Zagreb

Protiv govora mržnje njemačkim modelom ili ne

Slobodna Evropa pre 1 dan
Zakon kojim bi se ovlastilo vlasnike društvenih mreža da specijaliziranim softverom uklanjaju govor mržnje – kao u Njemačkoj – loše je rješenje koje ugrožava slobodu izražavanja. Takve odluke može donositi samo sud, a borba protiv govora… »

Izložba Mrđana Bajića u Galeriji RIMA

InfoKG pre 1 dan
U Galeriji RIMA sutra od 19 časova biće otvorena izložba crtača i vajara Mrđana Bajića. Mrđan Bajić je srpski vajar i crtač. Rođen je 1957. godine u Beogradu. Završio je vajarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u klasi profesora Jovana… »

Dačić: Histerija o Vučiću u Zagrebu posledica antisrpske atmosfere

Studio B pre 1 dan
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da histerija, koja u Hrvatskoj vlada povodom mogućeg učešća predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića na skupu EPP-a u Zagrebu, nije posledica predizborne kampanje u… »

Čarolija zvana Neda! (FOTO, VIDEO)

Vesti online pre 1 dan
Prednovogodišnje raspoloženje sa Nedom Ukraden! Pop diva Neda Ukraden nastupila je kao specijalna gošća na 10. rodjendanu Westgate šoping mola u Zagrebu pred neverovatnim brojem ljudi. – Hiljade ljudi su ispunili trgovački centar, još od… »

Preminula teatrologinja i književnica Mani Gotovac

Al Jazeera pre 1 dan
Pozorišna kritičarka, dramaturginja, teatrologinja i književnica preminula je u Zagrebu u 80. godini nakon duge i teške bolesti. Pozorišna kritičarka, dramaturginja, teatrologinja i književnica Mani Gotovac preminula je u utorak u Zagrebu nakon… »

Recepti ispod lupe

Vesti online pre 1 dan
Gotovo svaka kuća ima bar jedan kuvar, a ugostitelj Zlatko Puntijar iz Zagreba kolekciju u kojoj se nalazi više od tri hiljade kuvara iz celog sveta, kao i više od dve hiljade jelovnika i više od hiljadu turističkih vodiča. Deo te kolekcije, oko 300… »

Romska deca izbačena iz vrtića, ministarstvo nije platilo

Dnevnik pre 1 dan
ZAGREB: Dvanaestoro dece romske nacionalne manjine ispisano je iz jednog dečjeg vrtića u opštini Kotoriba, jer Ministarstvo nauke i obrazovanja kasni s plaćanjem njihovog boravka u tom vrtiću. Poslanik romske nacionanle manjine u hrvatskom saboru… »

Nastavljeno ponovljeno suđenje Branimiru Glavašu

Dnevnik pre 1 dan
ZAGREB: Na zagrebačkom Županijskom sudu 13. novembra je nastavljeno ponovno suđenje Braimiru Glavašu za ratni zločin nad osiječkim Srbima tokom poslednjeg rata. Svedočio je toksikolog Zdravko Kovačić, koji je kazao da nije moguće utvrditi protok… »

Vučić o pozivu da prisustvuje kongresu ENP u Zagrebu: Biće interesantno moje pismo

Sputnik pre 1 dan
Predsednik Aleksandar Vučić kaže da će biti interesantno njegovo pismo i razgovori koje će imati danas i sutra povodom poziva Evropske narodne partije da prisustvuje njihovom kongresu u Zagrebu. „Biće interesantno moje pismo i razgovori koje ću… »

Vučić rekao šta se dogodilo njegovom ocu: Trudim se da ne pričam o tome...

Alo pre 1 dan
Predsednik se danas obratio učesnicima 40. zasedanja Generalne konferencije UNESCO-a. Predsednik Aleksandar Vučić kaže da će biti interesantno njegovo pismo i razgovori koje će imati danas i sutra povodom poziva Evropske narodne partije da… »

Vesti dana »