Tesla - vesti

Nemaju gde da iskrcaju turiste

Danas pre 1 dan
Turistički vodiči Beograda traže od nadležnih više stajališta za autobuse Beogradski turistički vodiči uputili su gradskoj vlasti i nadležnim institucijama javni apel u kome su istakli sve lošije uslove u kojima srpska prestonica dočekuje turiste, i sve veće probleme oko parkiranja i zaustavljanja turističkih autobusa.
U vezi sa tim, oni traže uspostavljanje većeg broja stajališta, navodeći 13 najproblematičnijih lokacija. „Godinama imamo problem oko parkiranja i zaustavljanja turističkih autobusa prilikom pokazivanja znamenitosti Beograda, a... »

Slaba potražnja za najjeftinijim Teslinim modelom

B92 pre 2 dana
B92: Slaba potražnja za najjeftinijim Teslinim modelom
Tesla je povukao iz ponude za internet poručivanje osnovne verzije modela 3 čija je cena 35.000 dolara.
"Pristupačni" model 3 je u "onlajn" ponudi zamenio Standard Range Plus čija je cena 39.500 dolara. Promena je izvršena zbog rasta popularnosti drugog modela, iako je tek pre sedam nedelja Tesla omogućila kupovinu najjeftinije... »

Tajne Glavne železničke stanice

Politika pre 2 dana
O istoriji ovog zdanja i ljudima koji su tuda prošli, poput mnogih državnika, naučnika, književnika, umetnika, među kojima su bili i kralj Petar Prvi, Žozefina Beker, Ita Rina, Nikola Tesla... – govori izložba u Železničkom muzeju
Sa nekadašnje Glavne železničke stanice u Savskoj ulici prvi voz krenuo je 1884. godine. Vozio je ka Beču. Prvi putnik bio je kralj Milan Obrenović. Desetak dana posle Milana organizovana je i svečana vožnja u Niš. Od tada do... »

Aerodrom uplatio dividendu za više od dva miliona građana

SEEbiz pre 2 dana
BEOGRAD – Aerodrom „Nikola Tesla" uplatio je danas dividendu za više od dva miliona građana, potvrdio je Tanjugu direktor Saša Vlaisavljević.
Reč je o 1.300 dinara za svaku akciju, što je uplaćeno na računa Pošte Srbije. Taj novac su dobili građani koji nisu prodali besplatne akcije te kompaniije, a koja je svakom građaninu dodelila po jednu deonicu 2011. godine. Oni... »

Jesmo li spremni: Tim srpskih naučnika obnavlja Teslinu ideju o besplatnoj energiji (video)

Sputnik pre 2 dana
U prepunoj sali udruženja „Milutin Milanković“ autor knjige „Pismo pisama — Tajna energije i svetlosti“ Branko Gašević predstavio je naučni rad o Nikoli Tesli i pozvao srpske naučnike da oforme tim koji će obnoviti Teslinu ideju o besplatnoj električnoj energiji.
O Teslinoj ideji o energiji koja bi svima bila dostupna razgovarali smo sa elektroinženjerom Brankom Gaševićem. Vaše predavanje privuklo je veliku pažnju. Na njemu se moglo čuti mnogo zanimljivih detalja o naučnom dostignuću... »

Legle dividende od aerodroma

BizLife pre 2 dana
Foto: Aerodrom N1 Vlasnicima besplatnih akcija Aerodroma Nikola Tesla isplaćene su dividende u iznosu od po 1.300 dinara.
Građanima koji nisu u procesu privatizacije dobili akcije besplatno je podeljena po jedna akcija beogradskog aerodroma, a do sada je, kako je preneo RTS, više od dva miliona građana zadržalo te akcije. Svi akcionari koji su bili... »

Besplatne akcije: Aerodrom uplatio dividendu, novac na računima građana sutra

Top press pre 2 dana
Aerodrom „Nikola Tesla“ uplatio je danas dividendu za više od dva miliona građana. Kako saznaje „Blic Biznis“ ovo akcionarsko preduzeće uplatio je novac na račun kompanije „Pošta Srbije“, a građanima će novac na računima biti dostupan sutra. Reč je o 1.300 dinara za svaku akciju „Aerodroma“. To, praktično, znači da će građani koji nisu prodali besplatne akcije ove kompaniije, a koja je svakom od nas dodelila po jednu deonicu 2011. godine, sutra na računu u „Pošti“ imati 1.300 dinara. Građani koji su u
Aerodrom „Nikola Tesla“ uplatio je danas dividendu za više od dva miliona građana. Kako saznaje „Blic Biznis“ ovo akcionarsko preduzeće uplatio je novac na račun kompanije „Pošta Srbije“, a građanima će novac na računima biti... »

Radionice kreativnog učenja na Đetinji

RTS pre 2 dana
RTS: Radionice kreativnog učenja na Đetinji
NTC program učenja daje važna uputstva o tome kako učenje učiniti zanimljivim i kako maksimalno razviti intelektualne potencijale dece. Kreativno učenje po modelu „Nikola Tesla centra", primenjuje se u 17 država Evrope, program su akreditovala Ministarstava obrazovanja u 7 zemalja, uključujući i Srbiju. Fondacija „Liverich" iz Užica organizovala je nedavno NTC vikend u gradu na Đetinji, a dvodnevne radionice i seminari su pokazali da za ovaj program vlada veliko interesovanje.
I nije, i jeste igra - kombinovanje, istraživanje i traganje za odgovorima na vrlo zanimljiv način, a rezultati su razvoj brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja, koncentracija. Učenje, koje nije dosadno. I dok... »

Pogledajte kako Tesla Model 3 Performance dominira Nirburgringom!

Vrele gume pre 3 dana
Moćna Tesla Model 3 Performance je posetila legendarni Nirburgring gde nam je dokazala da nije samo brza na pravoj liniji, već i na trkačkoj stazi.
Ovaj performantni električni sedan je ciljao na to da krug na legendarnoj stazi pređe što je brže moguće. Zbog toga je preticao druge automobile jedan za drugim, sve dok se kočnice nisu pregrejale što je nateralo vozača da malo... »

Mnoge javne ličnosti su se već zainteresovale: U nedelju se održava revija Suzane Perić

Blic pre 3 dana
Revija kreatorke Suzane Perić biće održana u nedelju 21. aprila u Skupštini grada, a ona sa ponosom sada ističe šta joj je ovoga puta bila inspiracija. - Poznata sam kao veliki ljubitelj putovanja na kojima uvek nađem neku inspiraciju i uvek sa ponosom ističem da sam organizovala reviju "Ples po... »

©2019 Netmark d.o.o.