Izvor: Blic/Svet arhiva vesti 19.08.2016

Okončana uzbuna u studentskom kampusu u SAD

Blic 19.08.2016
Univerzitet u Indijani obavestio je studente da više nema opasnosti u kampusu u Blumingtonu i da mogu da se vrate normalnim aktivnostima, ali da budu oprezni. Uprava fakulteta upozorila je ranije danas studente da se u blizini njihovog studentskog… »

Hilari Klinton sa šefovima policije: Težak i važan posao je pred nama

Blic 19.08.2016
Kandidat demokrata na predsedničkim izborima u SAD Hilari Klinton razgovarala je u Njujorku sa šefovima policijskih odseka o bezbednosnim izazovima s kojima se policija suočava u gradovima širom zemlje. Brojni nedavni incidenti istakli su zategnute… »

Obamina administracija odustaje od privatnih zatvora

Blic 19.08.2016
Ministarstvo pravde SAD najavilo je da će postepeno prekinuti saradnju s privatnim zatvorima, pošto je nedavna provera pokazala da u njima ima više problema s bezbednošću, nego u državnim zatvorima. Zamenica američkog državnog tužioca Sali Jejts… »

De Mistura spreman na saradnju sa Rusijom oko primirja

Blic 18.08.2016
Specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura rekao je danas da će sarađivati sa Rusijom na razradi detalja o planiranom humanitarnom primirju od 48 sati u gradu Alepu, kako bi se civilima što pre dostavila humanitarna pomoć. Ranije danas, ruska… »

Turci upozoravaju: Ne idite u Švedsku, tamo ima najviše silovatelja

Blic 19.08.2016
Na međunarodnom aerodromu "Ataturk" u Istanbulu osvanuo je bilbord u kojem se putnici upozoravaju da ne odlaze u Švedsku jer ta zemlja, kako se tvrdi, ima najvišu stopu silovanja na svetu. "Upozorenje za putovanje! Da li znate da Švedska ima najvišu… »

Francuska: Zaplenjeno 2.000 mrtvih morskih konjića

Blic 19.08.2016
Francuski carinici zaplenili su oko 2.000 sasušenih morskih konjića u nekoliko poštanskih paketa poslatih iz Gvineje i Vijetnama, saopštila je danas francuska carina. Ugrožena stvorenja su pronađena u plastičnim kesama u pošti na obodu Pariza… »

Južnoafrička Republika: U prevrtanju vojnog autobusa poginulo 11 osoba

Blic 19.08.2016
Najmanje 11 južnoafričkih vojnika danas je poginulo, a 31 povređen u udesu autobusa koji ih je prevozio, saopštili su zvaničnici. #Goldengate Military bus-crash leaves 10 dead, 2 critical.Bus rolled down embankment.Cause of collision unknown. EMS… »

Karma uzvraća udarac: Svešetnik tvrdio da bog nepogodama kažnjava gejeve, a onda mu je poplava odnela kuću

Blic 19.08.2016
Obilne poplave uništila su kuću hršćanskog propovednika koji je tvrdio da bog šalje prirodne nepogode kako bi kaznio homoseksualce, piše Independent. Predsednik kontroverzne hršćanske grupacije "Family Research Council", Toni Perkins, rekao je da… »

Evakuisane kancelarije Bi-Bi-Sija u Londonu

Blic 19.08.2016
Kancelarije britanskog emitera Bi-Bi-Sija u zapadnom dijelu Londona evakuisane su i policija pretražuje prostorije zbog bezbednosne prijetnje. Vozovi metroa ne zaustavljaju se na stanici u tom delu grada dok policija proverava "bezbednosni incident"… »

Melburn proglašen za najugodniji grad za život u svetu

Blic 18.08.2016
Po kvalitetu života australijski grad Melburn je ššestu godinu zaredom proglašen za najugodniji grad za žživot u svetu, dok je na drugom mestu Beč, pokazuje tradicionalna analiza koju je sačinio Economist Intelligence Unit (EIU) iz Londona… »