Nauka & Tehnologija arhiva vesti 26.03.2016

POČELO JE: Fejsbuk vam zauvek menja profilne slike!

24 Sata 26.03.2016
Najavljivali su, najavljivali, a sada je konačno počelo. Jutros vam je vrlo moguće stigla ponuda od Fejsa da promenite profilnu sliku - na vrlo neobičan način. Iskreno se nadamo da nemate smarače među prijateljima jer će od danas postati… »

Krenula isporuka prvih jedinica Oculus Rifta, u ponedeljak kod korisnika

Benchmark 26.03.2016
Prve jedinice potrošačke verzije Oculus Rift kacige su počele da se isporučuju, što predstavlja prekretnicu za jednog od najvećih igrača na tržištu virtuelne realnosti. Fotografiju je tvitovao direktor kompanije Oculus Brendan Ajrib uz prateću… »

Ostala bez doma: Zbog greške na Google Maps srušili pogrešnu kuću

B92 26.03.2016
Lindzi Dijaz iz Rouleta u Teksasu ostala je bez dupleksa kada je kompanija za demoliranje greškom poslala radnu ekipu na njenu adresu. Umesto da priznaju krivicu, zaposleni u kompaniji su uperili prstom na Googlovu mapu, na kojoj se vidi da je kuća… »

Kako je moć PlayStation 4 konzole napravila Uncharted 4 boljom igrom? (video)

Benchmark 26.03.2016
Naughty Dog je upravo objavio četvrti u serijalu videa nazvanih "Making Of" koji se tiču igre Uncharted 4: A Thief's End. Novi video je drugi deo "Pushing Technical Boundaries" epizode koja nam nešto više govori o tome kako je razvojni tim iskoristio… »

Swarm naslednik starog dobrog 4sq – update

Nova energija 26.03.2016
Swarm je sve aktuelnija Fousquareova aplikacija koju besplatno možete skinuti na vaše mobilne uređaje na iOS AppStore ili na Google Play. Swarm predstavlja zgodan način da budemo u kontaktu sa prijateljima i svim stvarima koje rade dozvoljavajući nam… »

Kako zainteresovati učenike za matematiku

RTS 26.03.2016
Možemo slobodno reći da nema ljudske delatnosti u kojoj matematika nije našla svoju primenu. Pri stupanju u školu, učenici imaju pozitivan stav prema matematici. Kasnije, neki nauče da je vole, a neki ne. Stiču se razne predrasude o tome kako je… »

Deca najčešće "hejtuju" na društvenim mrežama

Radio 021 26.03.2016
Prozivanje i "hejtovanje" na društvenim mrežama najčešći su vidovi digitalnog nasilja među đacima osnovnih i srednjih škola u Srbiji, kaže Biljana Lajović, doskorašnja koordinatorka Jedinice za prevenciju nasilja Ministarstva prosvete. - Tu je… »

Dodatno obezbedite svoj Facebook nalog

Mondo 26.03.2016
Ukoliko želite da dodatno obezbedite Facebook nalog, ovaj tekst će vam biti od pomoći. Kao što i sami već znate, Facebook je jedna ogromna društvena mreža. U početku je bila dostupna samo studentima, među kojima je bio i Mark Cukerberg, a nakon… »

Rusi planiraju da do Marsa stignu za 45 dana?

N1 Info 26.03.2016
Iako je prošlo gotovo 47 godina otkad su Nil Armstrong i Baz Oldrin izašli iz lunarnog modula i zakoračili površinom Meseca, još se nismo puno odmakli od pogonskih sistema iz tog vremena. Štaviše, nakon što su se Amerikanci odlučili na razvoj… »

Slovenački pilot na putu oko sveta

RTV 26.03.2016
Ljubljana - Slovenački pilot i fotograf Matevž Lenarčič poleteo je juče na put oko sveta, tokom kojeg će meriti koncentracije crnog ugljenika u vazduhu, prenosi HINA. Ova agencija navodi da će Lenarčič u okviru projekta "Grin lajt vorld flajt"… »