Vojvodina arhiva vesti 05.01.2016

SU: Projekat robnog železničkog terminala

RTV 05.01.2016
SUBOTICA - Tokom 2016.godine trebalo bi da se izradi projektna dokumentacija za Željeznički robni terminal što je od strateškog značaja za Suboticu. Modernizacijom pruga Beograd-Subotica-Budimpešta, očekuje se da se poveća broj putnika, ali i… »

Izmenjen raspored smena na bazenu i klizalištu na Spensu

NoviSad.com 05.01.2016
Novi Sad - Bazen i klizalite na Spensu, u sredu i četvrtak, 6. i 7. januara, radiće po izmenjenom rasporedu. Klizališe će u sredu, 6. januara za građane biti otvoreno od 10.10 do 11.40 i od podne do 13.30 sati. Poslovni ljudi, sa posebnom… »

LSV: Nismo iznenađeni što je Nikolić potpisao zakon

RTV 05.01.2016
Novi Sad - Liga socijaldemokrata Vojvodine nije iznenađena što je predsednik Srbije Tomislav Nikolić "potpisao neustavni Zakon o izmenama zakona o poljoprivrednom zemljištu", izjavio je danas potpredsednik LSV Đorđe Stojšić i dodao da se… »

Šest novih autobusa

Danas 05.01.2016
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je zajedno sa direktorom Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća "Novi Sad" Milanom Stanivukovićem prisustvovao juče predstavljanju šest novih "Ikarbus" solo autobusa. - Zajednički cilj Grada i JGSP "Novi… »

SU: Koncert Vokalnog ansambla "Musica Viva"

RTV 05.01.2016
SUBOTICA - U Savremenoj galeriji u Subotici večeras u 19 časova koncert će održati somborski Vokalni ansambl "Musica Viva". Ulaz je slobodan. "Musica Viva" je amaterski sastav koji neguje raznovrstan program svetovne i duhovne muzike za glasove… »

Rekorderi u proizvodnji kukuruza

RTV 05.01.2016
Novi Sad - Udruženje poljoprivrednika "Klub 100P plus" ove godine je po prvi put organizovao takmičenje u proizvodnji kukuruza. Za pobednika je proglašen Miroslav Lazić iz Lalića koji je proizveo oko četrnaest ipo tona po hektaru. U kategoriji… »

Pančevo: Prohodni svi putni pravci

RTV 05.01.2016
Pančevo - Iako su svi putni pravci u Pančevu i okolini prohodni nadležni apeluju na vozače i pešake da budu oprezni jer i dalje ima snega na ulicama i trotoarima. Danas nema većih padavina i raščišćavaju se sporedne ulice u gradu. Svi putevi u… »

Nastavak dečijih zimzarija

Danas 05.01.2016
Drugi deo programa 5. Novosadskih dečijih Zimzarija obeležiće jezičke, muzičke i kreativno-edukativne radionice, kreiranje animiranog filma i raznovrstan program u Pozorištu mladih. Program započinje kreativnim druženjem u Pozorištu mladih, gde… »

Lopovi uzeli i gume i točkove

Moj Novi Sad 05.01.2016
Oni koji nisu na vreme nabavili zimske gume, izgleda su pronašli jeftiniji način da se obezbede. Pošto automobil ima četiri točka, logično je da ljudima trebaju četiri gume. Kako nam je javio čitalac portala mojnovisad.com , u Ulici Banović… »

Požar u Novom Sadu: Izgorela baraka "Mostogradnje"

Moj Novi Sad 05.01.2016
Baraka firme „Mostogradnja“ na Bulevaru Despota Stefana u Kineskoj četvrti u Novom Sadu potpuno je izgorela juče popodne. Zapalio se krov i deo zida, nakon čega se vatra raširila na prostorije. Prema nezvaničnim informacijama, žrtava nema, a… »