Nauka & Tehnologija arhiva vesti 09.03.2016

Pronađi savršenu karijeru za sebe!

PC Press 09.03.2016
Projekat Career Days, koji već dvadeset dve godine organizuje lokalna kancelarija organizacije AIESEC na Ekonomskom fakultetu, nastoji da pruži podršku mladima na njihovom putu ka karijeri o kojoj sanjaju. Poznat kao najveći nacionalni sajam… »

Facebook patentirao novi softver koji kreira rečnik slenga

Benchmark 09.03.2016
Kao i većina drugih velikih kompanija, Facebook podnosi zahteve za veliki broj patenata. Jedan od najnovijih, koji je odobren u februaru, je veoma intrigantan. U pitanju je softver koji skenira društvenu mrežu u potrazi za novim terminima i skladišti… »

Kako prebaciti novac sa PayPal-a na karticu?

Nova energija 09.03.2016
PayPal ima opciju automatskog mesečnog prebacivanja novca na račun fizičkog lica, za koje ne postoji provizija, ali ovo za sad ne radi u Srbiji. Zašto? Verovatno zbog načina na koji je uopšte regulisano povlačenje novca. Naime, mi iz Srbije ne… »

Video: Bionički prst osjeća teksture

Al Jazeera 09.03.2016
Dodirom umjetne jagodice moguće je razlikovati hrapave i glatke površine. [YouTube/EPFL] Naučnici švicarskog Federalnog instituta za tehnologiju u Laussanei (EPFL) dizajnirali su bionički prst s umjetnom jagodicom koja osobama bez šaka omogućuje… »

Može li LG G5 da "sruši" Galaxy S7 i iPhone 6S?

Mondo 09.03.2016
LG ima sve predispozicije da bude hit smartfon ove sezone - da li je to dovoljno protiv Samsunga i Applea? Na februarskom Sajmu mobilne telefonije MWC 2016 LG je dobio nagradu za najbolji telefon za 2016. godinu, a to je zaslužio opcijama koje je G5… »

Kina pravi najnapredniji svemirski teleskop

Al Jazeera 09.03.2016
Novom teleskopu bit će potrebno deset godina da snimi 40 posto svemira, a pokrivat će 300 puta veće područje od Hubblea. Kina planira napraviti svemirski teleskop koji će biti bolji od do sada najrazvijenijeg, Hubblea, prenosi Chinese Daily. Novi… »

Betanija: Rođene 24 bebe, 17 devojčica i 7 dečaka

Radio 021 09.03.2016
U novosadskom porodilištu Betanija od utorka do srede ujutru rođene su 24 bebe, i to 17 devojčica i 7 dečaka. Utorak Devojčice su dobile: Novosađanke Ljubica Tumbasević, Tijana Maksimović, Mirjana Lompar, Sanja Munižaba Jaić, Adriana Jovanović… »

OD TVORACA WARCRAFTA I DIABLA STIŽE NOVA PUCAČINA: Gejmeri, evo kada ćete moći da je igrate (VIDEO)

Telegraf 09.03.2016
Pre zvaničnog pojavljivanja će prethoditi otvorena beta koja će trajati od 5. do 9. maja. Predstojeća pucačina iz Blizzarda pod nazivom Overwatch, zvanično će se pojaviti 24. maja, a potvrđeno je da će se tog datuma pojaviti za sve najavljene… »

HTC potpisao ekskluzivni trogodišnji ugovor za izradu Nexus telefona

Benchmark 09.03.2016
U poslednje vreme se pojavljivalo dosta glasina koje govore o budućnosti Nexus programa telefona. Već dugo vremena se govori da će Google zatvoriti Nexus program i početi da izrađuje sopstvene telefone. Nedavno se pojavila vest da će HTC biti jedini… »

Seagate demonstrirao 10 GB/s PCIe enterprise SSD

Benchmark 09.03.2016
Seagate je predstavio novi enterprise PCIe SSD, za koji kompanija tvrdi da je najbrži ikada. SSD je spreman za proizvodnju i njegovo lansiranje se očekuje ovog leta. SSD će biti prikazan tokom Open Compute Project Summita, predstojećeg vikenda, a… »