Tesla

Istoričar Dejan Ristić: Tesla naučnik srpskog porekla koji pripada celom svetu

N1 Info pre 4 dana
Multimedijalna umetnica Helena Bulaja Madunić i istoričar Dejan Ristić govorili su u Danu uživo o Nikoli Tesli. Gosti N1 saglasni su da je Tesla bio svetski naučnik srpskog porekla. "Treba da budemo ponosni, treba ga deliti sa drugima. Suludo bi bilo… »

„Putevima Nikole Tesle“ prva naučno-turistička ruta na svetu

RTS pre 4 dana
Naučno-kulturno-turistička ruta „Putevima Nikole Tesle“ ulazi u proces sertifikacije kao prva službena kulturna ruta Saveta Evrope posvećena nekom inovatoru i naučniku. Na projektu već nekoliko godina rade članovi međunarodnog Klastera puteva… »

Tesla Model 3 kabriolet bi bio opasan rival Mazdi MX-5 FOTO

B92 pre 4 dana
Jedan ljubitelj Tesla automobila dao je svoju zamisao kako bi mogao da izgleda Tesla Model 3 kabriolet. Ovako modifikovan nije baš svestrana verzija Modela 3, iako je na njegovoj bazi skoro da i nije više Model 3. Očigledno je cilj dizajnera mali… »

“Putevima Nikole Tesle” prva naučno-turistička ruta na svetu

IndeksOnline pre 4 dana
ZAGREB – Naučno-kulturno-turistička ruta “Putevima Nikole Tesle” ulazi u proces sertifikacije kao prva službena kulturna ruta Saveta Evrope posvećena nekom inovatoru i naučniku. Na projektu već nekoliko godina rade članovi međunarodnog… »

Gde su Srbi, tu je i slava

Vesti online pre 4 dana
Uz malo zakašnjenje članovi i uprava Srpskog kulturnog kluba „Nikola Tesla“ u Davtonu obeležili su u nedelju svog zaštitnika Svetog proroka Iliju. Klupskoj slavi prisustvovao je veliki broj članova naše zajednice, koji su pored bogatog… »

Tesla, Andrić, Selimović… Čiji su (naši) velikani?

B92 pre 4 dana
Velikani poput Nikole Tesle, Ruđera Boškovića i Ive Andrića pripadaju svetskoj nauci i književnosti, a sa takvim statusom pripadaju čovečanstvu, kažu član SANU Miro Vuksanović i pisac i prevodilac Muharem Bazdulj povodom najnovije polemike… »

Bazdulj: Hrvatsko prisvajanje Tesle je travestija

Dnevnik pre 4 dana
BEOGRAD: Velikani poput Nikole Tesle, Ruđera Boškovića i Ive Andrića pripadaju svetskoj nauci i književnosti, a sa takvim statusom pripadaju čovečanstvu, kažu član SANU Miro Vuksanović i pisac i prevodilac Muharem Bazdulj povodom najnovije… »

Komentar: Tesla

Večernje novosti pre 4 dana
Geniju iz Smiljana ustaše su pobile rodbinu, crkvu u kojoj je služio njegov otac prota Milutin digli u vazduh, da bi njihovi naslednici uklonili čak i ploču koja je svedočila o ovom zločinu. TURISTI koji krstare primorjem, pa naiđu u Liku, vrlo… »

Novi Kneževac uskoro dobija obučene gerontodomaćice

Dnevnik pre 4 dana
Opštinsko udruženje penzionera Novog Kneževca pozvalo je sve zainteresovane da se prijave za obuku za gerontodomaćice, koje će steći kvalifikacije da obavljaju poslove pomoći u kući i nege sedokosih. U toj severnobanatskoj opštini starosna… »

Podsećanje na Teslinu posetu Beogradu

Politika pre 4 dana
Na poziv Đorđa Stanojevića, u Beogradu je od 1. do 3. juna 1892. godine boravio naš veliki naučnik Nikola Tesla. Tog 1. juna na beogradskoj železničkoj stanici dočekala ga je masa građana. U svom obraćanju prisutnima Tesla je, između ostalog… »

Vesti dana »