Izvor: Politika arhiva vesti 07.03.2016

Zukorlić zamrzao funkciju muftije radi politike

Politika 07.03.2016
NOVI PAZAR – Muftija sandžački Muamer Zukorlić biće nosilac liste Bošnjačke demokratske zajednice na izborima 24. aprila, objavio je portal Sandžakpreš, inače, blizak Islamskoj zajednici u Srbiji. Prethodno je, kako se navodi, Mešihat te… »

Kraljevo: Evakuacija građana iz više naselja zbog poplava

Politika 07.03.2016
KRALjEVO - Iz kraljevačkih naselja Grdica, Oplanici, Adrani i Obrva u toku je evakuacija građana zbog ugroženosti od poplava, javio je večeras RTS. Pored opštine Kraljevo, vanredna situacija je proglašena još u 10 opština - Čačak, Arilje… »

Beogradske reke i dalje u koritima (FOTO)

Politika 07.03.2016
Nema većih problema na Savi i Dunavu, gde važi redovna odbrana od poplava, sem u zoni kule Nebojša. Beogradu za sada ne preti opasnost od izlivanja Save i Dunava iz korita, ali je iz predostrožnosti na najnižoj tački prestonice kod kule Nebojša… »

Brisel pritiska Ankaru, Erdogan ucenjuje Evropu

Politika 07.03.2016
Pred današnji samit, EU traži od Turske da prepolovi broj migranata koji stižu u Grčku, dok Turska preti da će Evropu preplaviti azilantima. Sastanak lidera zemalja članica EU i Turske, koji se održava danas u Briselu, trebalo bi da odgovori na… »

Tukao zeta do smrti

Politika 07.03.2016
Smederevo – Smederevska policija uhapsila je dvadesetšestogodišnjeg S. M. iz okoline tog grada, zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistva. Osumnjičeni se tereti da je 5. marta u Maloj Krsni, napao zeta u njegovoj kući, udarao ga pesnicama po… »

Đorđević i Čepurin: VS će uskoro ojačati svoje kapacitete

Politika 07.03.2016
Ministar odbrane Zoran Đorđević sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom i tom prilikom iskazao zahvalnost ruskoj strani zbog snažne podrške našim spoljno-političkim prioritetima, saopšteno je iz Ministarstva odbrane… »

CIRSD predstavio knjigu američkog stručnjaka za Kinu

Politika 07.03.2016
Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) predstavio je knjigu američkog stručnjaka za Kinu Dejvida Lemptona „Slediti lidera – rukovođenje Kinom od Denga Sjaopinga do Sija Đinpinga”. Lempton je u razgovoru sa predsednikom CIRSD-a… »

U Fijatu ponovo rad u tri smene

Politika 07.03.2016
Kragujevac – Posle prve ovogodišnje pauze od osam radnih dana zbog nedostatka posla, radnici fabrike „Fijat Krajsler automobili Srbija” (FCAS) u Kragujevcu ponovo su od ponedeljka na radnim mestima i nastavljaju proizvodnju u tri smene. U sindikatu… »

Izborna lista DS-a bez iznenađenja

Politika 07.03.2016
Koalicija okupljena oko Demokratske strane biće druga na glasačkom listiću, a na izbornoj listi, za razliku od nekih ranijih perioda, nema nekih zvučnih imena iz sveta umetnosti i sporta. Demokrate su se, ovaj put, oslonile na svoje proverene kadrove… »

Norveška: Sudar tenka i auta tokom vežbi NATO, poginuo jedan civil

Politika 07.03.2016
OSLO – U sudaru tenka i automobila na seoskom putu u centralnoj Norveškoj je danas tokom velike vojne vežbe NATO poginula jedna osoba, saopštila je norveška policija i vojska. Nesreća se dogodila u okrugu Severni Trendelag, gde se trenutno odvija… »