Izvor: Politika arhiva vesti 07.03.2016

I vlast i opozicija za plan koji je grad čekao 13 godina

Politika 07.03.2016
Usvojen Generalni urbanistički plan i Plan generalne regulacije – Strateški dokument koji treba da omogući otvaranje novih radnih mesta i fabrika, privlačenje novih investicija i završetak infrastrukturnih projekata. Dva najvažnija planska… »

Trampovanje Amerike

Politika 07.03.2016
Analiza „Vašington posta” pokazuje da su među simpatizerima Donalda Trampa uglavnom beli muškarci među kojima svaki drugi zarađuje manje od nacionalnog proseka. Donald Tramp, predsednik Amerike, još nije izvesnost, ali je već sasvim ozbiljna… »

Dobrica

Politika 07.03.2016
Ako smo na spomenik Borislavu Pekiću čekali više od dvadeset godina, nimalo nas ne sme iznenaditi to što će i Dobrica Ćosić sačekati tek deceniju-dve, da bi možda i Kruševačko filozofsko-književna škola dobila njegovo ime. Ni crni humor, ni… »

Gazirani sokovi dominantni u potrošnji

Politika 07.03.2016
Sokovi sa 100 odsto voćnim sadržajem zauzimaju skroman udeo na tržištu. Potrošnja gaziranih sokova u Srbiji tri puta je veća nego potrošnja voćnih sokova, na šta utiču niža maloprodajna cena, agresivna marketinška kampanja i prepoznatljivost… »

Jug „tamo daleko” na izbornim listama

Politika 07.03.2016
Niš, Pirot, Vranje, Leskovac, Prokuplje... simbolično zastupljeni na listama kandidata za naredne izbore. Niš – Bilo je dovoljno da se do ponedeljaka Republičkoj izbornoj komisiji prijave samo dve izborne liste – „Aleksandar Vučić – Srbija… »

Tužioci ponavljali na „Kupusijadi”

Politika 07.03.2016
Grad Čačak i selo Mrčajevci tužili Milorada Jevđovića i izgubili sporove, iako on nije postavljao nikakve zahteve oko priredbe koja je njegovo autorsko delo. Mrčajevci – Milorad Jevđović (71) nije kriv ni po jednoj tački tužbi koje su Grad… »

Vršački podrivači traženi u Evropi

Politika 07.03.2016
Boško Milinković je pre 28 godina napustio dobrostojeću firmu i osnovao sopstveno preduzeće, koje je u međuvremenu postalo poznati proizvođač i izvoznik poljoprivrednih mašina. Vršac – Još 1988. godine Boško Milinković je napustio sigurno i… »

Suđenje Buhi zatvoreno za javnost

Politika 07.03.2016
Suđenje Ljubiši Buhi Čumetu optuženom za falsifikovanje isprave, prikrivanje, sprečavanje i ometanje dokazivanja i ugrožavanje sigurnosti je nastavljeno iza zatvorenih vrata. Tužilac Nenad Stefanović predložio je da sa dela glavnog pretresa koji… »

Čemernica opet zagorčala život

Politika 07.03.2016
Iz Baluge i Konjevića tokom prethodne noći iseljeno je 400 stanovnika, pošto su obavešteni da može doći do izlivanja reke. Čačak – Tek što je svanulo u Preljini, Milovan Topalović se pojavio na prozoru kuće gledajući kako ispod, skoro… »

Završena ruska okeanografska ekspedicija na Antarktiku (FOTO)

Politika 07.03.2016
Ruski okeanografski brod „Admiral Vladimirski” završio je ekspediciju na Antarktiku, prvu te vrste u poslednjih trideset godina, i, posle kraćeg odmora posade i popunjavanja zaliha u Kejptaunu, nastaviće put prema matičnoj luci u Kronštatu. (Foto… »