Zagreb

Kolinda opet nije izneverila

B92 pre 1 dan
Zagreb -- Hrvatska je u ponedeljak obeležila godišnjicu od ulaska pripadnika JNA u Vukovar, a izjave o tom gradu 28 godina posle dali su gotovo svi hrvatski zvaničnici. Jedino skoro ništa nije rekla predsednica Kolinda Grabar Kitarović. Ona je juče… »

Vukovar postaje porezna oaza u europskim razmjerima?

SEEbiz pre 1 dan
ZAGREB - Iz Bruxellesa se čeka zeleno svjetlo za zakon o Vukovaru, prema kojem bi taj grad imao ekskluzivni tretman po poreznim olakšicama za poduzetnike ne samo u hrvatskim nego i u europskim razmjerima, piše u utorak Jutarnji list. U posljednjih pet… »

Posthumni album Tata Mikija: Lepota i ljubav do poslednjeg daha

Noizz pre 1 dan
Miroslava Ničića scena je znala kao Ničea, jednog od osnivača i gitaristu Zemlje gruva, osnivača dizajn studija Logomir i pokretača Lava produkcije. Prijatelji i saradnici iz Beča, Zagreba i Sofije zvali su ga Miro. Za Lanu i Vala bio je Tata Miki… »

„Evropska unija – tigar od papira“

Dojče vele pre 1 dan
Gudrun Štajnaker, bivša nemačka ambasadorka u Podgorici i Skoplju, živela je svojevremeno u Beogradu i Zagrebu, još za vreme SFR Jugoslavije. Ona oštro kritikuje promašaje Evropske unije u regionu. DW: Vi se bavite i zaštitom čovekove okoline. Da… »

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Dvojbeni plan za Croatiu Airlines

Tango Six pre 1 dan
Konzultanti Privredna banka Zagreba i DBV Bank SE do kraja godine su trebali pronaći strateškog partnera i predložiti model dokapitalizacije Croatie Airlinesa. Glavna zadaća jest razmatranje mogućih daljih koraka kojima bi se osiguralo dovođenje… »

U rujnu 83.000 radnika dobilo ili dalo otkaz

SEEbiz pre 1 dan
ZAGREB - U skladu sa sezonskim karakterom naše ekonomije, jesen i zima donose manje novih radnih mjesta, što se očituje i na broj radnika prijavljenih na burzi. Broj nezaposlenih kreće se oko 125 tisuća, a mogu birati neko od 11 tisuća slobodnih… »

Sekcija taksi prijevoznika HOK-a traži žurnu izmjenu određenih odredbi u Zakonu o prijevozu u cestovnom prometu

SEEbiz pre 1 dan
ZAGREB - Predstavnici Sekcije taksi prijevoznika Hrvatske obrtničke komore u više su navrata upozoravali Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture na probleme u djelatnosti taksi prijevoza koji će nastati zbog određenih odredbi Zakona o prijevozu u… »

Vek braka Bele i Miroslava Krleže: Češće je govorio o njoj nego o generalima i atentatorima

Telegraf pre 1 dan
Letos je u Puli nekoliko hiljada ljudi emotivno i burno proživelo sekvence filmske priče Dane Budisavljević o Zagrebu iz doba tog završnog čina... Edita Rajner bila je prva Krležina verenica. Rođena je kao Velić u vukovarskoj jevrejskoj porodici… »

Preporod: Više od 90% učitelja i nastavnika izjasnilo se protiv ponude Vlade

SEEbiz pre 1 dan
ZAGREB - Na izjašnjavanju, provedenom 13. i 14. studenoga 2019., godine u 381 osnovnoškolskoj i srednjoškolskoj ustanovi među sindikalnim članovima, ali i svim zaposlenicima koji su sudjelovali u štrajku 94.09% onih koji su pristupili izjašnjavanju… »

Benzin u Hrvatskoj od ponoći pojeftinio, cijena dizela ostala u lipu ista

SEEbiz pre 1 dan
ZAGREB - Puni spremnik od 50 litara benzina od ponoći je na benzinskim crpkama u Hrvatskoj jeftiniji za okruglo - četiri kune. Cijena litre Eurosupera 95 pala je s prosječno 10.23 kune po litri na 10.15 kuna. Cijena dizela ostala je, pak… »

Vesti dana »

Rusija, Srbija i špijuniranje: Šta znamo do sada

BBC News pre 10 satijoš 5 povezanih

Repertoar Cineplexx Promenade do 27. novembra

RTV pre 1 satjoš 1 povezana

Na današnji dan, 21. novembar

B92 pre 1 satjoš 2 povezane

Partizan u Top 16 fazi Evrokupa

Danas pre 8 satijoš 2 povezane