Izvor: Kurir arhiva vesti 21.09.2016

Vašington Post: Rusija se Srbiji predstavlja kao stariji brat i prodaje priču da je poštuje

Kurir 21.09.2016
VAŠINGTON - Obaveštajne kampanje koje Rusija vodi na Balkanu u proteklih osam godina, od jednostranog proglašenja kosovske nezavisnosti, deo su strategije stvaranja mišljenja o Rusiji kao velikoj sili i moćnom savezniku, kroz minimalna ulaganja u… »

Ministarka Brnabić: 19.500 zaposlenih manje u državnoj upravi i lokalu

Kurir 21.09.2016
BEOGRAD - U poslednje dve godine broj zaposlenih u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi smanjen je za ukupno 19.500, a u 2017. biće odlučeno gde će se nastaviti sa otpuštanjem, a gde će moći da dođe i do zapošljavanja, izjavila je danas… »

Tragedija u Subotici: Devojčica (7) pala sa terase i poginula

Kurir 21.09.2016
SUBOTICA - Devojčica (7) pala sa terase i ostala na mestu mrtva. U Subotici nezapamćena tragedija. Devojčica od sedam godina pala je sa terase zgrade u kojoj živi. Ona se najverovatnije igrala na terasi kada se neoprezno nagla i pala.… »

Po jutru se dan poznaje: U Srbiji danas sveže, popodne više sunca

Kurir 21.09.2016
U Srbiji će danas ujutro biti sveže, mestimicno s maglom i niskom oblačnošću. Pre podne će biti umereno do potpuno oblačno, na jugu i istoku ponegde sa slabom, kratkotrajnom kišom. Posle podne postepeno smanjenje oblacnosti, saopštio je… »

Predsedništvo DSS: Potvrđen ostanak u svim koalicijama na lokalu

Kurir 21.09.2016
BEOGRAD - Predsedništvo Demokratske stranke Srbije (DSS) predložilo je Glavnom odboru da ta stranka učestvuje na izborima predsednika Srbije sa svojim kandidatom, ukoliko ne bude postignut dogovor o zajedničkom kandidatu nacionalne opozicije… »

Nenad Popović: Srbija da zaštiti interese Republike Srpske

Kurir 21.09.2016
BEOGRAD - Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović ocenio je da Srbija sve svoje potencijale mora hitno da stavi u funkciju odbrane Republike Srpske kao i da stavi do znanja da će, kao garant Dejtonskog sporazuma, "po svaku cenu zaštititi… »

(Video) Duterte pokazao srednji prst EU: Vi ste licemeri čiji su preci ubili hiljade drugih naroda!

Kurir 21.09.2016
Filipinski predsednik Rodrigo Duterte je na osudu koju mu je uputio Evropski parlament zbog "aktuelnog talasa vansudskih pogubljenja i ubistava na Filipinima" odgovorio psovkama i vulgarnim gestom. "Vi to činite kako biste pokajali svoje grehe", kazao je… »

Brnabićeva: Fiskalni računi zidaju domove zdravlja i vrtiće

Kurir 21.09.2016
BEOGRAD - Ukoliko bi svi izdavali fiskalne račune, svaka jedinica lokalne samouprave mogla bi da dobije nov dom zdravlja ili vrtić, izjavila je danas ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić. Brnabić je, odgovarajući na pitanje… »

Kolinda protiv referenduma u republici srpskoj: To je u suprotnosti sa Dejtonskim sporazumom

Kurir 21.09.2016
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u Njujorku da je referendum o danu Republike Srpske (RS) najavljen za 25. septembar u suprotnosti s Dejtonskim sporazumom i nada se da neće biti sproveden. "Mogući referendum je u suprotnosti s… »

Vozači, oprez: Nesmetano odvijanje saobraćaja, ali prilagodite brzinu zbog magle

Kurir 21.09.2016
Umereno oblačno vreme, ali bez padavina omogućava nesmetano odvijanje saobraćaja, po suvim kolovozima i uglavnom uz dobru vidljivost, saopštio je AMSS. Na putevima koji vode ka Kopaoniku, na prevojima preko Crnog Vrh, kao i na području Požege magla… »