Nauka & Tehnologija arhiva vesti 05.10.2016

Kaspersky Lab objavio novi alat za dešifrovanje fajlova pogođenih Polyglot ransomware virusom

Personal magazin 05.10.2016
Korisnici koji su osetili negativne posledice Polyglot ransomware virusa, poznatijeg i kao MarsJoke, sada mogu da povrate svoje fajlove zahvaljujući alatu za dešifrovanje koji su razvili stručnjaci iz kompanije Kaspersky Lab. Polyglot trojan virus je… »

Samsung predstavio najnoviju tehnologiju za praćenje zdravlja zena

Personal magazin 05.10.2016
Samsung Medison, globalna kompanija koja se bavi medicinskom opremom u kompaniji Samsung, predstavila je na 26. Svetskom kongresu o ultrazvuku u akušerstvu i ginekologiji u Rimu sveobuhvatno dijagnostičko rešenje za žene – od planiranja porodice do… »

Prva „Eplova” akademija otvara se u Napulju

Politika 05.10.2016
Dvesta studenata od danas besplatno uče programiranje aplikacija za „ajfon” i „ajped” u učionicama koje je do detalja dizajnirala kompanija Tima Kuka. San Đovani a Tedučio, oronulo predgrađe Napulja, sušta je suprotnost američkoj… »

LVLUP u grupi B LAN finala WESG Europe

B92 05.10.2016
Objavljene su grupe za završni evropski LAN turnir, kojim će se odlučiti putnici za veliko finale u Kini. Organizator Starladder je objavio raspored timova po grupama za predstojeće LAN finale WESG Europe. 20 timova je raspoređeno u četiri grupe, i… »

Prezentacija programa za podršku preduzetnicima u Američkom kutku

Radio 021 05.10.2016
Predstavnici Impact Hub-a iz Beograda predstaviće program za podršku preduzetnicima "Kick" u četvrtak, 6. oktobra, u Američkom kutku. "Kick" je deo programa "Launchpad" kojeg Impact Hub primenjuje u saradnji sa Spring univerzitetom iz Vankuvera. Cilj… »

Čuveni teniser pobesneo zbog Counter Strike poraza

Mondo 05.10.2016
Ovaj čovek baš ne ume da gubi, pogledajte ;). Foto: Guliver/Getty images/Vince Caligiuri Temperature u Melburnu u vreme odigravanja turnira su izuzetno visoke, zbog čega i igrači i navijači koriste razne načine da se rashlade Najbolji poljski… »

Nobel za mir: Ruski aktivisti favoriti umesto Kolumbije

RTV 05.10.2016
BEOGRAD - Nobelova nagrada za mir biće dodeljena u petak 7. oktobra u Stokholmu. U neočekivanom spletu okolnosti sada najveće šanse za priznanje imaju ruski aktivisti za ljudska prava i pregovarači iranskog nuklearnog sporazuma. Oni su izbili u prvi… »

Telekom Srbija i Huawei predstavili projekat All-IP transformacije

Benchmark 05.10.2016
PR saopštenje Kompanija Telekom Srbija potpisala je višegodišnji Ugovor sa kompanijom Huawei, koji podrazumeva nabavku opreme, usluga i radova od te kompanije, u cilju modernizacije fiksne mreže Telekoma Srbija. Ovim ugovorom Telekom Srbija investira… »

Na Geekbenchu primećen Apple A10X čipset

Benchmark 05.10.2016
Ove godine, nove Apple iPhone modele pokreće četvorojezgarni A10 Fusion čipset, što znači i da će naredna generacija iPad modela biti pokretana varijantom ovog čipa - najverovatnije A10X. Izgleda da je ovaj čipset upravo testiran na Geekbenchu… »

K0ja: Daćemo sve od sebe da ne ispadnemo “turisti”

B92 05.10.2016
Filip “K0ja” Kojić je u pauzama priprema sa svojim timom, odvojio vreme za intervju sa nama. Filipe, reci nam nešto o svojoj eSports karijeri? Počeo sam takmičarski da igram u Counter Strike 1.6 pre 7 godina. Tek od prošle godine sam… »