Tesla

Škole u novom ruhu: Rekonstrukcija više obrazovanih ustanova u Kraljevu

Večernje novosti pre 8 dana
Odmiče rekonstrukcija zgrada više obrazovnih ustanova u Kraljevu. AKO sve bude proteklo po utvrđenoj građevinskoj dinamici, najkasnije na početku drugog polugodišta ove školske godine, zgrada Gimnazije i Ekonomske, te Elektrosaobraćajne-… »

Kineski samit: Od „živog“ Tesle do virtuelne stvarnosti (VIDEO)

Danas pre 8 dana
Kina i 17 država Centralne i Istočne Evrope o saradnji u oblasti inovacija „Dobrodošli, dame imaju prednost“, obratio nam se Nikola Tesla, pozivajući nas u hotelsku sobu u NJujorku u kojoj je proveo dobar deo života. U štofanom odelu u sobi… »

Vučić ispratio Erdogana: Evo šta je na rastanku poručio srpski predsednik svom turskom kolegi!

Kurir pre 8 dana
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan završio je dvodnevnu posetu Srbiji, a na aerodromu "Nikola Tesla" ispratio ga je predsednik Aleksandar Vučić. "Izražavam iskreno zadovoljstvo zbog vaše ponovne posete Srbiji i nadam se da ćete u budućnosti… »

Robo-spektakl na konferenciji: Robot Tesla obratio se Brnabićki, a drugi zaigrao i Užičko kolo! Pogledajte čudo od…

Kurir pre 9 dana
BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić, ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ministar za nauku i tehnologiju Kine Vang Džang imali su danas priliku da se upoznaju sa najnovijim inovacijama i tehnološkim dostignućima u oblasti razvoja… »

Kad roboti "opletu" Užičko kolo! VIDEO

B92 pre 9 dana
Najnovije inovacije i tehnološka dostignuća u oblasti razvoja pametnih gradova, industrijskih parkova i železničke infrastrukture, predstavljeni su na četvrtoj konferenciji Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope (CEIZ) u Beogradu. Na… »

Erdogan završio posetu Srbiji, Vučić ga ispratio

IndeksOnline pre 8 dana
BEOGRAD – Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan završio je dvodnevnu posetu Srbiji, a na aerodromu “Nikola Tesla” ispratio ga je predsednik Aleksandar Vučić. “Izražavam iskreno zadovoljstvo zbog vaše ponovne posete Srbiji i nadam se da… »

Da se naježiš: "Tamo daleko" odsvirano munjama Nikole Tesle (foto, video)

Mondo pre 8 dana
Prošetajte sa nama kroz kratku galeriju nauke i zaostavštine Nikole Tesle, Milutina Milankovića i Mihajla Pupina, a pogledajte i poslušajte kako pesma "Tamo daleko" zvuči kad je izvedu munje Teslinih kalemova! Prošetajte sa nama kroz kratku galeriju… »

Kako leti voz od Pekinga do Šangaja — usred Beograda

Sputnik pre 8 dana
Putnički vozovi na modernizovanoj i rekonstruisanoj železničkoj pruzi Beograd-Budimpešta, na čemu će pored ruske raditi i kineske kompanije, ići će 200 kilometara na čas, a kako izgleda vožnja kineskim brzim prugama, zahvaljujući simulatoru… »

Kraljevo: Još dve srednje škole sa energetski efikasnim fasadama

Danas pre 9 dana
Još dve srednje škole u Kraljevu dobiće, uskoro, nove energetski efikasne termo fasade i novu stolariju čime će se znatno smanjiti troškovi koji se, iz budžeta grada Kraljeva, izdvajaju za energente u osnovnim i srednjim školama. To je rečeno… »

Tesla kupuje Hibar, kompaniju za proizvodnju baterija

Auto blog pre 9 dana
Tesla želi da sve aspekte proizvodnje električnog automobila stavi pod jedan krov. S tim ciljem planira da kupi Hibar Systems, kanadsku kompaniju koja se specijalizovala za proizvodnju baterija za električne automobile, ali i za ostale… »

Vesti dana »