Izvor: Novi magazin arhiva vesti 14.04.2016

Sertić: Niška banja nije u prvom krugu privatizacije

Novi magazin 14.04.2016
Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da Niška i Kuršumlijska banja nisu na spisku banjskih lečilišta koja će biti privatizovana u prvom krugu. Sertić je rekao da određene banje neće biti privatizovane zato što država ima interes da… »

Kina: U nesreći na gradilištu poginulo 18 osoba

Novi magazin 14.04.2016
Najmanje 18 osoba je poginulo, a još 18 povređeno kada se na jednom gradilištu na jugu Kine zbog jakog vetra srušio kran, saopštile su danas lokalne vlasti. Kran težak 80 tona srušio se u sredu ujutro direktno na dvospratnice u gradu Donguanu, a… »

Nišlija zadobio opekotine u požaru

Novi magazin 14.04.2016
Jedan mladi Nišlija zadobio je opekotine šaka pokušavajući da ugasi požar koji je noćas oko dva časa izbio na krovu njegove porodične kuće u Ulici Stevana Prvovenčanog, rečeno je agenciji Beta u niškoj Hitnoj pomoći i Policijskoj upravi… »

Olujni vetar napravio probleme u Nišu

Novi magazin 14.04.2016
U kratkotrajnoj oluji koja je danas oko 16.00 časova zahvatila Niš i okolinu uništena su tri automobila, oboren je bilbord u samom centru grada, a građani i dalje postavljaju slike na društvenim mrežama sa oštećenjima koja su pretrpeli kuće… »

UN traži načine da se uključi u rusko deminiranje Palmire

Novi magazin 14.04.2016
Specijalni izaslanik Ujedinjenih nacija za Siriju Stafan de Mistura izjavio je danas da specijalizovane jedinice UN traže načine da se uključe u rusko deminiranje Palmire. Mistura je rekao da je međunarodna zajednica poslala "važan signal" planovima… »

EU formira komisiju koja će istražiti Panamske papire

Novi magazin 14.04.2016
Zakonodavstvo Evropske unije formiralo je istražnu komisiju koja će ispitati kako su pojedinci i multinacionalne kompanije koristile račune da bi sakrili sredstva i izbegli plaćanje poreza, što EU košta milijarde dolara godišnje. Poreski ekspert u… »

Hiljade srednjoškolaca u protestnoj šetnji širom Španije

Novi magazin 14.04.2016
Hiljade srednjoškolaca organizovali su danas demonstracije u gradovima širom Španije u znak protesta zbog zakona o obrazovanju kojim su uvedene promene u trajanju studiranja i poskupljenje školarina, prenosi AP. Današnje proteste je organizovala… »

Lagard savetuje: Brak EU i Britanije sačuvati razgovorom

Novi magazin 14.04.2016
Direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard izjavila je danas da bi konstruktivan razgovor mogao da pomogne da "brak" između Evropske unije i Velike Britanije i dalje traje, jer bi Bregzit, ako se dogodi, mogao negativno da se odrazi na rast… »

Verbić: Važno je praviti razliku između zanimanja i kvalifikacija

Novi magazin 14.04.2016
Ministar prosvete Srbije Srđan Verbić izjavio je danas je važno da počne da se pravi razlika između zanimanja i kvalifikacija. "Kada budemo imali, a to je u narednih nekoliko meseci, to je registar kvalifikacija, svako će moći da zna gde da gleda i… »

Mihajlović: Žene žele jednakost

Novi magazin 14.04.2016
Predsednica Koordinacionog tela Vlade Srbije za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas da je jednakost odgovor na pitanje šta žene žele. "Na jednostavno pitanje - šta žene žele, odgovor je da žele jednake uslove za razvoj… »