Nauka & Tehnologija arhiva vesti 09.03.2016

EU i OEBS obavešteni da nije izabran član Saveta REM-a

Radio 021 09.03.2016
Pokrajinski sekretarijat za informacije uputio je pismo šefu delegacije Evropske unije Majku Devenportu i šefici Medijskog odeljenja Misije OEBS-a Gordani Janković u kojem ih je obavestio da nije izabran član Saveta Regulatornog tela za elektronske… »

Gigabyte predstavio 990X-Gaming SLI matičnu ploču

Benchmark 09.03.2016
Gigabyte je predstavio i treću matičnu ploču iz G1.Gaming serije sa AM3+ podnožjem, a radi se o modelu koji nosi naziv 990X-Gaming SLI. Baš kao što joj ime sugeriše, ploča je bazirana na AMD 990X čipsetu, a sadrži i NVIDIA SLI podršku. Pored… »

Samsung i Phillips napuštaju poslovanje sa 3D televizorima

Benchmark 09.03.2016
Iako je 3D prilično uobičajen kod filmova u bioskopu, 3D kod kuće je gotovo mrtav. Samsung sada i nešto ranije Phillips su i zvanično potvrdili da u svojoj liniji televizora za 2016. godinu neće imati 3D ekrane. Samsung kao razloge za ovakvu odluku… »

Olimpijske igre ove godine u virtuelnoj realnosti

Nova energija 09.03.2016
Olimpijske igre su uvek bile prilika za nove televizijske tehnologije, ali ovogodišnje igre idu jedan korak dalje, pojedini delovi programa biće snimljeni u virtuelnoj realnosti. Kako je OBC (Olympic Broadcasting Services) potvrdio, snimiće u… »

Otkrivena hardverska zahtevnost za Total War: Warhammer

B92 09.03.2016
Nova Total War igra je odložena za maj, ali dok čekamo da sudarimo epske Warhammer armije u verovatno najboljoj Total War igri do sada, možemod a proverimo da li će naše konfiguracije uopšte moći da pokrenu igru. Za razliku od onih standardnih… »

Potpuno pomračenje Sunca, vidljivo iznad Indonezije

N1 Info 09.03.2016
Potpuno pomračenje Sunca počelo je danas iznad Indonezije gde je pristiglo nekoliko hiljada turista iz celog sveta da bi prisustvovali ovom retkom prirodnom fenomenu, koji će biti obeležen plemenskim ritualima i brojnim svečanostima. Mesec se… »

Učenik ITHS-a vicešampion Srbije na juniorskom takmičenju u atletici (VIDEO)

Telegraf 09.03.2016
Na takmičenju održanom u subotu, 5. marta 2016. godine, Marko Jevremović je ponosno reprezentovao svoju školu ITHS, kao i svoj klub, a za to je nagrađen medaljom. Učenik Srednje škole za informacione tehnologije ITHS, Marko Jevremović, postao je… »

Ozvaničeno partnerstvo između kompanija Lenovo i Juniper Networks

Benchmark 09.03.2016
Kompanije Lenovo i Juniper Networks, industrijski lideri u mrežnim inovacijama, objavile su danas početak globalnog strateškog partnerstva u okviru kojeg će iskoristiti sinergiju njihovih proizvoda i tehnologija kako bi kreirali sledeću generaciju… »

Kako instalirati Ubuntu Touch na Android uređajima?

Pametni telefoni 09.03.2016
Volite Linux operativni sistem? Dopada vam se Ubuntu? Ok, a šta mislite o tome da ga instalirate na svoj Android uređaj? Evo kako da instalirate Ubuntu Touch na bilo koj Android telefon ili tablet. Ubuntu Touch je operativni sistem za pametne telefone… »

Rambo Amadeus gradi solarni jedrenjak

N1 Info 09.03.2016
Rambo Amadeus, muzičar i ekološki aktivista, prikuplja na internetu novac da obnovi 100 godina stari brod i pretvori ga u solarni jedrenjak. Za sada je preko sajta Indiegogo skupio nešto više od 4.500 dolara. "Ovaj brod će biti ogroman podstrek za… »