Nauka & Tehnologija arhiva vesti 05.10.2016

Google potvrdio Project Tango telefon, Lenovo Phab 2 Pro stiže u novembru

Benchmark 05.10.2016
Google je juče predstavio dva nova Android telefona, Pixel i Pixel XL, koji stižu za nekoliko nedelja. Pored toga, Google je potvrdio da će dugoočekivani Lenovo Phab 2 Pro, prvi komercijalni Project Tango telefon biti objavljen u novembru. Lenovo Phab… »

Google WiFi je prvi Google-ov ruter (video)

Benchmark 05.10.2016
Google je predstavio svoj WiFi ruter, jednostavnog naziva Google WiFi. Kompanija je u prošlosti već imala iskustva na polju rutera, jer je sa kompanijama TP-Link i Asus objavila nekoliko OnHub rutera, ali je novi Google WiFi dizajniran i prodaje se… »

Nobel za hemiju za razvoj molekularnih mašina

Al Jazeera 05.10.2016
U tehnološkom smislu, molekularni motor nalazi se u fazi u kojoj je električni motor bio 1830-ih godina. Ovogodišnji dobitnici Nobelove nagrade za hemiju su naučnik s Univerziteta u Strasbourgu Jean-Pierre Sauvage, naučnik s Univerziteta Northwestern… »

Predstavljeni Google Pixel i Pixel XL telefoni

Sandžak haber 05.10.2016
Nakon nekoliko nedelja glasina i nepotvrđenih informacija, a posebno poslednjih dana kada smo saznali gotovo sve o novim Google telefonima, kompanija je danas zvanično predstavila Pixel i Pixel XL modele. Oba telefona je proizvela kompanija HTC, mada… »

Intervju: TWB najprijatnije iznenađenje WGL EU lige!

B92 05.10.2016
The Wild Bunch je tim sastavljen pretežno od igrača iz Srbije koji se ove sezone po prvi put plasirao u Zlatnu seriju WGL EU lige i uspeo da prođe prvu fazu takmičenja da bi na kraju završio na sredini tabele. Kako su ušli u priču profesionalnog… »

Spasavanje podataka sa SSD‑a i mobilnih telefona

PC Press 05.10.2016
Popularnost SSD‑ova i mobilnih telefona kao da je došla preko noći, a kako stvari stoje, ti uređaji zadržaće eksponencijalan trend rasta i u narednoj deceniji. Pošto raste broj gigabajta koje je moguće uskladištiti, sve više korisnika po… »

Srbija dobija Zeleni fond: Zagađivači će finansirati projekte iz zaštite životne sredine!

Nova energija 05.10.2016
Srbija će od Nove godine dobiti Zeleni fond iz kog će se finansirati projekti iz zaštite životne sredine. Tako će nakon pet godina od gašenja Fonda za zaštitu životne sredine biti formiran novi, pod drugim imenom, ali i drugačijim načinom… »

Velikani Dote ove zime u Bostonu

B92 05.10.2016
Valve je objavio datume i destinaciju za sledeći veliki Dota2 turnir. Ove zime, najbolja Dota će se igrati u Americi. Poznati su datumi odigravanje Dota2 Boston Majora. Poslednji Valveov turnir u ovoj godini odigraće se od 7.-10. Decembra u Vang Teatru… »

Tri nedelje nakon objave, iOS 10 već na više uređaja nego iOS 9

Benchmark 05.10.2016
Svega tri nedelje nas dele od kako je Apple omogućio iOS 10 na uređajima, a kompanijin najnoviji operativni sistem je po učešću već prevazišao prethodnu iOS 9 verziju. Apple iOS 10 je sada instaliran na gotovo 60 procenata svih iOS uređaja, a… »

Activision potvrdio određene zahteve za Modern Warfare Remastered

Benchmark 05.10.2016
Pre nekoliko dana primećena su sitna slova na sajtu Activisiona koja se odnose na igranje igre Modern Warfare Remastered, prema kojima će gejmeri morati da imaju ubačen disk igre Infinite Warfare kako bi igrali remastered verziju stare igre. Možemo… »