Izvor: RTV arhiva vesti 26.03.2016

Univerzitet u Prištini traži smenu Đurića

RTV 26.03.2016
KOSOVSKA MITROVICA - Zaposleni i studenti na Univerzitetu u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici zahtevaju smenu direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marka Đurića zbog njegovog predloga da Vlada Srbije ukine svih 10 fakulteta… »

Napadnut još jedan medicinski radnik

RTV 26.03.2016
SUBOTICA - Danas oko 13 časova, na Odeljenju za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja Opšte bolnice Subotica, povređen je medicinski tehničar Miroslav Mamula od strane pacijenta kome je ukazivao pomoć. 179. "Vikao je na sve redom i zahtevao da ga… »

Odvojenim plaćanjem do overe zdravstvenih knjižica

RTV 26.03.2016
BEOGRAD - Odvojenim plaćanjem zdravstvenog osiguranja poljoprivrednicima je omogućena overa knjižica, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine. Republički fond za zdravstveno osiguranje će overavati knjižice na tri… »

Blokada kamiona kod Merdara, bez ulja na vatru

RTV 26.03.2016
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da ne želi da "doliva ulje na vatru" kada je reč o situaciji sa blokadom kamiona sa srpskom robom na administrativnom prelazu Merdare, da vlada radi na tom problemu i da veruje da će on… »

Sanders pobedio Klintonovu na Aljasci

RTV 26.03.2016
ENKORIDŽ - Demokratski pretendent za predsedničkog kandidata u SAD, Berni Sanders, pobedio je danas Hilari Klinton na Aljasci. 245. Time je njegova kampanja dobila neophodni podsticaj dok on nastoji da omete Klintonovu na njenom pohodu ka predsedničkoj… »

Tabanovce: Migranati napustili "ničiju zemlju"

RTV 26.03.2016
KUMANOVO - Poslednji migranti zarobljeni na ničijoj zemlji između makedonske i srpske granice prihvatili su premeštaj i prebačeni su u izbegličke kampove na severu i jugu Makedonije. 382. Blatnjave šatore napustilo je 237 migranata, neki od njih… »

Iran: Devet mrtvih u padu helikoptera

RTV 26.03.2016
TEHERAN - Helikopter iranske službe za vanredne situacije srušio se na jugu Irana i tom prilikom poginulo je svih devet ljudi koji su bili u njemu, javili su mediji. Portparol Crvenog polumeseca Mostafa Mortazavi rekao je da su poginuli pacijent i… »

Indipendent izdao poslednje štampano izdanje

RTV 26.03.2016
LONDON - Britanski dnevnik Indipendent danas je izdao svoje poslednje štampano izdanje i prelazi isključivo na digitalni format, javile su svetske agencije. 217. Pošto su novinari u petak uveče poslali list na štampanje, svi zaposleni su ustali i… »

Vilu Smitu nagrada "MTV Generation"

RTV 26.03.2016
BERBANK - Američki glumac i producent Vil Smit dobitnik je nagrade "MTV Generation" za svoj opus u filmskoj industriji, a biće mu uručena na 25. dodeli MTV filmskih nagrada 10. aprila u Berbanku u Kaliforniji, saopštio je MTV. Smit, koji je sinonim za… »

Predstava Mire Gavrana u pozorištu u Bečeju

RTV 26.03.2016
BEČEJ - U Gradskom pozorištu u Bečeju održana je prava teatarska svetkovina. Upravo tako se može nazvati izvođenje predstave "Čehov je Tolstoju rekao zbogom" Mire Gavrana, u režiji Irfana Mensura. 68. Za Predraga Ejdusa, koji u predstavi tumači… »