Nauka & Tehnologija arhiva vesti 05.10.2016

Google potvrdio: nema planova za buduće Nexus uređaje

Benchmark 05.10.2016
Nakon jučerašnjeg Google-ovog dana u kome smo mogli videti Pixel telefone i proizvode sa podrškom za Google Assistant, nije iznenađenje informacija da smo videli poslednje Nexus proizvode ove godine. Google je potvrdio da kompanija nema planova za… »

Uz Assistant, Google sve više liči na Apple

Benchmark 05.10.2016
Google je možda konačno preuzeo potpunu kontrolu nad svojim hardverom sa Pixel telefonima, ali se kompanija i dalje fokusira na softver. Google Assistant baziran na veštačkoj inteligenciji je integralni deo telefona, Allo aplikacija za razmenu poruka… »

Nećete nikad pogoditi koliko Pokemon Go donosi para

Blic 05.10.2016
Pokemon Go, mobilni hit koji je pre par meseci apsolutno zaludeo čitavu planetu, i dalje zarađuje prilično velike pare, bez obzira na očekivani pad popularnosti. Kako prenosi Games Industry, poslednje istraživanje koje je sprovela analitička firma… »

Partnerstvo za etički razvoj veštačke inteligencije

Politika 05.10.2016
„Gugl”, „Fejsbuk”, „Amazon”, Aj-Bi-Em i „Majkrosoft” udruženim snagama uspostaviće etičke standarde za razvoj nove ere kognitivnog računarstva. Veštačka inteligencija je nekima već deo svakodnevice. Korisnicima usluga „Amazona”… »

Google u znaku stogodišnjice Transsibirske železnice

N1 Info 05.10.2016
Internet pretraživač Gugl danas je animaciju na svojoj ulaznoj strani posvetio stogodišnjici Transsibirske železnice. Najduža pruga na svetu je završena i predata na upotrebu 1916, a građena je gotovo četvrt veka, od 1891. godine. Njena dužina je… »

Facebook Messenger end-to-end šifrovanje stiglo do svih korisnika

Benchmark 05.10.2016
Najpopularniji unakrsno-platfomrski servis za razmenu poruka nudi end-to-end šifrovanje kako bi uverili korisnike da će njihove konverzacije biti prenete sigurno i bezbedno. Potreba da se korisnicima osigura ova funkcija postala ja sve veća nakon što… »

Google Chromecast Ultra donosi 4K i HDR streaming

IT svet 05.10.2016
Google je uspeo da pretvori svoj ne tako skup streaming uređaj u nešto što je brzo i generalno veoma korisno. Do sada najbrži video streaming 1.8 puta brži od prethodnog modela. Zadivljujuća slika sa dubljim bojama, 4K Ultra HD & HDR. Takođe ima… »

Počinje Treći međunarodni festival saksofona u Srbiji

Nova energija 05.10.2016
Spremni smo za još jedan Belgrade SAXperience! Za četiri dana u šestnaest koncerata beogradskoj publici će se svojim umećem predstaviti vrhunski saksofonisti iz Francuske, Italije, Amerike Austrije, Rusije i Srbije i na spektakularan način… »

Ovakve žene i dalje se smatraju promiskuitetnim

Radio 021 05.10.2016
Najnovije istraživanje došlo je do zaključka kakve žene se danas smatraju promiskuitetnijim i slobodnijim. Anketa je sprovedena na univerzitetu u Teksasu, a rezultati su otkrili da se žene sa tetovažama i dalje smatraju promiskuitetnijim od ostalih… »

Ovaj telefon će iPhone oterati u penziju

Blic 05.10.2016
Sinoć su predstavljani najnoviji Google Pixel telefoni koji će napasti najpopularnije telefone na svetu. Novi uređaji nose naziv Google Pixel i Google Pixel XL, a prvo što ćete primetiti jeste kako su dizajnerski ne samo slični modernom Apple… »