Zagreb

Bez dogovora sa vladom: Prosvetari i dalje štrajkuju

B92 pre 1 dan
Zagreb -- Danas se nastavio štrajk zaposlenih u prosveti u Hrvatskoj, koji traje već 24 dana. Predstavnici Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama održaće konferenciju za novinare ispred Banskih dvora… »

Lani je 65,5 posto vinara poslovalo s dobiti

SEEbiz pre 1 dan
ZAGREB - U prošloj su godini u djelatnosti proizvodnje vina od grožđa poslovala 252 poduzetnika, pri čemu je njih 165 ili 65,5 posto poslovalo s dobiti, a 87 ili 24,5 posto s gubitkom, pokazuju podaci Fine. Ti su poduzetnici, kako se navodi… »

Dodelom nagrada završena "Slobodna zona": Dva priznanja za "Dnevnik Diane Budisavljević"

Telegraf pre 1 dan
U Dvorani Kulturnog centra u Beogradu danas, 13. novembra, na bis će biti održane još tri projekcije. Od 17h film "Jadnici", od 19h "Kordiljeri snova" i od 21h film "Tusta" Premijernom projekcijom filma "Žensko zadovoljstvo" i dodelom nagrada, sinoć… »

Vučić: Makron doživljava Srbiju kao veoma važnog partnera i pridaje joj poseban značaj

Blic pre 2 dana
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da francuski predsednik Emanuel Makron doživljava Srbiju kao veoma važnog partnera u kontekstu evropske bezbednosti, i da joj, kao najvećoj i najznačajnijoj zemlji Zapadnog Balkana, pridaje poseban… »

Nisam Brant, ja sam Vučić i znam ko je Mile Budak...

Politika pre 2 dana
PARIZ – Ja nisam Vili Brant, ja sam Aleksandar Vučić i znam ko je Mile Budak, i izvinite što sam vam rekao istinu, poručuje predsednik Srbije delu hrvatske javnosti koja ga kritikuje zbog postavljanja ploče srpskom generalu u kasarni u Novom Sadu… »

Haos na hrvatskom Jadranu, vetar nosi sve pred sobom

RTV pre 2 dana
ZAGREB - Kako je bilo najavljeno olujno nevreme pravi velike probleme u saobraćaju u većem delu Hrvatske, posebno na primorju, gde snažan vetar nosi sve pred sobom. Na deonici Jadranske magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja važi zabrana… »

Pendarovski: Makron rekao da odluka o pregovorima sa EU može biti u maju

Kurir pre 2 dana
Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski izjavio je danas da mu je predsednik Francuske Emanuel Makron rekao u Parizu da bi se odluka o pregovorima sa EU mogla očekivati u maju na samitu Zagrebu.Dodao je, međutim, da "nije dobio garancije da će… »

Novosadska premijera filma „Dnevnik Diane Budisavljević”

Dnevnik pre 2 dana
Novosadska premijera igrano-dokumentarnog filma “Dnevnik Diane Budisavljević” održaće se večeras od 20 časova u bioskopu Arena Sinepleks, a nakon projekcije publika će imati priliku da razgovara sa rediteljkom filma Danom Budisavljević… »

Put ka usvajanju evra: Premijer otkriva kada će menjati službenu valutu

B92 pre 2 dana
Zagreb -- Hrvatska je ugovorom o pristupanju Europskoj uniji (EU) preuzela obvezu usvajanja evra kao službene valute. Premijer Hrvatske Andrej Plenković kaže da je stateški cilj da do kraja mandata sledeće vlade Hrvatska ispuni kriterijume i to i… »

Afera WhatsApp trese Hrvatsku: "Metak u čelo", "Ja bih njih leđno niz Savu"

B92 pre 2 dana
Zagreb -- Na poslednjoj sednici Predsedništva HDZ-a glavna tema je bila najnovija afera koja je proizašla iz komunikacije članova stranke u grupama na WhatsAppu i Viberu. Prema navodima hrvatskih medija, zbog ove afere 15 članova bi moglo biti… »

Vesti dana »