Izvor: Studio B arhiva vesti 09.03.2016

Republikanci traže uvid u mejlove Hilari Klinton

Studio B 09.03.2016
Republikanski nacionalni komitet podneo je danas tužbu sa zahtevom da mu se omogući pristup elektronskoj pošti koju je demokratski predsednički kandidat Hilari Klinton razmenjivala dok je bila na dužnosti državnog sekretara i posle toga. U tužbi… »

Karađorđević: Poseta princa Čarlsa priznanje za Srbiju

Studio B 09.03.2016
Princ Aleksandar Karađorđević izjavio je danas da predstojeća poseta britanskog princa Čarlsa i njegove supruge Kamile Srbiji predstavlja priznanje za našu zemlju. Karađorđević je u izjavi za AP rekao da je "poseta budućeg kralja Ujedinjenog… »

Šefovi diplomatija Rusije i Ukrajine o slučaju Savčenko

Studio B 09.03.2016
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov razgovarao je danas telefonom sa ukrajinskim kolegom Pavlom Klimkinom o slučaju ukrajinskog pilota Nadežde Savčenko kojoj se u Rusiji sudi za umešanost u ubistvo dvojice ruskih novinara u Ukrajini. Lavrov… »

EP: EU daje "sultanu Erdoganu" ključeve od kapije Evrope

Studio B 09.03.2016
Poslanici Evropskog parlamenta (EP)optužili su danas Evropsku uniju da turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu daje u ruke "ključeve od kapije Evrope" time što sa Ankarom sklapa sporazum o rešenju za migrantsku krizu. Lider grupe liberala u EP i… »

Mađarska proširila vanrednu situaciju na čitavu zemlju

Studio B 09.03.2016
Mađarske vlasti su danas zbog izbegličke krize proširile vanrednu situaciju na čitavu zemlju i istvoremeno odlučile da će poslati dodatni broj policajaca i vojnika na svoju južnu granicu da spreče ulazak migranata. Mađarski ministar unutrašnjih… »

Petrič: Kosovo izgubilo simpatije EU

Studio B 09.03.2016
Nekadašnji specijalni izaslanik EU za Kosovo Volfgang Petrič, koji je bio i glavni pregovarač EU u razgovorima o Kosovu u Rambujeu i Parizu 1999, ocenio je da slike Prištine u dimu suzavca stvaraju predstavu da na Kosovu ne postoji politička… »

Srbija je vojno neutralna i tu poziciju neće menjati

Studio B 09.03.2016
Srbija je vojno neutralna i tu poziciju neće menjati, rekao je premijer Vučić u razgovoru sa delegacijom Odbora Parlamentarne skupštine NATO za civilnu dimenziju bezbednosti. Članovi Odbora pohvalili su napore koje Srbija ulaže za očuvanje… »

Fridman:Neka se svet pripremi za rat, sledi promena sistema

Studio B 09.03.2016
Slabljenje globalnih sila može dovesti do krize kakvu sistem sadašnjeg svetskog poretka ne može da reši, a onda sledi rat, upozorava američki geopolitički ekspert Džordž Fridman. "Kada zemlje poput Nemačke, Kine i Rusije slabe i zamenjuju ih neke… »

Tramp: Ako se Republikanci ujedine, nepobediv sam

Studio B 09.03.2016
Donald Tramp je danas pozvao Republikance da se ujedine i podrže njegovu stranačku nominaciju predsednika SAD, nakon što je danas lako pobedio na unutarstranačkim izborima u još tri američke savezne države. On je istakao da kao predstavnik… »

Vlasnik kompanije IKEA kupuje garderobu na buvljaku

Studio B 09.03.2016
Osnivač i vlasnik čuvene švedske firme Ikea, Ingvar Kamprad izjavio je u dokumentarnom programu koji je danas emitovao TV4 kanal švedske televizije, da kupuje svu svoju garderobu na buvljaku da bi uštedeo novac. Kamprad čak kaže da misli da je sve… »