Tesla - vesti

Isplivala priča o zabranjenom pronalasku nikole tesle: Kada su saznali bankari, sazvali su hitno sednicu vlade SAD, a onda su se umešali Rotšildi i Rokfelerovi...

Kurir pre 2 sata
Početak ere energetike bez goriva veže se za 1903. godinu, kada je Nikola Tesla pronašao rezonantni transformator, i dobio na izlazu energiju koja je mnogo puta veća od ulazne. Pomoću samo jedne turbine, nijagarske elektrane i sistema za prenos energije bez provodnika, Tesla je snabdeo električnom... »

Koncesija za „Teslu“ evropska transakcija godine u kategoriji aerodroma

Danas pre 3 sata
Koncesija za beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ proglašena je za evropsku transakciju godine u 2018. u kategoriji aerodroma, u izboru „IJGlobal Awards“ koji se odnosi na projekte u oblasti infrastrukturnog finansiranja, saopštilo je Ministarstvo infrastrukture.
„Da bi neka transakcija dobila ovo priznanje, potrebno je da su kompanije koje su u njima učestvovale bile posebno aktivne u prethodnoj kalendarskoj godini, kao i da su visoko ocenjene među svetskim ekspertima za odgovarajuće... »

Koncesija za "Teslu" proglašena za evropsku transakciju godine

B92 pre 6 sati
B92: Koncesija za "Teslu" proglašena za evropsku transakciju godine
Beograd -- Koncesija za Aerodrom "Nikola Tesla" proglašena je za evropsku transakciju godine u 2018. u kategoriji aerodroma.
I to u izboru "IJGlobal Awards" koji se odnosi na projekte u oblasti infrastrukturnog finansiranja. Ugovor o koncesiji za beogradski aerodrom potpisala je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i... »

Vode Vojvodine obeležile Svetski dan voda

Dnevnik pre 9 sati
NOVI SAD: Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“ obeležilo je danas Svetski dan voda školskim časom o vodoprivredi u dvorcu Marcibanji-Karačonji u Sremskoj Kamenici, kojem su prisustvovali učenici trećeg razreda O.Š. „Nikola Tesla“ iz Novog Sada.
Mališani su imali priliku da se bliže upoznaju sa pojmom i delatnošću vodoprivrede kroz interaktivan pristup - kviz pitanja i odgovori, proučavanje hidrografske karte Vojvodine, te sklapanje puzli sa objektima i pronalaženje... »

Raspored sahrana za subotu, 23. mart

Radio 021 pre 10 sati
Raspored sahrana za subotu, 23. mart, na grobljima u Novom Sadu koja su pod ingerencijom JKP "Lisje".
NOVI SAD Gradsko groblje 9.45 - Branko Tesla (1951) 10.30 - Zolta Boroš (1957) (urna) 11.15 - Nelu Žuržovan (1950) (ispraćaj) 12.00 - Anđelka Radulović (1962) 12.45 - Amalija Nenadov (1944) (ispraćaj) 13.30 - Svetlana Pavlović... »

Tesla pozvao radnike da volontiraju kako bi ubrzali isporuku vozila

Auto blog pre 8 sati
Ne pitaj šta tvoja firma može da uradi za tebe, već šta ti možeš da uradiš za nju - američki proizvođač traži od svojih radnika da dobrovoljno pomognu kompaniji kako bi se u što kraćem roku obavila isporuka velikog broja automobila. Kako piše Biznis insajder, koji je imao uvid u mejl potredsednika... »

Zahvaljujući NIS-u novi kabinet iz automatike u pančevačkoj školi

RTV pre 10 sati
RTV: Zahvaljujući NIS-u novi kabinet iz automatike u pančevačkoj školi
PANČEVO - Elektrotehnička škola "Nikola Tesla" u Pančevu dobila je savremeno opremljen kabinet za održavanje nastave iz automatike za čije uređenje je novac izdvojen iz programa "Energija znanja" koji sprovodi kompanija NIS.
Kabinet za automatiku u Elektrotehničkoj školi "Nikola Tesla" u Pančevu opremljen je sa 12 računara, projektorom i didaktičkim sredstvom koje simulira uslove u pravom radnom okruženju. Cilj je da učenici što više stiču praktična... »

"Biram francuski" u novobanovačkoj osnovnoj školi

RTV pre 13 sati
RTV: "Biram francuski" u novobanovačkoj osnovnoj školi
NOVI BANOVCI - Učenici nižih razreda novobanovačke Osnovne škole "Nikola Tesla" bili su u prilici da tokom marta kada se obeležava mesec frankofonije učestvuju u 45-ominutnim radionicama sa francuskim lektorima koje su podrazumevale aktuelne dinamične metode pune igara i utemeljene na komunikaciji, a sve sa ciljem da im se probudi želja za učenjem ovog jezika.
Šest lektora u Srbiji prilagođavaju aktivnosti uzrastu, a svakog petka su u drugoj školi, dok su radionice pored četvrtaka namenjene i osmaci ne bili nastavili učenje jezika u i daljem školovanju. U ovoj osnovnoj školi francuski... »

[NAJAVA] Druga noćna trka „BEG Runway Run“ 1. juna na „Nikoli Tesli“

Tango Six pre 1 dan
Druga noćna trka „BEG Runway Run“ održaće se 1. juna 2019. u jedan sat nakon ponoći na beogradskom aerodromu, saopšteno je sa „Tesle“. Kako navode, trku organizuje Beogradski maraton u saradnji sa Aerodromom Nikola Tesla, a prijave za učešće će biti aktivne od 15. aprila na sajtu Beogradskog... »

NIS u 2018. godini prodao više od 187 hiljada tona avio-goriva; Kupljene i tri nove cisterne za snabdevanje „Nikole Tesle“

Tango Six pre 1 dan
Kompanija NIS u protekloj godini prodala je više od 187.000 tona avio-goriva kroz snabdevanje beogradskog i niškog aerodroma, kao i putem izvoza i veleprodaje, i „time ostvarila njegov rekordan promet“, saopšteno je iz Naftne industrije Srbije. Kako navode, NIS je u 2018. modernizovao poslovanje sa... »

©2019 Netmark d.o.o.