Zagreb

"Mislili smo da ćemo se ćemo se srušiti": Zbog snažnog nevremena dva aviona nisu mogla da slete na aerodrom u Zagrebu…

Blic pre 6 sati
Područje Kaštela zahvatilo je snažno nevreme s grmljavinon zbog čega dva aviona iz Zagreba nisu mogli da slete na aerodrom u Resniku. Jedan je trebalo da sleti u 15.50, a drugi u 16.14, ali produžžili su prema jugu. Jedan je avion zatim sleteo u… »

Merkel branila hrvatske napore u zaštiti granica EU-a

Al Jazeera pre 6 sati
Odgovarala je na pitanje može li Hrvatska preuzeti vodstvo EU kada je optužuju za nepoštivanje ljudskih prava prema migrantima. Perspektiva države koja štiti vanjsku granicu Evropske unije razlikuje se od one koju imaju članice u srcu šengenskog… »

Maul: Ako ne uvedemo stabilnost, uvest ćemo nestabilnost

Slobodna Evropa pre 7 sati
Europa mora preuzeti svoju sudbinu u svoje ruke. Ako u šest država Zapadnog Balkana ne uvedemo stabilnost, uvest ćemo - nestabilnost, poručio je danas, u uvodnom govoru na Kongresu Europske pučke stranke (EPP) u Zagrebu dosadašnji predsjednik… »

Hanoveru se crno piše

Mozzart sport pre 9 sati
Mladost Zagreb apsolutni favorit u okršaju 5. kola Grupe B Lige šampiona. Vaterpolisti Mladosti ove nedelje nastavljaju put u Ligi šampiona. Žapci večeras od 20.30 na domaćem bazenu dočekuju Hanover. Zagrepčanima je ovaj meč prilika za nastavak… »

Kritikuju Slovence, a Srbiji rade isto: Politika blokada neće rešiti sporove

Večernje novosti pre 10 sati
Kada je Ljubljana gotovo godinu dana blokirala hrvatske pregovore sa EU, Zagreb je poručio da nikada neće koristiti istu taktiku prema komšijama, a sada se upravo to događa. PRVO je hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović najavila moguću… »

Britanski kapetan ispraznio avion u Zagrebu zbog sumnjivog predmeta, putnici pretreseni

Blic pre 11 sati
Kapetan aviona "Britiš ervejza", koji je bio spreman za poletanje sa zagrebačkog aerodroma, naložio je da se letilica isprazni, nakon što je jedna putnica prijavila posadi da je videla nedozvoljeni predmet u kabini. Kapetan je naložio i dodatan… »

Kapetan aviona "Britiš ervejza" ispraznio avion na zagrebačkom aerodromu

B92 pre 11 sati
Zagreb -- Kapetan aviona "Britiš ervejza", koji je bio spreman za poletanje sa zagrebačkog aerodroma, naložio je da se letilica isprazni, zbog "nedozvoljenog predmeta" Kapetan je, prenosi portal Index, naložio i dodatan pretres svih putnika, nakon… »

Plenković, EPP, HDZ i "porodica zajedničkih vrednosti"

B92 pre 11 sati
Zagreb -- Uoči današnjeg početka kongresa Evropske narodne stranke u Zagrebu, premijer Andrej Plenković je poručio da HDZ ima čast da organizuje ovaj veliki kongres. Taj kongres, kako je rekao, za njegovu stranku predstavlja "porodicu zajedničkih… »

Država se sve povoljnije zadužuje

SEEbiz pre 13 sati
ZAGREB - Kako bi refinanciralo trezorske zapise izdane prije godinu dana, Ministarstvo financija jučer se zadužilo za 1,48 milijardi kuna uz kamatnu stopu od samo 0,06 posto. Prije godinu dana ti su jednogodišnji vrijednosni papiri nosili kamatnu stopu… »

Počeo generalni štrajk nastavnika u Hrvatskoj

B92 pre 13 sati
Zagreb -- U danu kada u Hrvatskoj počinje Izborni kongres Evropske narodne partije (EPP) počeće i prvi dan generalnog štrajka u svim osnovnim i srednjim školama. Međutim, planirane akcije štrajka ispred zagrebačke Arene su zabranjene. Za sutra je… »

Vesti dana »