Nauka & Tehnologija arhiva vesti 26.03.2016

Počela je pretprodaja za The Banner Saga 2

Vesti online 26.03.2016
Putešestvije vikinškog klana se nastavlja sledećeg meseca u The Banner Saga 2. Nastavak igre koja je osvojila brojne BAFTA nagrade se direktno nastavlja na prvenac studija Stoic i zadržava poznati stil prelepo nacrtane 2D grafike, sa muzikom koju je i… »

Novi virus napada sve računare!

Mondo 26.03.2016
Bez obzira da li je vaš računar online ili offline, nije zaštićen. Hakeri koriste razne viruse kako bi došli do informacija koje se nalaze na vašem računaru. Ako mislite da je vaš računar zaštićen zato što nije konektovan na internet… »

Za povređenog labuda u dvorištu plaća se 100.000 dinara

Radio 021 26.03.2016
Dva labuda nedavno su sletela u dvorišta porodičnih kuća u delu Beograda na levoj obali Dunava, a jednu od ptica, inače zakonom zaštićene vrste, rastrgli su psi. Dok stručnjake brine neuobičajena pojava približavanja divljih ptica ljudima… »

Ubijen čuvar nuklearke u Belgiji, ukradena propusnica

Radio 021 26.03.2016
Radnik obezbeđenja nuklearne elektrane u belgijskom gradu Šarloa ubijen je u četvrtak, dva dana posle terorističkog napada u Briselu, i ukradena mu je propusnica. Šarloa je udaljen 50 kilometara od Brisela. Belgijska Savezna agencija za nuklearni… »

Konačno u rukama korisnika!

Mondo 26.03.2016
Korisnici će napokon moći da isprobaju dugo očekivani Oculus Rift VR uređaj. Ove nedelje kompanija je počela da isporučuje svoj VR uređaj korisnicima koji su ga poručili pre nekoliko meseci. Izvršni direktor Brendan Iribe je na svom Twitter… »

Google sprema bolju Android kameru

Mondo 26.03.2016
Nova aplikacija kamere će imati i jednu vrlo zanimljivu opciju. Kompanija Google radi na novoj Android kamera aplikaciji koja bi trebalo da ima i Visual Search funkciju. Trenutno možete preuzeti Google Goggles aplikaciju kako bi pretraživali… »

Radijacija uništila robote u Fukušimi

N1 Info 26.03.2016
Nedavno su japanska energetska korporacija Tepco u čijem je vlasništvu i nuklearna elektrana u Fukušimi i Tošiba predstavili robote za koje su se nadali kako će uspešno ukloniti radioaktivni materijal iz reaktora broj 3 nuklearne elektrane… »

Google poklanja softver za fotografe

Nova energija 26.03.2016
Google je obradovao fotografe i one koji se bave dizajnom jer je svoj softver Nik Collection ponudio besplatno. Naime, Google je objavio da svoj softver za profesionalne fotografe od 24. marta nudi besplatno. Ovaj paket sadrži Analog Efex Pro, Color Efex… »

Netflix aplikacija štedi novac!

Mondo 26.03.2016
Nova opcija bi trebalo da vam uštedi dosta megabajta. Foto: Promo/Wikipedia Netflix Netflix testira opciju mobile data saver koja bi trebalo da smanji protok podataka kako bi vam aplikacija uštedela dragocena megabajte iz tarifnog paketa, a samim tim i… »

Belgija: Ubistvo čuvara nuklearke nije povezano sa terorizmom

Radio 021 26.03.2016
Tužilaštvo u belgijskom gradu Šarlroa odbacilo je mogućnost da postoji trag terorizma u slučaju ubistva radnika obezbeđenja iz nuklearne centrale Tijanž. Tužilaštvo je navelo da je ubistvo Didijea Prospera isključivo kriminalni slučaj koji nije… »