Izvor: Mondo arhiva vesti 07.03.2016

Nikolić: Rusi nam veruju da nećemo u NATO

Mondo 07.03.2016
Da je sporazum o davanju diplomatskog imuniteta Ruskom humanitarnom centru u Nišu toliko važna tema za Moskvu, mi bismo to već rešili, kaže za Sputnjik predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Foto: TANJUG/ TANJA VALIC/ "To bismo rešili onda kad smo… »

PIO šalteri postali mračna prošlost

Mondo 07.03.2016
Od 15. marta svi poslodavci moći će na sajtu PIO fonda da popune i predaju elektronski obrazac M4, s podacima o zaradama i stazu zaposlenih u prethodnoj godini. "Zašto se čekalo ovako dugo, ja zaista ne znam, ali važno je da su šalteri u PIO Fondu… »

Talačka kriza u Sidneju od sedam sati VIDEO

Mondo 07.03.2016
U pucnjavi u jednoj fabrici u zapadnom delu Sidneja je jedna osoba poginula, dok ih je dvoje povređeno. Talačka kriza koja je usledila okončana posle sedam sati. Foto: screenshot/youtube Incident se dogodio kad je muškarac naoružan automatskim… »

U Prijepolju vanredno, ali zbog struje

Mondo 07.03.2016
U devet mesnih zajednica opštine Prijepolje, proglašena je vanredna situacija zbog problema sa isporukom električne energije, rekao je predsednik opštine Emir Hašimbegović. Foto: MONDO/Predrag Vujić "Dalekovodi od 10 i 40 kilovata su van napona… »

U Srbiji sedam miliona birača

Mondo 07.03.2016
U Jedinstveni birački spisak upisano je 7.000.095 birača, saopšteno je iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Foto: MONDO U tom ministarstvu napominju da pripadnici nacionalnih manjina imaju pravo da se u JBS upišu prvo na ćiriličnom… »

Umro Rej Tomlinson, izumitelj i-mejla

Mondo 07.03.2016
Jedan od najznačajnijih ljudi umešanih u početke internet tehnolohije i izumitelj elektronske pošte, Rej Tomlinson, umro je u 74. godini). Foto: AP. Rej Tomlinson. Tomlinson je, kako se navodi, od posledica srčanog udara. Ovaj američki kompjuterski… »

Nema žrtava, ali mirni ćemo biti tek posle 11.

Mondo 07.03.2016
Najvažnije je da u novim poplavama niko nije izgubio život, ali do 11. marta, do kada se očekuju padavine, nećemo biti mirni, izjavio je danas načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić. Foto: Anadolija/ Jelena Trajković U poplavama u… »

Misterija: Da li je majka Milanka zaista bolesna?

Mondo 07.03.2016
Prvi osnovni sud će veštačiti zdravstveno stanje Milanke, majke Aleksandra Kristijana Golubovića, koji je tražio odlaganje odlaska u zatvor zbog bolesti svoje majke. Kristijan opušteno na slobodi dok se čitava procedura ne završi. Prvi osnovni sud… »

"Generalštab ne zrači"

Mondo 07.03.2016
Zgrada Generalštaba u centru Beograda, koju je NATO bombardovao 1999. godine, ne emituje opasno zračenje, saopštava Ministarstvo odbrane. Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je merenjem utvrđeno dа nemа opаsnog zrаčenjа u zgradi… »

Kim preti "preventivnim nuklearnim udarom" SAD

Mondo 07.03.2016
Oružane snage Južne Koreje i SAD počele veliku zajedničku vojnu vežbu na korejskom poluostrvu i pored pretnji Severne Koreje da će sprovesti nuklearne napade na obe zemlje, ocenivši te manevre kao pripremu za invaziju njene teritorije. Foto: AP… »