Izvor: Novi magazin arhiva vesti 14.04.2016

Više od 40 mrtvih u nevremenu u Jemenu i Saudijskoj Arabiji

Novi magazin 14.04.2016
Najmanje 42 osobe su izgubile život poslednjih dana u nevremenu koje je pogodilo Jemen i Saudijsku Arabiju, objavili su danas zvaničnici dve susedne zemlje. Juče su stradale 24 osobe u oluji koja je zahvatila severni Jemen, a 18 ljudi je poginulo za… »

"Beskorisni" pakistanski premijer stavljen na prodaju na Ibeju

Novi magazin 14.04.2016
Anonimni korisnik Ibeja stavio je pakistanskog premijera Navaza Šarifa na prodaju, izražavajući nezadovoljstvo premijerom nakon objavljivanja Panamskih papira, a ponude su porasle na više od 90.000 dolara. "Beskorisni pakistanski premijer Navaz Šarif… »

Ključevi stanova za penzionisane pripadnike MO i VJ

Novi magazin 14.04.2016
Ministar odbrane Zoran Đorđević uručio je danas u beogradskom naselju Mirijevo ključeve 10 stanova penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Reč je o stambenim interesentima Fonda za socijalno osiguranje vojnih osuguranika… »

Rama u SAD ponovo kritikuje Donalda Trampa

Novi magazin 14.04.2016
Albanski premijer Edi Rama, koji boravi u poseti SAD, ponovio je u intervjuu za Si-En-En da bi izborom Donalda Trampa za predsednika SAD bio ugrožen mir na Balkanu i rekao da isto misle i drugi evropski lideri. Na pitanje novinara da li greši kad… »

Ružić: Incidenti pred izbore nikome nisu potrebni

Novi magazin 14.04.2016
Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Branko Ružić izjavio je danas u Kraljevu, povodom medijskh navoda o mogućim neredima uoči izbora, da "incidenti nikome nisu potrebni". "Što se tiče najava da će biti nekih incidenata, mislim da to… »

Živković pustio balone sa neispunjenim Vučićevim obećanjima

Novi magazin 14.04.2016
Predsednik Nove stranke Zoran Živković pustio je danas popodne u Obrenovićevoj ulici u Nišu pregršt balona na kojima su bila ispisana, kako je istakao, samo neka obećanja koje aktuelna vlast Aleksandra Vučića nije ispunila. "Vučić je obećao da… »

Kolumbija: Dve bebe rođene sa mikrocefalijom zbog zika virusa

Novi magazin 14.04.2016
Vlasti u Kolumbiji potvrdile su danas prva dva slučaja retkih urođenih anomalija na lobanjama novorođenih beba koja su povezana sa širenjem zika virusa. Od 33 slučajeva mikrocefalije kod novorođene dece prijavljenih ove godine, potvrđeno je da su… »

Papa i vaseljenski patrijarh u subotu u poseti migrantima na Lezbosu

Novi magazin 14.04.2016
Papa Franja i vaseljenski patrijarh Vartolomej u subotu će posetiti grčko ostrvo Lezbos, da pokaže solidarnost s Grcima i s migrantima na tom ostrvu, glavnom mestu njihovog ulaska u Evropu. "Ići ću tamo sa svojom braćom, vaseljenskim patrijarhom… »

Verujem da će EU i ostale zemlje podržati Srbiju

Novi magazin 14.04.2016
Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da veruje da će Evropska unija i sve ostale zemjlje podržati Srbiju te da ćemo uspeti da otvorimo poglavlja. "Hrvatska je izrazila neke svoje rezerve. Mi… »

Nikolić razgovarao s ambasadorom Alžira

Novi magazin 14.04.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu s ambasadorom Alžira Abdelamidom Šebšubom i tom prilikom izjavio da se politika Srbije prema Alžiru neče promeniti posle parlamentarnih izbora. "Nikolić je istakao da izbori koji će… »