Izvor: Studio B arhiva vesti 20.07.2016

MMF: Otišlo 20 miliona mladih – cela Mađarska i Češka

Studio B 20.07.2016
Gotovo 20 miliona uglavnom mladih i obrazovanih iz istočne Evrope, cifra koja odgovara broju stanovnika Češke i Mađarske zajedno, napustilo je svoje zemlje u prethodnih 25 godina vođeni boljim ekonomskim prilikama u razvijenijim zemljama, pokazalo je… »

Tači položio cveće na spomen ploču ubijenim žeteocima u Starom Gackom Beta

Studio B 20.07.2016
Predsednik Kosova Hašim Tači položio je danas cveće na spomen ploču u centru sela Staro Gacko povodom 17 godina od ubistva 14 žetelaca iz ovog mesta i istakao da takvi zločini ne smeju ostati nekažnjeni. „Svaki zločin treba otkriti i kazniti… »

Lajović u četvrtfinalu Kicbila Tanjug

Studio B 20.07.2016
Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u četvrtfinale turnira u Kicbilu, pošto je danas u drugom kolu savladao Nemca Mišu Zvereva 6:4, 6:4. Meč je trajao 75 minuta, a Lajović sada u međusobnom skoru vodi 2:1. Njegov rival u četvrtfinalu biće… »

Veliki potencijal za inteziviranje saradnje Srbije i UAE Tanjug

Studio B 20.07.2016
Postoji veliki potencijal za intenziviranje vojno-ekonomske i naučno-tehničke saradnje Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), ali i za saradnju obaveštajnih i bezbednosnih službi, posebno imajući u vidu aktuelni problem terorizma u svetu… »

Sistemsko održavanje solarnih punjača uz pomoć Grada Beograda Beoinfo

Studio B 20.07.2016
Član Gradskog veća Dragomir Petronijević i direktor JKP „Javno osvetljenje” Aleksandar Cincar Poposki obišli su danas firmu „Strawberry energy” u Naučno-tehnološkom parku „Zvezdara” kako bi pronašli sistemsko rešenje za održavanje… »

Posle 122 godine OŠ „Vojvoda Stepa” dobija kabinetsku nastavu i fiskulturnu salu

Studio B 20.07.2016
U toku su radovi na izgradnji fiskulturne sale i 13 kabineta u OŠ „Vojvoda Stepa” u Kumodražu, tako da će, posle 122 godine, đaci ove škole dobiti moderne uslove za obrazovanje. Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas OŠ „Vojvoda… »

Radovi u Muzičkoj školi „Davorin Jenko” Beoinfo

Studio B 20.07.2016
Predsednik gradske opštine Rakovica Vladan Kocić i pomoćnica sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Elena Bilić, zajedno sa direktorkom Muzičke škole „Davorin Jenko” Slađanom Šegavčić obišli su danas radove na tekućem održavanju u toj… »

Besplatni očni pregledi u DZ „Savski venac” Beoinfo

Studio B 20.07.2016
Na inicijativu predsednice Saveta za rodnu ravnopravnost Grada Beograda Irene Vujović, u subotu, 23. jula, u Domu zdravlja „Savski venac” (Pasterova 1, 1. sprat, ambulanta 216), od 9 do 17 časova biće organizovani preventivni očni pregledi. Svim… »

Uprava carina: Skener otkrio ilegalne migrante na Batrovcima Tanjug

Studio B 20.07.2016
Carinici su tokom protekle nedelje na graničnim prelazima Batrovci i Šid otkrili osam ilegalnih migranata, saopštila je Uprava carina. Na graničnom prelazu Batrovci je juče, prilikom izlazne kontrole turski kamion, koji je bio na putu za Nemačku… »

Obustavljen saobraćaj na Ibarskoj magistrali između Kraljeva i Raške Beta

Studio B 20.07.2016
JP „Putevi Srbije“ saopštilo je danas da je zbog saobraćajne nesreće obustavljen saobraćaj na Ibarskoj magistrali, kod mesta Ušće, između Kraljeva i Raške. JP „Putevi Srbije“ apelovalo je na sve učesnike u saobraćaju da poštuju… »