Izvor: RTV arhiva vesti 26.03.2016

Suares: Povratak iz snova

RTV 26.03.2016
Montevideo - Fudbalski reprezentativac Urugvaja Luis Suares rekao je danas da je zadovoljan povratkom u državni tim posle suspenzije i izjednačujućim golom protiv Brazila u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Urugvaj je noćas u… »

Vered karijeru nastavlja u Kanadi

RTV 26.03.2016
Otava - Doskorašnji fudbaler Crvene zvezde Idan Vered novi je član kanadske ekipe Otava Fjuri. Izraelski krilni fudbaler zimus je raskinuo ugovor sa crveno-belima posle samo jedne polusezone, jer nije imao adekvatnu minutažu. Pričalo se da bi Vered… »

Legende Partizana igraju za pomoć klubu

RTV 26.03.2016
BEOGRAD - Vaterpolisti Partizana i bivši igrači, među kojima je nekoliko sadašnjih reprezentativaca Srbije, odigraće sutra revijalni meč na bazenu na Banjici sa ciljem da se pomogne klubu u teškim finansijskim vremenima. Bivši asovi crno-belih… »

Rimokatolici se pripremaju za Uskrs

RTV 26.03.2016
SUBOTICA - Rimokatolička crkva i sve hrišćanske crkve koje vreme računaju po Gregorijanskom kalendaru, sutra proslavljaju Uskrs, jedan od najradosnijih hrišćanskih praznika kada se proslavlja vaskrsnuće Hristovo. Tokom uskršnjih praznika povećan… »

BG: Baletski rok spektakl "Radio i Julija" 19. aprila

RTV 26.03.2016
BEOGRAD - Baletska predstava "Radio&Julija", inspirisana Šekspirovim najpoznatijim delom, uz muziku popularnog britanskog benda "Radiohead" i u koreografiji priznatog Edvarda Kluga, biće izvedena 19. aprila u Sava Centru u Beogradu, najavili su… »

Farmeri da sami krenu u preradu mleka

RTV 26.03.2016
NOVI SAD - Evropski farmeri i dalje se suočavaju sa niskom cenom mleka koja je u stalnom padu zbog ruskog embarga i manja je od 30 evro centi. 200. Te prilike oslikale su se i na poslovanje domaćih farmera, koji izlazak iz krize vide u plasmanu finalnih… »

Mladima važniji internet nego san

RTV 26.03.2016
NOVI SAD - Da mladi neprestano "vise" na internetu, znamo odavno, ali da je ova pojava znatno ozbiljnija nego što smo prvobitno mislili, pokazuje novo britansko istraživanje. Ispitanici, njih 2.465, starosti od 18 do 25 godina, imali su zadatak da… »

Hefner razmatra prodaju Plejboja za vrtoglav iznos

RTV 26.03.2016
NJUJORK - Plejboj Enterprajzis (Playboy Enterprises), matična kompanija istoimenog kultnog muškog magazina, angažovala je investicione bankare i počinje da istražuje mogućnost prodaje, a procenjuje se da bi cena mogla da dostigne vrtoglavih pola… »

Šetnja protiv rehabilitacije ratnih zločinaca

RTV 26.03.2016
BEOGRAD - Inicijativa mladih za ljudska prava i pokret "Moja inicijativa" danas su šetnjom od centra grada do Batajnice, gde je 2011. godine pronađena masovna grobnica sa više od 700 kosovskih Albanaca, među kojima su bile i žrtve zločina u Suvoj… »

Regionalna kancelarija za saradnju mladih do početka jula

RTV 26.03.2016
BEOGRAD - Regionalna kancelarija za saradnju mladih biće osnovana do početka jula, kada je planirana sledeća konferencija zemalja zapadnog Balkana, najavljeno je juče na skupu "U susret programima regionalne kancelarije za saradnju mladih". Krovna… »