Izvor: Blic/Svet arhiva vesti 19.08.2016

Rahoj potpisao dogovor o formiranju vlade

Blic 19.08.2016
Premijer Španije Marijano Rahoj potpisao je danas dogovor o formiranju nove vlade sa liderom opozicione partije Sjudadanos (Građani) Albertom Riverom. Rahoj je juče prihvatio paket od šest uslova kojima je Sjudadanos uslovljavao pregovore, među njima… »

Poljoprivreda: Na sajmu u Oregonu prvi put marihuana

Blic 19.08.2016
Desetak biljaka marihuane biće prikazano na Državnom sajmu Oregona sledećeg petka, što će biti prvi takav događaj u SAD. To predstavljanje mladih biljaka približiće uzgoj marihuane klasičnoj poljoprivredi, za manje od godinu dana od kada su… »

Orban: Predstoji cunami referenduma

Blic 19.08.2016
Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da će još najmanje tri evropske države - Češka, Poljska i Slovačka - pratiti primjer Budimpešte u nastojanju da odbaci kvote za obavezan prijem migranata. - Ukoliko referendum u Mađarskoj u oktobru bude… »

Grčka obalska straža spasila nekoliko desetina migranata

Blic 19.08.2016
Grčka obalska straža je spasila nekoliko desetina migranata nakon što se njihov čamac nasukao na pusto ostrvo u blizini jugozapadne obale. Oko 70 ljudi nalazilo se u čamcu koji se nasukao noćas na malo ostrvo Sapijenca, kod jugozapadnog vrha… »

Turska napušta NATO? Amerika počela premeštanje nuklearnog oružja blizu Srbije

Blic 19.08.2016
SAD su počele da premeštaju nuklearno oružje iz Turske u Rumuniju zbog pogoršanja odnosa između Vašingtona i Ankare. Prema različitim podacima, od 20 do 50 jedinica taktičkog nuklearnog oružja SAD prebacuju iz Indžirlika u bazu Deveselu, pišu… »

Sijarto uskoro u Ankari priprema Orbanovu posetu

Blic 19.08.2016
Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto posetiće u utorak Ankaru, u okviru priprema za posetu premijera Viktora Orbana Turskoj, objavio je portal Origo, a potvrdilo ministarstvo spoljnih poslova. Sijarto će biti prvi visoki evropski zvaničnik… »

Rusija odbacuje optužbe za napade u kojima je povređen dečak iz Sirije

Blic 19.08.2016
Rusko Ministarstvo odbrane odbacilo je danas odgovornost za napad na pregrađe Alepa u kojem je povređen dečak čije su fotografije uznemirile javnost. Fotografija na kojoj Omran Dakneš mirmo sedi u kolima hitne pomoći obliven krvlju i prašinom i… »

Kalašnjikov otvorio prodavnicu suvenira na Šeremetjevu

Blic 19.08.2016
Ruski proizvođač oružja Kalašnjikov otvorio je na moskovskom aerodromu Šeremetjevu prodavnicu suvenira u kojoj će se prodavati replike svoje najpoznatije puške AK-47. Kalashnikov gunmaker opens store at Moscow's largest airport… »

Predsednička kampanja u SAD-u na meti ruskih hakera?

Blic 19.08.2016
Komjuterski sistem Donalda Trampa, Republikanske partije kao i kompjuterska mreža Demokratske partije, našle su se na meti napada hakera. Najmanje jednom članu Trampovog osoblja je hakovan imejl nakon čega su sa njegove adrese poslate zlonamerne… »

Snažan potres na jugu Atlantika

Blic 19.08.2016
Nemački Istraživački centar za geonauke (GFZ) saopštio je danas da je zemljotres jačine 7,32 stepena Rihterove skale potresao oblast u južnom delu Atlantika. U saopštenju GFZ, čije je sedište u Potsdamu, navodi se da je potres bio u regionu… »