Izvor: RTV arhiva vesti 25.04.2016

Orešković čestitao Vučiću

RTV 25.04.2016
BEOGRAD - Orešković čestitao Vučiću. Predsednik Vlade Hrvatske Tihomir Orešković čestitao je danas premijeru i lideru SNS Aleksandru Vučiću na izbornoj pobedi, saopšteno je iz Vlade Srbije. Orešković je, kako se navodi, Vučiću uputio pismo… »

SSSS: Nema prvomajskih protesta, ali ostaje borba za prava radnika

RTV 25.04.2016
BEOGRAD - Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) saopštio je danas da za Međunarodni praznik rada, 1. maj, neće organizovati protestna okupljanja i šetnje jer tog dana pravoslavni vernici proslavljaju Uskrs, ali da će nastaviti borbu za prava… »

Joksimović: Pregovori o članstvu podsticaj za reforme

RTV 25.04.2016
Brisel - Pregovori o pristupanju Srbije EU su podsticaj za sprovođenje unutrašnjih reformi, rekla je ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović u intervjuu briselskom listu "Nju Jurop", istakavši da je u Srbiji postignut napredak… »

Stručnjaci: Vakcina je najbolja prevencija

RTV 25.04.2016
BEOGRAD - Donošenjem novog zakona o Zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, u Srbiji su stvoreni uslovi za uvođenje novih vakcina u kalendar imunizacije i unapređenje programa imunizacije, zaključeno je danas na skupu u Beogradu povodom Nedelje… »

Prihvatljiv, ali ne i očekivani rezultat

RTV 25.04.2016
NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je danas da je ta stranka na izborima postigla "prihvatljiv, ali ne i očekivani rezultat". "Kao što sam najavio, bilo je mnogo iznenađenja na ovim izborima. Liga je… »

Koncerti violončeliste Adriana Fazia

RTV 25.04.2016
Novi Sad - Italijanski violončelista Adriano Fazio, specijalista u izvođenju repertoara barokne epohe, prvi put gostuje u Srbiji i održaće dva koncerta sa ansamblom "Beogradski barok" pod imenom "Porpora i napolitanska ekstravagancija". Fazio će se… »

Bela kuća objavljuje podatake o 11. septembru?

RTV 25.04.2016
VAŠINGTON - Bela kuća bi trebalo da do juna odluči da li će objaviti delove poverljivog materijala iz izveštaja Komisije o napadima na SAD 11. septembra 2001. godine, rekao je u nedelju bivši američki senator Bob Grem, koji je kopredsedavao… »

Petrov: Srbija nije prošla katarzu

RTV 25.04.2016
ZAGREB - Potpredsednik hrvatske vlade i lider Mosta Božo Petrov izjavio je danas povodom ulaska radikala Vojislava Šešelja u parlament, da Srbija nije prošla katarzu kakvu je, po njegovom mišljenju, trebalo proći s obzirom na događanja 90-tih… »

Partije u Crnoj Gori za zajedničku državu sa Srbijom

RTV 25.04.2016
PODGORICA - Nova srpska demokratija (NOVA) i Demokratska narodna partija (DNP) saopštili su danas da se ne odriču ideje o zajedničkoj državi sa Srbijom i da su spremne da se bore za objedinjavanje dve države i dva naroda ukoliko se za to u… »

Tasovac: Izdavači Srbije treći u Evropi

RTV 25.04.2016
BEOGRAD - Bez finansijske podrške i progresivnih demokratskih ideja nema razvoja kulture i zato vas pozivam da sarađujete sa nama i da se prijavite za sredstva programa Kreativna Evropa, izjavio je danas u Beogradu ministar kulture i informisanja Srbije… »