Izvor: RTV arhiva vesti 26.03.2016

Zvonko Veselinović pravosnažno oslobođen

RTV 26.03.2016
BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio biznismena Zvonka Veselinovića iz Zvečana optužbi, jer nije dokazano da je sa saradnicima protivpravno prisvojio 32 kamiona u vlasništvu Hipo Alpe Adria lizinga, objavljeno je danas na… »

Kremlj: Nemoguća antiteroristička alijansa Rusije i Zapada

RTV 26.03.2016
MOSKVA - Niko se ne zavarava da je moguće formirati antiterorističku alijansu Rusije sa SAD ili sa nekom drugom zapadnom zemljom, saopštio je danas Kremlj, a prenosi Rojters, pozivajući se na RIA Novosti. Portparol ruskog predsednika Vladimira Putina… »

Izetbegović da sagleda svoju ulogu

RTV 26.03.2016
BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je predsedavajućem Predsedništva BiH Bakiru Izetbegoviću da "bi mu bilo mnogo bolje da, umesto što stalno drži lekcije Srbiji i Srbima, da sagleda svoju ulogu i odgovornost za to… »

Irak: Na stadionu 41 žrtva bombaša samoubica, 105 ranjenih

RTV 26.03.2016
BAGDAD - Irački zvaničnici danas su saopštili da je bilans žrtava u napadu bombaša samoubice Islamske države na fudbalskom stadionu u Iskanderiji povećan na 41, a 105 osoba je ranjeno. 177. Bombaški napad dogodio se tokom utakmice na malom… »

Četvorogodišnji plan za oporavak Vojvodine

RTV 26.03.2016
NOVI SAD - Članica Predsedništva SNS Maja Gojković poručila je danas da Vojvodina, koja je potpuno uništena nakon 16 godina vlasti DS, ne bi mogla da izdrži još jedan mandat vlade DS i istakla da pokrajina zaslužuje mnogo bolje i da SNS ima… »

Glišić i Parović: Tužba zbog obaranja liste

RTV 26.03.2016
BEOGRAD - Podnosioci liste "Složno za Srbiju - Narodni savez - Glišić-Parović" saopštili su da je njihov pravni tim rano jutros podneo tužbu protiv odluke Upravnog suda o obaranju njihove izborne liste. 151. Upravni sud je juče, kako se navodi u… »

Tadić i Jovanović: Zaustaviti odlazak mladih

RTV 26.03.2016
BEOGRAD - Jedan od najvećih izazova sa kojima se Srbija suočava jeste odlazak mladih iz zemlje, što se mora zaustaviti što pre, poručili su danas lideri SDS i LDP Boris Tadić i Čedomir Jovanović koji su razgovarali sa mladima u jednom kafeu u… »

Porošenko demobilisao 45.000 vojnika

RTV 26.03.2016
KIJEV - Predsednik Ukrajine Petro Porošenko potpisao je ukaz o povlačenju u rezervne snage vojnika koji su bili pozvani tokom četvrtog talasa delimične mobilizacije, saopštila je predsednikova pres služba. Želim da počnem sa prijatnom vešću za… »

Crna Gora: Na saslušanju 55 Rusa i 5 Japanaca

RTV 26.03.2016
PODGORICA - Crnogorska policija privela je na informativni razgovor oko 60 državljana Rusije i Japana, preneli su danas podgorički mediji. Strani državljani, od kojih 55 ruskih, nisu imali prijavljen boravak u Crnoj Gori, boravili su u hotelu "Ramada"… »

Novi Sad će se ponovo kandidovati za omladinsku prestonicu

RTV 26.03.2016
NOVI SAD - Novi Sad neće odustati od kandidature za Evropsku omladinsku prestonicu. Iako je portugalski grad Kaškaiš dobio titulu za Evropsku omladinsku prestonicu 2018. godine, organizacioni odbor Novog Sada smatra da je borba za ovu titulu tek… »