Izvor: RTV arhiva vesti 25.04.2016

Kocijančić: Srbija će nastaviti evropski put

RTV 25.04.2016
BRISEL - Evropska komisija veruje da će Srbija i sa novom vladom nastaviti put ka Evropskoj uniji, izjavila je danas u Briselu portparolka visoke predstavnice EU Maja Kocijančič. Na pitanje da prokomentariše izbore u Srbij, ona je rekla da Evropska… »

Kako se glasalo po opštinama u Vojvodini

RTV 25.04.2016
NOVI SAD - Pokrajinska izborna komisija (PIK) još ne može da objavi preliminarne rezultate izbora za 45 opština teritoriji AP Vojvodine, kao ni za Skupštinu AP Vojvodine, jer do sada sve opštine nisu dostavile potrebni izborni materijal, rečeno je u… »

SNS: Osvojili smo 60 mandata u Vojvodini

RTV 25.04.2016
NOVI SAD - SNS je osvojio 60 od 120 madata u Skupštini Vojvodine, a 43,64 odsto glasova saopšteno je na konferenciji za novinare u toj stranci. Prema podacima sa 50 odsto obrađenih glasova, SPS je na pokarjinskim izborima osvojio devt odsto glasova, a… »

Gojković: Za par nedelja predlog vlade

RTV 25.04.2016
BEOGRAD - Članica Predsedništva SNS Maja Gojković izjavila je danas da očekuje da će lider naprednjaka Aleksandar Vučić za par nedelja izaći sa predlogom sastava vlasti za se nivoe. "Aleksandar Vučić je juče rekao da nije zagovornik čekanja po… »

Zabrana ulaska na Kosovo Stefanoviću i Đorđeviću

RTV 25.04.2016
PRIŠTINA - Vršilac dužnosti kosovskog ministra spoljnih poslova Petrit Seljimi potpisao je nove zabrane ulaska na Kosovo srpskim ministrima odbrane i unutrašnjih poslova. Da je potpisao zabranu ulaska na Kosovo srpskim ministrima odbrane i… »

Uhapšen zbog ubistva navijača u Čačku

RTV 25.04.2016
ČAČAK - Čačanska policija saopštila je danas da je uhapsila Čačanina N.K. (22), za kojim je tragala dva dana, zbog učestvovanja u tuči navijača Crvene zvezde i Borca na gradskom trgu u Čačku u kojoj je ubijen Aleksandar Jaćimović (21)… »

Eksplozija u Meksiku: Najmanje 32 mrtvih

RTV 25.04.2016
MEKSIKO - Najmanje 32 osobe poginule su u eksploziji u naftnom postrojenju Pemeks u meksičkoj državi Verakrus, novi je bilans koji je jutros saopštila ta kompanija. Novi bilans saopšten je nakon što su juče pronađeni ostaci još četiri osobe… »

Francuska: Pucnjava ispred škole, najmanje dvoje mrtvih

RTV 25.04.2016
GRENOBL - Ispred osnovne škole u Grenoblu jutros je došlo do pucnjave, u kojoj su najmanje dve osobe ubijene, a jedna teško ranjena, saopštila je lokalna policija, preneli su francuski mediji. Do pucnjave je došlo jutros oko 10.00 sati, a jedan ili… »

Pakistan: Najmanje 23 stradalo od trovanja bombonama

RTV 25.04.2016
ISLAMABAD - Najmanje 23 osobe su stradale, a na desetine je hospitalizovano zbog trovanja bombonama u Pakistanu, za koje policija sumnja da sadrže pesticide, potvrdili su danas zvaničnici. Umar Hajat, stanovnik oblasti Karor u provinciji Pendžab, kupio… »

Posmatrači: Prava poštovana, bez većih nepravilnosti

RTV 25.04.2016
BEOGRAD - Na prevremenim parlamentarnim izborima u Srbiji biračima je bilo omogućeno da biraju među više političkih opcija, poštovana su osnovna građanska prava ali u nadmetanju nisu svi imali jednake mogućnosti, pokazuju preliminarni nalazi i… »