRPSKOG PASOŠA BIVŠOJ PREMIJERKI – Počasni konzulat kraljevine Tajland u Beogradu saopštio je da je zatečen odlukom Srbije da dodeli državljanstvo bivšoj premijerki Jingluk Šinavatri… »

Izložba Tesla svečovek u Kući Đure Jakšića! Anita Kunić: Malo je jedan život da naslikam sve o Tesli! On je istinski…

Kurir pre 7 dana
Samostalna izložba slika i crteža o najvećem srpskom naučniku autorke Anite Kunić pod nazivom "Tesla svečovek - poruka vekovima" biće otvorena u nedelju u 19 časova u Kući Đure Jakšića. Anita za Kurir kaže da se Nikoli Tesli dive svi narodi… »

Ministarstvo kulture: Hrvatska ponovo prisvaja Teslu

Vesti online pre 8 dana
Ministarstvo kulture i informisanja Srbije najoštrije je osudilo nameru Hrvatske da na Svetskoj izložbi „Dubai ekspo“ 2020. Nikolu Teslu predstavi kao hrvatskog naučnika i inovatora kao nedopustiv pokušaj prisvajanja tog srpskog naučnika koga… »

Od ponedeljka desetodnevno zatvaranje vijadukta, saobraćaj ide kroz grad

Morava info pre 8 dana
ČAČAK – Od ponedeljka 12. do četvrtka 22. avgusta, zbog radova će doći do zatvaranja vijadukta na obilaznici oko Čačka. Usled zatvaranja vijadukta doći će do preusmeravanja saobraćaja na alternativne pravce, kažu u Javnom preduzeću… »

"Veliki hrvatski naučnik": Opet prisvajaju Teslu

Mondo pre 8 dana
Na Svetskoj izložbi Dubai ekspo, koja se održava sledeće godine, Hrvatska planira da kao jednu od najistaknutijih ličnosti svoje zemlje predstavi i srpskog naučnika rođenog u hrvatskom mestu Smiljane Nikolu Teslu. Foto: MONDO/Stefan Stojanović… »

Promene režima saobraćaja u Ustaničkoj, Vojvode Micka Krstića i Bulevaru Nikole Tesle

Studio B pre 8 dana
Infrastrukturni radovi na beogradskim ulicama biće nastavljeni i tokom narednih dana zbog čega će doći do promena režima saobraćaja, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj. Tokom radova koje izvodi JKP „Beograd-put”, od 12. do 21. avgusta… »

Vesti dana »