Izvor: Blic/Svet arhiva vesti 19.08.2016

Bizarna misterija trese englesku: Policija utvrđuje odakle tri stopala oko turističkog gradića

Blic 19.08.2016
Tri ljudska stopala nađena su na jugozapadu Engleske za šest meseci, a britanska policija istražuje kako su tu dospela i čija su bila. Police are searching a park near where three severed human feet have been found this year https://t.co/FpMixvRrYI… »

DoeV: Kazniti isticanje ustaških simbola u Blajburgu

Blic 18.08.2016
Dokumentacioni arhiv austrijskog otpora (DoeV), institucija koja se bori protiv veličanja Trećeg rajha, kao i udruženja pripadnika pokreta otpora i žrtava nacističkog režima, zatražili su da se zabrani i kazni isticanje ustaških simbola u… »

De Mezijer: Pohvale Turskoj u borbi protiv terorizma

Blic 18.08.2016
Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer pohvalio je danas Tursku na "odličnoj saradnji" u borbi protiv terorizma. Rojters podseća da je De Mezijer u sredu rekao da ne žali zbog curenja izveštaja nemačke vlade u kojem se tvrdi da je… »

Ruski vegas: Medvedev potpisao ukaz o osnivanju kockarske zone u Sočiju

Blic 19.08.2016
Ruski premijer Dmitrij Medvedev je potpisao ukaz o osnivanju kockarske zone "Krasnaja Poljana" u Sočiju. Kockarska zona će se prostirati na površini od 165.000 kvadratnih metara, na kojoj su ranije izgrađeni objekti za održavanje Zimskih olimpijskih… »

Maduro: U odnosu na mene, Erdogan je "mala beba"

Blic 19.08.2016
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je danas da bi čistke, koje sprovodi turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nakon propalog pokušaja vojnog puča u toj zemlji, izgledale kao "dečija igra" u odnosu na akcije, koje bi on preduzeo kada bi… »

Užas u Francuskoj: Uzviknuo "Alahu akbar" pa izbo rabina

Blic 19.08.2016
U severu Francuske u Strazburu oko 11. sati jutros nepoznati muškarac izbo je nožem rabina. Kako pišu lokalni mediji, napadač, koji je rabinu naneo lakše povrede, vikao je "Alahu Akbar". #Strasbourg > L'attaque a eu lieu en pleine rue. L'agresseur a… »

Privedeno 29 bankarskih inspektora u Turskoj

Blic 19.08.2016
Turske vlasti privele su danas 29 inspektora iz bankarske regulatorne agencije BDDK zbog "neregularnih inspekcija", javila je stanica CNN. Turske vlasti privele su oko 40.000 ljudi tokom istrage posle pokušaja vojnog udara 15. jula. Oko polovine… »

"Suočeni smo sa podmuklim Trećim svetskim ratom"

Blic 19.08.2016
Bivši austrijski vicekancelar Erhard Busek izjavio je u četrvtak da je svet suočen sa podmuklim Trećim svetskim ratom, apelujući na političare da konačno spoznaju stanje. The Hon. Erhard Busek, Former Vice Chancellor of Austria at The Annual… »

Kijev: Otkriveni ruski špijunski sistemi

Blic 19.08.2016
Pogranična služba Ukrajine izjavila je da je otkrila tri ruska špijunska kompleksa, nedaleko od granice dve zemlje. "Oni su raspoređeni nasuprot pograničnih jedinica u Harkovskoj oblasti, oko 2,5 kilometara od granice. Ukupno su otkrivena tri takva… »

Šef turske diplomatije u iznendadnoj poseti Teheranu

Blic 19.08.2016
Šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu, čija zemlja podržava sirijske pobunjenike, boravio je u iznenadnoj poseti Iranu, čije vlasti podržavaju sirijskog predsednika Bašara el Asada, saopšteno je danas u Teheranu. Čavošoglu je u četvrtak… »