Nauka & Tehnologija arhiva vesti 09.03.2016

Pandora predstavlja servis za komunikaciju umetnika i slušalaca

IT svet 09.03.2016
Servis za muzički striming Pandora je najavio novi alat u okviru svoje ponude pod nazivom AMPCast koji omogućava umetnicima da snimaju audio poruke i trenutno ih pošalju svojim obožavaocima koristeći samo svoje mobilne uređaje. Ako vam ova opcija… »

Sabre RGB igrački miš kompanije Corsair sa 10.000 DPI senzorom

IT svet 09.03.2016
Corsair je unapredio Sabre RGB igrački miš dodavanjem 10.000 DPI senzora i nove logo oznake koja je već vidljiva kod nekoliko starijih Sabre RGB miševa, dok je ostatak ove igračke periferije ostao u potpunosti nepromenjen. Miš je dizajniran za… »

Otkrio bag na Fejsbuku i zaradio 15.000 dolara

Blic 09.03.2016
Jedan indijski haker bogatiji je za 15.000 dolara zato što je otkrio bag koji bi mogao da naruši privatnost korisnika Fejsbuka. Problem koji je Anand Prakaš uočio ima veze sa logovanjem na ovu društvenu mrežu i mogao bi da posluži hakerima da… »

Ovog tromesečja prvi put u istoriji godišnji pad prodaje iPhone telefona

Benchmark 09.03.2016
Ovog tromesečja Apple očekuje da iPhone telefoni po prvi put u istoriji imaju pad prodaje u odnosu na isti period prošle godine. Čak je i Tim Kuk došao do tog zaključka poručivši da misle da će prodaja iPhone telefona opasti u prvom tromesečju… »

Od juna prestaje podrška za Skype u okviru smart televizora

IT svet 09.03.2016
Skype servis za prenos glasa putem interneta kao i instant poruke je saopštio da od juna prestaje da nudi svoju aplikaciju za smart televizore, obzirom da su se smart telefoni i tableti pokazali kao popularnije platforme za Skype korisnike. Skype je… »

Pomoću aplikacije za Apple Watch, iPhone "vrišti" ako ga izgubite

B92 09.03.2016
Gubljenje mobilnog telefona je svakako veliki problem, ali, jedna aplikacija za Apple Watch bi mogla da ubrza njegov pronalazak. Radi se o aplikaciji kompanije Lookout, čiji je zadatak da vas spreči da izgubite iPhone, a u slučaju da se to ipak dogodi… »

Veštačka inteligencija POBEDILA najboljeg igrača u najtežoj igri na svetu (FOTO)

Telegraf 09.03.2016
Veštačku inteligenciju Go Alpha stvorio je Google, a upravo ona je nakon tri i po sata uspela da pobedi najboljeg svetskog igrača u najtežoj igri na svetu. Veštačka inteligencija Alpha Go, koju je razvila kompanija Google, pobedila je najboljeg… »

Apple sprema 5,8-inčni iPhone sa OLED ekranom

Benchmark 09.03.2016
Kako u svom ekskluzivnom izveštaju poručuje Digitimes, Apple trenutno priprema novi model iPhone telefona koji bi imao 5,8-inčni displej sa OLED panelom. U poslednje vreme se pojavljivalo mnogo nagađanja o tome kada bi OLED ekrani mogli da imaju… »

Marshmallow napredovao tek na 2,3 posto

Benchmark 09.03.2016
Prošlog meseca Android 6.0 Marshmallow platforma je konačno probila "magičnu" cifru od jedan posto udela. To je dvostruko bolji rezultat u odnosu na decembar, a sada takođe imamo sličan dobitak. Početkom marta Android 6.0 Marshmallow platforma se… »

50 stvari o milenijalcima zbog kojih se kompanijama tresu …

Nova energija 09.03.2016
Magazin TIME je pre nekoliko godina nazvao milenijalce sebičnima, egoističnima i lenjima. Međutim, u istom tekstu naveli su i da je to generacija koja će nas možda spasiti. Milenijalci kažu da nisu lenji, egoistični i sebični, već samo rade… »