Nauka & Tehnologija arhiva vesti 05.10.2016

Fiksna telefonija nove generacije

Mondo 05.10.2016
Iskoristite popust i uživajte u kvalitetnoj fiksnoj vezi za samo 1 dinar i besplatnim dodatnim uslugama. Olakšajte komunikaciju sa voljenima i ujedno obezbedite potpuni komfor u vašem domu uz mts fiksnu liniju nove generacije(BBTF). Trošak uvođenja… »

Građanima dostupni svi zakoni i na mobilnim telefonima

Studio B 05.10.2016
Službeni glasnik saopštio je danas da je pustio u rad novu verziju Pravno – informacionog sistema Republike Srbije. Službeni glasnik saopštio je danas da je pustio u rad novu verziju Pravno – informacionog sistema Republike Srbije (… »

Ovo je jedini srpski tim koji je predstavljen u novoj NBA 2K17 igri (video)

Srbija danas 05.10.2016
Šampion Srbije i ABA lige u NBA 2K17 igri. U igri NBA 2K17 prvi put naći će se sve ekipe Evrolige, među njima i naša Crvena zvezda MTS. Pored timova koji su pred vama naći će sei pet timova koji će igrati Evrokup. NBA 2K17 lista timova iz Evrope… »

Ništa dok Google ne uzme stvar u svoje ruke!

PC Press 05.10.2016
Do sada nas je Google navikao da jednom u godinu do dve dana predstavi novi Nexus telefon, izrađen u saradnji sa nekim od velikih proizvođača. Nexus linija nikada nije spadala u sam vrh i uvek je sa sobom nosila određeni vid kompromisa, ali je isto… »

Tri naučnika dele Nobelovu nagradu za fiziku

RTS 05.10.2016
Dejvid Toules, Dankan Holdejn i Majkl Kostelric baveći se radovima na egzotičnim stanjima materije otvorili su nove mogućnosti za razvoj kvantnih kompjuterskih i drugih revolucionarnih tehnologija. Kako navode svi svetski mediji, pomenutom triju… »

Transformacije modernog doba

PC Press 05.10.2016
Nakon definisanja najbitnijih smernica i finesa u junu ove godine, danas je Kompanija Telekom Srbija potpisala višegodišnji Ugovor sa kompanijom Huawei, koji podrazumeva nabavku opreme, usluga i radova od te kompanije, u cilju modernizacije fiksne… »

Srpski programeri žele da uzdrmaju američku transportnu industriju — OpenLimo pomaže svima da budu kao Uber

StartIt 05.10.2016
Grupa iskusnih programera iz Srbije pokreće platformu koja pomaže prevoznicima da osavremene svoje poslovanje i dopru do klijenata na način na koji to radi Uber. Transportna industrija u Americi je izuzetno velika — 10.000 prevoznih kompanija, a… »

U inat monopolu farmaceutske kompanije — Biohakeri stvorili lek koji spašava za manje od ⅓ prodajne cene

StartIt 05.10.2016
Sa cenom od $150, EpiPen je nepriuštiv mnogima. BiohakerI ovo žele da promene. EpiPen je adrenalinska injekcija sa kojom su verovatno upoznati svi koji boluju od astme ili razvijaju teške alergijske reakcije na hranu i ubod insekta. Ovo je sprava koja… »

Daryl Clewlow – novi art direktor Nordeusa

Personal magazin 05.10.2016
U nastojanju da unapredi vizuelni kvalitet svojih igara , kompanija Nordeus ojačala je svoj tim angažujući jednog od ključnih ljudi iz ove oblasti, Daryla Clewlowa. On je u kompaniju prešao iz londonskog gejm studija Natural Motion i zadužen je za… »

mts i organizacija SEE ICT zajednički za ubrzanje domaćeg preduzetništva u IKT

Personal magazin 05.10.2016
Telekom Srbija podržaće tehnološko preduzetništvo pokretanjem programa „mts startap ubrzanje“ koji predviđa mentorsku podršku i novčanu nagradu od 20.000 evra za 3 izabrana startapa. Kompanija ovaj program pokreće u saradnji sa neprofitnim… »