Izvor: Press arhiva vesti 13.10.2016

Kakav nas svet očekuje za 500 godina?

Press 13.10.2016
“Ako stanovništvo bude nastavilo da raste onom stopom kojom to čini sada, za 500 godina na Zemlji će biti mesta tek toliko da svi mogu da stanu jedni pored drugih", kaže Nil Degras Tajson. Poznati američki astrofizičar Nil Degras Tajson otkrio je… »

Da li će SAD i Rusija uskoro zaratiti?

Press 13.10.2016
Teško je predvideti šta će Amerika da uradi u Siriji. Hoće li da bombarduje Asadove snage, ali ne „greškom“ već otvoreno? Hoće li, u tom slučaju, Rusija da zaštiti svoje „saveznike“ i direktno udari na SAD? Teško je predvideti šta će… »

U Nigeriji: Žene kroz ilegalnu erotsku književnost se čuju!

Press 13.10.2016
Razuzdane i pikantne priče o poligamiji, ljubavnim aferama i dečjim brakovima, veoma su osetljivo štivo za ovaj izrazito muslimanski region. Ipak, sve što se odštampa proda se ilegalno na nigerijskim prašnjavim pijacama. Na severu Nigerije, gde… »

Ura, ura, ura:40 miliona Rusa na vežbama civilne zaštite

Press 13.10.2016
Posmatrači povezuju ove vežbe sa jačanjem tenzija u odnosima između Rusije i SAD oko Sirije i drugih pitanja. U Rusiji će u vežbi civilne zaštite koju je pokrenulo ministarstvo za vanredne situacije širom zemlje učestvovati 40 miliona ljudi… »

Ispovest američkog marinca:Posramio sam mornaricu, sada snosim kaznu!

Press 13.10.2016
U prvom pojavljivanju pred medijima, Nartker je ponudio alternativnu verzuju događaja, od one koju je predstavila američka mornarica. FOTO ILUSTRACIJA: http://i.dailymail.co.uk/ Iako je dobio otkaz u američkoj mornarici, koja mu je prekinula veoma… »

U Italiji: Kako je mafija od sebe napravila biznis?

Press 13.10.2016
Kamora predstavlja labavu grupu od 158 bandi sa oko 500 članova u proseku i za kratko vreme može da skupi priličan broj "vojnika" Najpopularnija serija o mafiji u Italiji je Gomora, koja se bavi ovim fenomenom na jugu Italije. Do sada je prodata u 50… »

Zašto su iranski navijači ćutali u utakmici protiv Južne Koreje?

Press 13.10.2016
U Teheranu, na stadionu Azidi koji prima 100.000 ljudi, domaći tim je trijumfovao ali slavlja nije bilo - ni na terenu, ni na tribinama. Nakon sudara FIFA i praznika Ašura, najtužnijeg šiitskog dana u godinu, Iran je ipak morao da odigra meč sa… »

Turistička tura kroz korupciju: Evo u kom gradu...

Press 13.10.2016
Tura počinje obilaskom mesta gde je 1900. bio bar koji je vodio Alderman Kena, koji je pravio fantomske firme kako bi dobio unosne ugovore od grada , koje je preprodavao. Čak dok je saatvljao turu posvećenu korupciji u Čikagu, novinar Pol Ailing je… »

Hoće li kineski predsednik konačno otići u penziju?

Press 13.10.2016
Ukoliko do toga dođe, biće to najveći test njegovog autoriteta u partiji, a ako se to ostvari, Đinping će se još dalje izdvojiti kao najmoćniiji predsednik posle Mao Cedunga. Više od 10 godina, prećutni dogovor visokih zvaničnika u Kini… »

Oboren rekord: Najduže gledanje televizije iznosi...

Press 13.10.2016
Zvanični predstavnik Ginisove knjige rekorda potvrdio je postavljanje novog rekorda i uručio sertifikate pobednicima. Pet mladih Austrijanaca oborilo je rekord u gledanju televizije koji su pre 15 meseci postavili Kanađani. Austrijski tim gledao je… »