Zagreb

Prvo su rekli biće preko 2.000 i bilo je, a sad je stiglo novo upozorenje, ali i kontroverzna odluka

B92 pre 13 sati
Zagreb -- Hrvatski epidemiolog prof. dr Branko Kolarić koji je i član vladinog Naučnog saveta kaže da u toj zemlji može biti i 5.000 novozaraženih. On je za RTL rekao da je sada nezahvalno davati procene, ali da je činjenica da je došlo do… »

Virus ušao na dečije odeljenje bolnice

B92 pre 14 sati
Zagreb -- Koronavirus je u Hrvatskoj zabeležen i na Odeljenju za rehabilitaciju dece u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice. Koronu ima medicinska sestra sa tog odeljenja, a simptome je dobio i fizioterapeut koji radi sa… »

Lavrov: I Hrvatska snosi svoj deo odgovornosti

B92 pre 14 sati
Zagreb -- Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, posetom Atini započeo posetu regionu Balkana. On je izjavio da je Rusija uverena da je Dejtonski sporazum zadržao aktuelnost, a njegova osnovna načela omogućavaju održavanje mira, stabilnosti i… »

U pomoć stigli studenti

B92 pre 14 sati
Zagreb -- Oko 300 studenata Medicinskog fakulteta u Zagrebu prijavilo se za dobrovoljni rad i pomoć pri obavljanju aktivnosti povezanih s koronavirusom. Kako bi se rasteretio zdravstveni sistem, odobrene su dodatne edukacije pa i studentski rad, a… »

Studenti medicine u Zagrebu pružaju pomoć u borbi sa koronom: Ljudi zovu, zabrinuti su! Ima jako puno zaraženih

Kurir pre 14 sati
Oko 300 studenata Medicinskog fakulteta u Zagrebu prijavilo se za dobrovoljni rad i pomoć pri obavljanju aktivnosti povezanih s korona virusom. Kako bi se rasteretio zdravstveni sistem, odobrene su dodatne edukacije pa i studentski rad, a studenti… »

Studenti medicine u Zagrebu pomažu u vezi sa koronom

RTV pre 15 sati
ZAGREB - Oko 300 studenata Medicinskog fakulteta u Zagrebu prijavilo se za dobrovoljni rad i pomoć pri obavljanju aktivnosti povezanih s korona virusom. Kako bi se rasteretio zdravstveni sistem, odobrene su dodatne edukacije pa i studentski rad, a… »

Vremeplov: Rođen Vladimir Ćorović

RTV pre 22 sata
NOVI SAD - Na današnji dan 1885. godine rođen je Vladimir Ćorović, srpski istoričar, profesor i rektor Univerziteta u Beogradu, član Srpske kraljevske akademije. Austrougarske okupacione vlasti osudile su ga na Banjalučkom veleizdajničkom procesu… »

Svadbuju, a lekova nemaju: Dramatična epidemiološka situacija u Hrvatskoj

Večernje novosti pre 24 sata
Nemamo ni hranu ni lekove za obolele, pacijenti ostaju bez ručka, a jedna je pacijentkinja tri dana ležala gola, navodi u dramatičnom pismu lekarka iz bolnice Dubrava u Zagrebu, gde se leče kovid-bolesnici. Lekarka tvrdi da svakog dana preuzme 30 do… »

Cibona sigurna u Novom Mestu

B92 pre 1 dan
Košarkaši Cibone pobedili su u Novom Mestu ekipu Krke 80:63 u poslednjoj utakmici četvrtog kola ABA lige. Ekipu iz Zagreba je do prve pobede u sezoni vodio talentovani Roko Prkačin sa 23 poena i sedam skokova. Veliku pomoć imao je u Mateu Drežnjaku… »

U Hrvatskoj 828 novozaraženih i 15 preminulih pacijenata

Dnevnik pre 1 dan
ZAGREB: U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata registovano 828 novih slučajeva zaraze korona virusom i 15 preminulih pacijenata, saopštio je danas Nacionalni štab za civilnu zaštitu. Broj trenutno aktivnih slučjeva je u Hrvatskoj 10.919. Na bolničkom… »

Vesti dana »