Zagreb

Grad tuži glavnog projektanta žičare: "Zbog njih imamo 10,5 miliona evra štete"

B92 pre 3 dana
U Elektroprojektu tvrde da je Grad zapravo sklopio ugovor o izmeni glavnih i projekata izvođenja sa drugim pravnim osobama. Grad Zagreb priprema tužbu protiv glavnog projektanta za sljemensku žičaru firme Elektroprojekt d.d. jer smatraju da su zbog… »

Novi zakon u Hrvatskoj: Deložacije na proleće, plenidba nekretnine za dug veći od 5.300 evra

B92 pre 3 dana
Zagreb -- Hrvatski ministar Ivan Malenica istakao je da se izmenama i dopunama zakona o izvršenju štiti dostojanstvo i uspostavlja ravnoteža između dužnika i poverioca. Predstavljajući zastupnicima zakonske izmene, Malenica je kazao kako će se… »

Stanivuković: Mojom pobedom u Banjaluci završava era korumpiranih političara

N1 Info pre 3 dana
Novi gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izjavio je, gostujući u emisiji Pressing u Zagrebu, da njegovom pobedom "završava era korumpiranih političara" u tom gradu. Komentarišući sud u Hagu, kaže da ne priznaje "ništa od tog suda"… »

Kritičari: "H-8" iz 1958. najbolji hrvatski igrani film svih vremena

Novi magazin pre 3 dana
Igrani film "H-8" reditelja Nikole Tanhofera iz 1958. godine je u najnovijem, trećem izboru kritičara, proglašen najboljim hrvatskim igranim filmom svih vremena, najbolji dokumentarni film je "Od 3 do 22" Kreše Golika (1966.), a najbolji animirani… »

U Hrvatskoj se ide na zatvaranje kafića i restorana?

Dnevnik pre 3 dana
ZAGREB: Šef hrvatskog Nacionalnog štaba civilne zaštite Davor Božinović najavio je da će Štab do sutra pripremiti novi set pooštrenih mera, a prema informacijama portala Indeks.hr, mere će obuhvatati zatvaranje ugostiteljskih objekata. Portal… »

Viktor Vetturelli – Europljanin s hrvatskom adresom

WDR pre 3 dana
Petra Švarc, Zagreb Iako prezime sugerira talijansko podrijetlo, Viktor Vettureli rođeni je Nijemac. Njegova obitelj potječe iz Južnog Tirola, rođen je u Stuttgartu 1969., studirao u Lübecku, a već gotovo 23 godine živi i radi u Zagrebu. S… »

Hrvatska nasilno vraća izbeglice sa granice u interesu EU

Nova pre 4 dana
Nasilje prema izbeglicama, tzv. "pušbekovi“, sistematsko kršenje ljudskih prava… Brojni su izveštaji koji to opisuju kao uobičajenu prasku na hrvatsko-bosanskoj granici. A Evropska unija to toleriše. Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor… »

Odlazak glumačkog klasika

XXZ magazin pre 4 dana
In memoriam: Mustafa Nadarević. Nakon duge i teške bolesti u Zagrebu je u nedjelju u 77. godini života preminuo Mustafa Nadarević. Iz života i sa scena otišao je vjerojatno najveći živući hrvatski i bosansko-hercegovački glumac. Otišao je… »

Dojče vele: Hrvatska sprovodi sistematsko nasilje nad migrantima a EU to toleriše

Blic pre 4 dana
Nasilje prema izbeglicama, tzv. "pušbekovi" i sistematsko kršenje ljudskih prava postalo je uobičajena praksa na hrvatsko-bosanskoj granici, a Evropska unija to toleriše, pokazuju brojni izveštaji, piše DW. Kako se navodi u tekstu, hrvatski ministar… »

U Zagrebu počeo projekt praćenja epidemije: Analizom otpadnih voda do zaraženih korona virusom

Blic pre 4 dana
Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) u saradnji sa Zagrebačkim otpadnim vodama pokrenuo je projekat praćenja otpadnih voda, s obzirom na to da su nedavna istraživanja pokazala da otkrivanje korona virusa u otpadnim vodama može pomoći u praćenju… »

Vesti dana »