Tesla - vesti

Tajne Glavne železničke stanice

Politika pre 7 dana
O istoriji ovog zdanja i ljudima koji su tuda prošli, poput mnogih državnika, naučnika, književnika, umetnika, među kojima su bili i kralj Petar Prvi, Žozefina Beker, Ita Rina, Nikola Tesla... – govori izložba u Železničkom muzeju
Sa nekadašnje Glavne železničke stanice u Savskoj ulici prvi voz krenuo je 1884. godine. Vozio je ka Beču. Prvi putnik bio je kralj Milan Obrenović. Desetak dana posle Milana organizovana je i svečana vožnja u Niš. Od tada do... »

Legle dividende od aerodroma

BizLife pre 7 dana
Foto: Aerodrom N1 Vlasnicima besplatnih akcija Aerodroma Nikola Tesla isplaćene su dividende u iznosu od po 1.300 dinara.
Građanima koji nisu u procesu privatizacije dobili akcije besplatno je podeljena po jedna akcija beogradskog aerodroma, a do sada je, kako je preneo RTS, više od dva miliona građana zadržalo te akcije. Svi akcionari koji su bili... »

Besplatne akcije: Aerodrom uplatio dividendu, novac na računima građana sutra

Top press pre 7 dana
Aerodrom „Nikola Tesla“ uplatio je danas dividendu za više od dva miliona građana. Kako saznaje „Blic Biznis“ ovo akcionarsko preduzeće uplatio je novac na račun kompanije „Pošta Srbije“, a građanima će novac na računima biti dostupan sutra. Reč je o 1.300 dinara za svaku akciju „Aerodroma“. To, praktično, znači da će građani koji nisu prodali besplatne akcije ove kompaniije, a koja je svakom od nas dodelila po jednu deonicu 2011. godine, sutra na računu u „Pošti“ imati 1.300 dinara. Građani koji su u
Aerodrom „Nikola Tesla“ uplatio je danas dividendu za više od dva miliona građana. Kako saznaje „Blic Biznis“ ovo akcionarsko preduzeće uplatio je novac na račun kompanije „Pošta Srbije“, a građanima će novac na računima biti... »

Radionice kreativnog učenja na Đetinji

RTS pre 7 dana
RTS: Radionice kreativnog učenja na Đetinji
NTC program učenja daje važna uputstva o tome kako učenje učiniti zanimljivim i kako maksimalno razviti intelektualne potencijale dece. Kreativno učenje po modelu „Nikola Tesla centra", primenjuje se u 17 država Evrope, program su akreditovala Ministarstava obrazovanja u 7 zemalja, uključujući i Srbiju. Fondacija „Liverich" iz Užica organizovala je nedavno NTC vikend u gradu na Đetinji, a dvodnevne radionice i seminari su pokazali da za ovaj program vlada veliko interesovanje.
I nije, i jeste igra - kombinovanje, istraživanje i traganje za odgovorima na vrlo zanimljiv način, a rezultati su razvoj brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja, koncentracija. Učenje, koje nije dosadno. I dok... »

Mnoge javne ličnosti su se već zainteresovale: U nedelju se održava revija Suzane Perić

Blic pre 7 dana
Revija kreatorke Suzane Perić biće održana u nedelju 21. aprila u Skupštini grada, a ona sa ponosom sada ističe šta joj je ovoga puta bila inspiracija. - Poznata sam kao veliki ljubitelj putovanja na kojima uvek nađem neku inspiraciju i uvek sa ponosom ističem da sam organizovala reviju "Ples po... »

Domaća pametna rukavica za slepe – prepoznaje novčanice i boje

RTS pre 7 dana
RTS: Domaća pametna rukavica za slepe – prepoznaje novčanice i boje
Zahvaljujući pametnoj rukavici, slepe i slabovide osobe će moći lakše da obavljaju svakodnevne poslove. Uređaj će im pomoći u orijentaciji u prostoru, prepoznavanju i izgovaranju boja, ali će i staratelji ili prijatelji moći da prate kretanje slepe osobe. Rukavicu je razvio domaći startap „Anora“.
Nikola Krstić, osnivač startapa i pametne rukavice „Anora“, ideju je dobio kada se, kao učenik elektrotehničke škole „Nikola Tesla“, prijavio za jedno takmičenje u preduzetništvu. „Odlučio sam da napravim jedan nov uređaj koji će... »

Vlada RS: 100 miliona maraka uloženo za bolji studentski standard

Večernje novosti pre 8 dana
Cena smeštaja najniža u regionu, a nastavlja se sa rekonstrukcijom, ali i novom gradnjom prostora za studente
PREMIJER Republike Srpske Radovan Višković istakao je danas u Banjaluci da je Vlada Srpske u posljednjih 10 godina uložila više od 100 miliona KM za poboljšanje studentskog standarda. - Gradili smo studentske domove u Istočnom... »

Toplovod TENT - Novi Beograd na ekološkoj proceni

B92 pre 8 dana
B92: Toplovod TENT - Novi Beograd na ekološkoj proceni
Beograd -- Projekat izgradnje toplovoda koji će povezati Termoelektranu "Nikola Tesla" u Obrenovcu i toplanu Novi Beograd upućen je na javnu raspravu.
"Beogradske elektrane" podnele zahtev Ministarstvu zaštite životne sredine kako bi se odlučilo o potrebi izrade studije o proceni uticaja ove investicije na životnu sredinu. Sistem za prenos toplotne energije sastoji se od... »

Leže dividenda od Aerodroma: Na računu vas čeka 1.300 dinara

OK radio pre 8 dana
Vlasnicima besplatnih akcija aerodroma "Nikola Tesla" dividende će biti isplaćene 16. aprila po 1.300 dinara, objavio je RTS.
Više od dva miliona građana zadržalo je besplatne akcije aerodroma, piše RTS. Tržišna vrednost akcija Aerodroma "Nikola Tesla" u 2018. godini kretala se od 1.600 do 1.900 dinara a trenutna tržišna cena je 850 dinara. Svi... »

Sutra trk u poštu, 1.300 dinara čeka vas na šalteru: Leže dividenda od besplatnih akcija beogradskog aerodroma! Ako dosad ništa niste dizali, čeka vas fina svota

Kurir pre 8 dana
BEOGRAD - Građani koji poseduju akcije Aerodroma "Nikola Tesla" dobiće 1.300,87 dinara dividende za svaku deonicu 16. aprila.
To znači da ako je strpljenje vaša jača strana i do sada ništa niste podigli od 2010. godine, od kada se dele akcije i dividende, na računu će vas sačekati oko 10.600 dinara. Ako ste imali pravo na besplatne akcije 2008. godine,... »

©2019 Netmark d.o.o.