Izvor: Blic/Svet arhiva vesti 19.08.2016

Meksička policija optužena za 22 ubistva u jednoj akciji

Blic 19.08.2016
Meksički vladin sektor za zaštitu ljudskih prava optužio je danas meksičku policiju za ubistvo 22 ljudi prilkom prošlogodišnjeg napada na narko kartel. Jedan policajac i 42 osumnjičenih za pripadnost narko kartelu ubijeno je na ranču u državi… »

SAD: platile Iranu 400 miliona dolara za otkup talaca

Blic 19.08.2016
Administracija američkog predsednika Baraka Obame objavila je danas da su SAD platile 400 miliona dolara u kešu Iranu, pre par meseci, kako bi oslobodili grupu američkih zatvorenika. Ovo je prvi put da SAD otvoreno govoro i tom događaju, koje su… »

Zvanično predložena zabrana burke u Nemačkoj

Blic 19.08.2016
Konzervativni ministri unutrašnjih poslova nemačkih regiona predložili su danas zabranu nošenja burke i drugih velova za pokrivanje lica, u školama, sudovima, tokom vožnje i u drugim situacijama. Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de… »

Misterija nooskopa: Putinov šef kabineta zna za spravu koja skenira ljudske odnose i pare

Blic 19.08.2016
Novi šef kabineta ruskog predsednika Vladimira Putina, Anton Vaino, predstavlja misteriju za javnost, budući da nije davao intervjue, a o njegovoj biografiji je malo toga poznato osim rada i konstantnog napredovanju u Kremlju, prenose danas mediji. Pre… »

Ft: Gasprom sam pokreće Severni tok 2

Blic 19.08.2016
Ruska gasna kompanija Gasprom je najavila da će sopstvenim sredstvima izgraditi novi gasovod od Rusije do Nemačke, u vrednosti od 11 milijardi dolara, nakon što je, pod pritiskom Poljske, došlo do raspada mešovitog preduzeća koje je trebalo da radi… »

Nastavak privođenja zbog puča: Turska: Nalog za hapšenje 84 akademika

Blic 19.08.2016
Turski tužioci izdali su naloge za hapšenje 84 akadamika zbog sumnje za povezanost sa muslimanskim propovednikom Fetulahom Gulenom, koji se nalazi u izgnanstvu u SAD-u, a kojeg turske vlasti smatraju odgovornim za organizovanje neuspelog puča, rpenosi… »

Ko je kriv za smrt: 5.000 ljudi? UN se pozivaju na imunitet u slučaju epidemije kolere na Haitiju

Blic 19.08.2016
Savezni Apelelacioni sud u SAD potvrdio je danas imunitet UN od tužbi da su njihove mirovne snage odgovorne za epidemiju kolere na Haitiju i preko 5.000 žrtava. Sud je presudio u četvrtak uveče da su tužbe protiv UN neosnovane. "Razmatrali smo sve… »

Panika u Rusiji: Policija u kući džihadiste pronašla arsenal oružja i zakletvu ISIS-u

Blic 19.08.2016
U ruskom gradu Samara uhapšen je muškarac osumnjičen da je planirao teroristilčki napad. Osumnjičeni, koji je identifikovan kao 34-godišnji iz srednje Azije, uhapšen je u specijalnoj operaciji u distriktu Leninski u Samari. Tokom racije na kuću… »

Pet povređenih u napadu na istoku Turske

Blic 19.08.2016
Pet osoba, među kojima četiri vojnika i jedan civil, povređeno je danas u eksploziji bombe na jednom putu u istočnom delu Turske, javila je državna agencija Anadolija. Van #Özalp karayolu Memedik mevkiinde askeri zırhlı aracın geçişi… »

Grčka ne odustaje od zahteva za ratnu odštetu od Nemačke

Blic 19.08.2016
Nemačka vlada je odbacila danas najnoviji zahtev Grčke za ratnu odštetu zbog nacističke okupacije u Drugom svetskom ratu. Portparol nemačke vlade Sstefan Zajbert poručio je da je "situacija potpuno jasna", kao i da je "Berlin više puta saopštio… »