Izvor: Politika arhiva vesti 07.03.2016

Zoološki vrt u Tokiju obezbeđuje bolje uslove za slonicu

Politika 07.03.2016
Zoološki vrt u Tokiju obavezao se da će poboljšati uslove u kojima živi najstarija slonica u Japanu, nakon što su stručnjaci preporučili da se životinja ne seli iz vrta. Slonica Hanako (Dete cveća) napunila je 69 godina i nadživela je sve… »

Zaplenjeno više od 100.000 cigareta

Politika 07.03.2016
Carinici su u saradnji sa policijom sprečili pokušaj krijumčarenja više od 100.000 cigareta na izlazu iz zemlje na prelazima Srpska Crnja i Badovnici, saopšteno je iz Uprave carina. U kamionu sa čačanskim registarskim tablicama pronađeno je 70.000… »

Fico će probati da ponovo sastavi vladu

Politika 07.03.2016
Vladajući socijaldemokrati osvojili najviše glasova na izborima u Slovačkoj, ali i izgubili aposolutnu većinu. Prema izveštajima agencija Bratislava – Slovačka levičarska partija Smer pokušaće da formira novu vladu, izjavio je lider te stranke… »

Zbog dva Borisa Dačić morao ponovo da skuplja potpise

Politika 07.03.2016
SPS optužio lidera SDS-a i Borisa Rankovića, pravnog zastupnika Zelenih, da su planirali opstrukciju njihove izborne liste. Iako je za dva dana uspela da prikupi dvadeset hiljada potpisa za izbornu listu svoje koalicije „Ivica Dačić – SPS, JS –… »

Cipras: Evropa da podeli izbeglice, pravila moraju da važe za sve

Politika 07.03.2016
Grčki premijer Aleksis Cipras apelovao je danas na evropske partnere da počnu sa sprovođenjem akcionog plana za rešavanje migrantske krize usvojenog prošle godine. Uoči početka samita EU i Turske, Cipras je rekao da „pravila moraju da važe za… »

Kako se testira poštenje policajca

Politika 07.03.2016
Kada saobraćajac zaustavi vozača, neće biti siguran da li je to običan građanin ili pripadnik unutrašnje kontrole, kaže Miloš Oparnica, načelnik unutrašnje kontrole MUP-a. Situacija jedan: policajci odeljenja za suzbijanje narkotika pretresaju… »

Krediti i za starije od 80 godina

Politika 07.03.2016
Sedamdesetogodišnjaci otplaćuju 60.000 gotovinskih, oko 12.000 potrošačkih i 1.400 poljoprivrednih zajmova. Kada su banke početkom prošle decenije počele da dolaze na naše tržište starijima od 65 godina veoma nerado su otvarale vrata svojih… »

Skotland Jard: ID pokušava da izvede velike napade

Politika 07.03.2016
Šef antiterorističkog odeljenja Skotland jarda Mark Rouli upozorio je da Daeš (Islamska država – ID) ima ambicije da izvede „ogromne i spektakularne napade“. Prema njegovim rečima, dok je ID ranije primarno napadala vojne i policijske mete… »

Mozaik života Živana Saramandića

Politika 07.03.2016
Monografija o Živanu Saramandiću, našem čuvenom operskom pevaču, jednom od najpoznatijih basova i dugogodišnjem prvaku Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, predstavljena je na Velikoj sceni nacionalnog teatra. Priređivač i autor knjige je Dušica… »

Hilari Klinton stres leči klasikom, a Tramp rokenrolom

Politika 07.03.2016
Muzički ukus potencijalnih kandidata za predsednika SAD prilično je šarenolik. U jeku trke kandidata Republikanske i Demokratske partije za nominaciju na predsedničkim izborima u SAD najviše pažnje se posvećuje njihovim stavovima i obećanjima, ali… »