Izvor: Blic/Svet arhiva vesti 19.08.2016

Mi smo gosti Angele Merkel: Migranti u Nemačkoj odbijaju da rade

Blic 19.08.2016
Migranti smešetni u gradu Valdenburg na istoku Nemačke odbijaju da rade jer su, kako kažu, gosti Angele Merkel. Sa druge strane, gradonačelnik Valdenburga Bernd Polers optužuje azilante da su odbijanjem ponuđenih poslova zloupotrebili gostoprismtvo… »

Tramp emitovao svoj prvi reklamni tv spot: Hilari je kriva za nerede i ilegalnu imigraciju

Blic 19.08.2016
Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp emitovao je danas svoju prvu televizijsku reklamu, u kojoj demokratsku rivalku Hilari Klinton povezuje s neredima i ilegalnom imigracijom. "U Americi Hilari Klinton, sistem ostaje protiv svih… »

Irački avioni uništili kolonu cisterni sa naftom id

Blic 18.08.2016
Ratno vazduhoplovstvo Iraka bombardovalo je kolonu od 30 cisterni sa naftom terorističke organizacije Islamska država i potpuno je uništio, javila je iračka televizija El Sumerija. Cisterne su se kretale u unutraššnjosti iračke provincije Niniva… »

Panika u velikoj Britaniji: Evakuisan deo aerodroma u Mančesteru zbog lažne uzbune

Blic 18.08.2016
Terminal 2 aerodroma u Mančesteru evakuisan je nakon što je osoblje pronašlo sumnjivu torbu, međutim, kako se ispostavilo, sve je u redu i najavljeno je vraćanje terminala u funkciju. Possible bomb at Manchester airport evacuation @BBCNews… »

Korisnici torenta u neverici: Kako je pao jedan od najmoćnijih pirata na svetu

Blic 19.08.2016
Neverovatno prosta greška srušila je jedan od najmoćniijh pirata na svetu. Policija je uspela da zatvori jedan od najpopularnijih torent sajtova i to sve zahvaljujući neverovatnoj greški njegovog tvorca. Artem Vaulin (30) je osoba koja stoji iza "… »

SAD: angažovala lovce nakon što su sirijske snage bombardovale američke vojnike

Blic 19.08.2016
Koalicija pod vođstvom SAD poslala je lovce prema gradu Hasakahu u Siriji kao upozorenje nakon što su sirijski SU-24 bombardovali specijalne snaga, koje su bili sa kurdskim militantima, odnosno SDF-om. - Dva sirijska SU-24 udarila su po kurdskim… »

Gorbačov: Amerikanci isporučuju demokratiju kao instant kafu

Blic 19.08.2016
Prvi predsednik Sovjetskog Saveza Mihail Gorbačov je uoči 25-godišnjice puča izjavio da Zapad 1991. godine nije preduzeo ozbiljne korake za promovisanje reformi u SSSR-u, jer nije želeo da Sovjetski Savez postane moćna demokratska država. - Takav… »

U: Francuskoj sve manji broj stranih turista

Blic 19.08.2016
Broj stranih turista u Francuskoj značajno je opao u drugom kvartalu ove godine, najnoviji su podaci Vlade. Posmatrani period obilježili su ulični protesti, štrajkovi i loše vremenske prilike. Broj noćenja stranih turista u Francuskoj pao je za 8,5… »

Dve sirijske devojčice poginule u brodolomu kod Libije

Blic 19.08.2016
Šest osoba, među kojima su dve devojčice iz Sirije, utopilo se kada se u blizini libijske obale, na putu do Evrope, prevrnuo drveni čamac sa izbeglicama, saopštila je danas humanitarna spasilačka grupa MOAS. Death in Mediterranean: 2 Syrian Children… »

Nigerija: U pokušaju bega ubijeno najmanje 10 zatvorenika

Blic 19.08.2016
Najmanje 10 zatvorenika i jedan policajac ubijeni su u pokušaju bega iz zatvora na jugoistoku Nigerija, iako je policija saopštila da je samo pucala u vazduh, rekli su zatvorski radnici. Lokalne novine pišu da je jedan zatvorenik razoružao stražara i… »