Vojvodina arhiva vesti 05.01.2016

Gašić odobrio: Vojnici konobarisali na Cecinom koncertu u Kruševcu

Moj Novi Sad 05.01.2016
Pripadnici Vojske Srbije služili su rakiju i kuvano vino tokom novogodišnjeg koncerta Svetlane Ražnatović u Kruševcu, i to po odobrenju ministra odbrane Bratislava Gašića. Bratislav Gašić , odlazeći ministar u Vladi Srbije za kojeg se traži… »

Konkurs za tekst "Ja danas u Srbiji"

Danas 05.01.2016
Zrenjaninsko pozorište otvorilo vrata srednjoškolcima i mladima koje ova umetnost interesuje. Zrenjanin - Zrenjaninsko pozorište otvorilo je vrata srednjoškolcima i mladima koje ova umetnost interesuje, kako bi prepoznali svoja interesovanja i… »

Briga o beskućnicima

Danas 05.01.2016
Šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović je zajedno sa direktorom Centra za socijalni rad Nenadom Draškovićem obišao Prihvatnu stanicu-Dnevni boravak za beskućnike u Novom Sadu. - Zajedno sa direktorom Centra za socijalni rad… »

SU: Manje rada na crno

RTV 05.01.2016
SUBOTICA - U Severnobačkom okrugu prošle godine smanjena je nezaposlenost i rad na crno, a plan je da se 2016. godine na tom polju postignu još bolji rezultati kako bi se oporavila privreda i poboljšao životni standard građana. "Ono što je… »

Velika šteta zbog seče Badnjeg drveta

RTV 05.01.2016
NOVI SAD - Javno preduzeće Vojvodinašume apelovalo je danas da se sačuva šumski fond, jer se svake godine u ovo vreme nekontrolisano seku mlada stabla hrasta lužnjaka, poznatog i kao Badnje drvo. "Hrast lužnjak može živeti od 500 do 1000 godina… »

Sneg u celoj zemlji

Moj Novi Sad 05.01.2016
Jutro je umereno i potpuno oblačno, mestimično sa sumaglicom i maglom. Vetar slab, istočnih smerova. Temperature su se ovoga jutra kretale u intervalu od -12 u Zaječaru, do 0 stepeni u Vranju. Temperature izmerene u osam sati u Vojvodini: Palić -5… »

Oblačno i vetrovito vreme, krajem dana kiša

RTV 05.01.2016
BEOGRAD - Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će u centralnim i južnim predelima Srbije doći do stvaranja snežnog pokrivača od 15 do 30 centimetara, kao i snežnih nanosa usled jakog vetra u planinskim predelima i košavskom… »

Havarija: Deo Petrovaradina bez vode

Moj Novi Sad 05.01.2016
Zbog sanacije havarije, bez vode će od 8 do 15 časova biti deo Petrovaradina. Vodu neće imati deo Preradovićeve, od Dunavske divizije do Reljkovićeve, kao i Ulica Viktora Novaka. Tokom radova moguće je proširenje blokade i na okolne ulice… »

Protest u nedelju: Petarde povređuju, sakate, ubijaju

Moj Novi Sad 05.01.2016
Protest „Stop petardama“ grupe građana „2 minuta tišine!“, održava se u nedelju, 10. januara, u 15 časova na Trgu slobode. - Da li nas je hladni talas odvratio od protesta? Nije! Da li je zima koja se uvlačila u prste i šape sprečila nas… »

Čiste se trotoari i pešačke staze, Novi Sad spreman i za ledenu kišu

Moj Novi Sad 05.01.2016
Povodom najavljenog novog hladnog talasa praćenog ledenom kišom, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je sinoć mehanizaciju i ljudstvo zimske službe JKP "Put" u Rumenačkoj ulici, kako bi video raspoloživost kapaciteta vozila i mašina… »