Tesla - vesti

Problemi sa brojnim automobilskim "autopilotima"

Mondo pre 3 sata
Od četiri sistema asistencije vozačima renomiranih proizvođača, samo je Tesla prošla testove. Zaključak: imaju budućnost, ali uz vozača
Foto: promo/Daimler AG Testiranje Severnoameričkog udruženja auto-klubova (AAA) pokazuje da elektronski sistemi za pomoć vozaču pri upravljanju automobilom na putu ne zadržavaju uvek vozila u saobraćajnoj traci i ne registruju... »

Virtuelna realnost bezbedno obučava nove radnike

Nova energija pre 5 sati
Kompanija HTC Vive nedavno je objavila da će Vive Focus sistem postati dostupan za oblasti poput zdravstva, zabavne industrije, kao i automobilske i avio industrije, te u oblasti prodaje, za virtuelnu obuku radnika koji na taj način stiču bolje razumevanje posla koji bi trebalo da obavljaju. Ovaj... »

Rukavica koja čita emocije

Srbija danas pre 6 sati
Nikola Krstić, nekadašnji maturant Elektrotehničke škole „Nikola Tesla”, osmislio izum koji po principu belog štapa navodi slepe i slabovide osobe.
Izum Nikole Krstića, nekadašnjeg maturanta Elektrotehničke škole „Nikola Tesla”, a sada studenta mogao bi da promeni i poboljša stvarnost koju, u mraku, proživljava više od 12.000 slepih i slabovidih građana Srbije. Ideju da... »

Biodiverzitet ‒ mreža života

RTS pre 7 sati
RTS: Biodiverzitet ‒ mreža života
Pogledamo li duboko u prirodu, sve ćemo bolje razumeti. Jer, u prirodi sve deluje prema zakonima. Ona može da nam pruži mnogo toga ako je poštujemo i živimo u saradnji s njom. Zato je jedan od najvažnijih zadataka čovečanstva ‒ očuvanje i zaštita biološke raznovrsnosti, tj. biodiverziteta. Još je Tesla govorio da „nema stvari koja bi bila tako vredna proučavanja kao priroda“.
Upravo da bi proučavali prirodu, na Srebrnom jezeru su se okupili mladi naučnici iz Srbije i regiona na trećoj balkanskoj konferenciji fondacije Raford, pod nazivom ‒ „Istražimo i zaštitimo prirodne lepote Balkana". Ova... »

Naissus: Radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži

Niške vesti pre 7 sati
Ekipe će u okviru planskog održavanja kanalizacione mreže danas raditi u ulicama: Ul. Toplickog partizanskog odreda, Bulevar 12. februara, Bulevar Cara Konstantina, ul. Borova, ugao ul. Episkopske i ul. Božidarčeve; – Došlo je do kvara na vodovodnoj mreži u selu Sečanica. Usled radova mogući su... »

Drama na letu Tivat - Beograd! Putnica ponašanjem zabrinula posadu! Ukazana joj je pomoć, avion uspešno sleteo!

Srbija danas pre 15 sati
Na letu Tivat Beograd u avionu se dogodila prva drama, kada je jednoj od putnica pozlilo.
Putnici Air Serbia ispričali su da je avion poleteo sa tivatskog aerodroma oko 11.30 časova, ali se jedna putnica, iz nneponzatih razloga uplašila, što je izazvalo zabrinutost osoblja aviona. Foto: Profimedia Zahvaljujući... »

Đaci ozelenjavali školsko dvorište

RTV pre 1 dan
RTV: Đaci ozelenjavali školsko dvorište
NOVI SAD - Jedan bitan faktor, kada govorimo o ekologiji i zaštiti prirodnih dobara je i podizanje svesti učenika.
Tako je bilo i ove radne subote za učenike Osnovne škole "Nikola Tesla", gde je održana akcija ozelenjavanja školskog dvorišta u sklopu novih... »

Putovanje Peti Smit po vlastitoj duši

Danas pre 1 dan
ALBUM IZGOVORENE REČI Knjiga Voz M Peti Smit, koju je nedavno objavila beogradska Geopoetika u prevodu Muharema Bazdulja, proglašena je najboljom knjigom 2016. u izboru magazina NME (New Musical Express) i nominovana je 2017. za nagradu Gremi u kategoriji Album izgovorene reči (koja uključuje poeziju, audio-knjige i pripovedanje).
„Reč je o knjizi putovanja Peti Smit po vlastitoj duši, sećanjima, kafeima, gradovima i životu njenih bližnjih. A bližnji su joj ne samo porodica već i Bertolt Breht, Silvija Plat, Artur Rembo, Frida Kalo, Nikola Tesla… Na ovom... »

Jugoslovenski hulk: Bio je najjači čovek na svetu: Nosio je burad u zubima i podizao po 600 kilograma!

Blic pre 2 dana
Da li ste čuli za Marijana Matijevića? Reč je o najjačem čoveku svog doba, miljeniku Tesle, Tita, Pupina... Ovaj Jugosloven, poreklom iz Like, radio je stvari koje su nepojmljive običnom... »

“Tesla” je najbolji u regionu

BizLife pre 2 dana
Foto: Beobuild Beogradski “Nikola Tesla” dobio je nagradu za najbolji aerodrom u regionu u 2018. godini koju dodeljuje britanski korporativni e-magazin AI Global. Nagrada se dodeljuje i okviru ovogodišnjeg programa “Balkan Enterprise Awards”, osnovan kako bi se istakla raznovrsnost regiona Balkana,... »

©2018 Netmark d.o.o.